MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο στην πόλη -αν φυσικά το επιτρέψει ο καιρός…

Monopoli Team

Τα μαθήματα παθήματα του Αδριάνειου Υδραγωγείου

Αν ο καιρός το επιτρέψει, οι Περιπατητές Νερού προσκαλούν το κοινό σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 18:30 στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν μαζί σας στιγμιότυπα της εμπειρίας τους: μεθοδολογία, εργαλεία, προβληματισμούς αλλά και εκπλήξεις και προκλήσεις ενός πρωτότυπου εγχειρήματος συνεργασίας, συμμετοχικότητας και δράσης με την κοινότητα για την ανάδειξη ενός τόσο σημαντικού και όμως αόρατου πόρου της Αττικής, το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Εισαγωγή για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από τον κ. Νίκο Μαμάση, Καθηγητή στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, παρουσίαση Περιπατητών Νερού, μεθοδολογίας και αποτελεσμάτων του προγράμματος από την ομάδα έργου και αναφορά στο πρόγραμμα Active Citizens Fund από την κα Τζένη Λαζάρου εκπρόσωπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη και συζήτηση για την σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, με συμμετοχή εκπαιδευτικών διαφορετικών βαθμίδων, καθώς και ειδικών διαφορετικών αντικειμένων που ασχολούνται με το Αδριάνειο Υδραγωγείο και γενικότερα με την περιβαλλοντική και βιωματική εκπαίδευση.
Διαβάστε περισσότερα, εδώ
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Ερμού 134, Αθήνα

Η διάλεξη «Μουσική και Σώμα» στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας προσκαλεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το κοινό στην διάλεξη της καθηγήτριας πιάνου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Κωνσταντίνας Πολυχρονοπούλου, που απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν και θέλουν να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις, εμπλουτίζοντας το κινησιολογικό τους λεξιλόγιο, αλλά και σε οποιονδήποτε αγαπά τις τέχνες της μουσικής και του χορού. Πώς επικοινωνούμε μουσικά με τον χορευτή; Το σώμα αντιλαμβάνεται τον ήχο και τη μουσική και αντιδρά σε αυτό ποικιλοτρόπως. Μπορούμε σωματικά να αποκωδικοποιήσουμε τη μουσική με διάφορους τρόπους. Με ποιον τρόπο ακούμε τη μουσική; Τι ακούμε όταν χορεύουμε στη σιωπή; Πώς ερμηνεύει ένας χορευτής τα μουσικά σύμβολα; Αποδίδουμε κινησιολογικά ένα ρυθμικό μοτίβο, μία μελωδία, μία φράση. Ποια στοιχεία ενός μουσικού έργου γίνονται έμπνευση και εργαλείο για κινησιολογικές δραστηριότητες; Πειραματιζόμαστε κινησιολογικά χρησιμοποιώντας διάφορες μουσικές τεχνικές. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι χορεύτριες Αλίκη Γεωργίου και Παναγιώτα Τζιλιβάκη.
7/2, 19:00
Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας – Ιπποκράτους 41, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεσσαλικό Θέατρο: Εκεί που χτυπά η «καρδιά» του πολιτισμού της Λάρισας12.09.2018

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
7/2, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές!
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου 
Πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕγκαίνια 2023Eleusis: Το βράδυ που η Ελευσίνα πήρε φωτιά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b