MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Βελανιδιά, του Tim Crouch σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ανδρέου στο BIOS

Το Bios.Main υποδέχεται την παράσταση «Η Βελανιδιά», του Τιμ Κράουτς, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Ανδρέου. Στον ρόλο της υπνωτίστριας η Μαρίνα Αργυρίδου. Η Βελανιδιά πραγματοποιεί τον χειρότερο εφιάλτη του ηθοποιού. Κάθε βράδυ και διαφορετικός καλεσμένος ανεβαίνει στη σκηνή χωρίς πρόβα, χωρίς να έχει διαβάσει το κείμενο και χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα τι πρόκειται να ακολουθήσει. Συναντιέται επιτόπου με τη Μαρίνα Αργυρίδου και μαζί πρωταγωνιστούν σε μια τολμηρή θεατρική πρόκληση, όπου τα όρια της πραγματικότητας συνεχώς μεταβάλλονται. Ο Ανδρέας Ανδρέου επανέρχεται στη σκηνή του Bios, σκηνοθετώντας μία απροσδόκητη ιστορία εξαπάτησης, απώλειας και συμφιλίωσης, δοσμένη με χιούμορ, τρέλα και ευαισθησία. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου και οι καλεσμένοι: Δήμητρα Γαλάνη, Λεωνίδας Κακούρης, Μανώλης Καραντίνης, Σοφία Κόκκαλη, Ελένη Κοκκίδου, Αθηνά Μαξίμου, Άννα Μάσχα, Μιχάλης Μητρούσης, Γιάννης Νιάρρος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Αλέξανδρος Σφακιανάκης, Τάνια Τσανακλίδου, Ιώβη Φραγκάτου, Μάρθα Φριντζήλα, Στρατής Χατζησταματίου, Νίκος Χατζόπουλος και Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο)
BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Βελανιδιά: Το θεατρικό πείραμα που συσπειρώνει γνωστούς καλλιτέχνες στο Bios12.09.2018

2. Στο πέμπτο σκαλοπάτι, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Αθηνά

Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ, «Στο πέμπτο σκαλοπάτι», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο ανακαινισμένο Θέατρο Αθηνά. «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» το κοινό καλείται να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Η αριστοτεχνική κατασκευή του πλέκει έναν ισχυρό ιστό γεμάτο εκβιασμούς, ανατροπές, αποκαλύψεις, παράνομες σχέσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος. Παίζουν: Αλέκος Συσσοβίτης, Φαίη Ξυλά, Αποστόλης Τότσικας, Αλέξανδρος Βάρθης και Γιάννης Στεφόπουλος.
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 και Τετάρτη στις 20:00
20 ευρώ (Ζώνη Α, Πλατεία), 18 ευρώ (Ζώνη Β, Πλατεία), 16 ευρώ (Εξώστης), 14 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 8, Αθήνα

3. Meursault, σε σκηνοθεσία Ελένης Παππά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά ζωντανεύει το λογοτεχνικό αριστούργημα του Αλμπέρ Καμύ, «Ο Ξένος», με την παράσταση «Meursault», ένα μινιμαλιστικό σύμπαν που αποτελείται από ένα toy piano, άμμο και φως, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη. Ο θάνατος, ο ήλιος, η μητέρα, η  απομόνωση, ο  χρόνος  και η  δικαιοσύνη διατρέχουν θεματικά το  έργο  διαμέσου ενός  από τους  γοητευτικότερους  αντιήρωες της  παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Μερσώ. Ένας απλός υπάλληλος του οποίου η μητέρα πεθαίνει σε ένα γηροκομείο ταξιδεύει για να πάει στην κηδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν κλαίει. Αργότερα, προβαίνει σ’ ένα  αναίτιο έγκλημα σε μια  παραλία στο Αλγέρι. Δικάζεται σιωπηλός από μια κοινωνία νάρκισσο. Εν μέσω μιας  παράλογης δίκης συντελείται μια  δημόσια «αυτοκτονία» ενός  ανθρώπου που  άνοιξε  την αγκαλιά του στην «τρυφερή  αδιαφορία του  κόσμου».
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Γενική είσοδος: 13€ & Μειωμένο: 10€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

4. Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού στο Θέατρο Παλλάς

Η Τάνια Τσανακλίδου ετοιμάζει μια ακόμη συλλεκτική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μας συνθέτη, αυτή τη φορά στο Θέατρο Παλλάς. Μετρώντας περίπου 50 χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση στον “Μορμόλη” (1974) και 40 από την πρώτη μεγάλη και ολοκληρωμένη συνεργασία τους στο “Φίλε…” (1982), που επαναλήφθηκε τρία χρόνια μετά (1985) με τον δίσκο “Της βροχής και της νύχτας”, η ερμηνεύτρια επιμελείται καλλιτεχνικά και ερμηνεύει ένα πρόγραμμα-φόρο τιμής στον συνθέτη που σφράγισε τη μουσική ιστορία μας, χαρίζοντάς μας εμβληματικά κομμάτια. Προσκαλώντας και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς τη Λιζέτα Καλημέρη, τη Μαρία Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τον Φώτη Σιώτα και τη Νεφέλη Φασούλη, η Τάνια Τσανακλίδου σκύβει με αγάπη, σεβασμό και φρέσκια ματιά στο ανεξάντλητο και πάντα ζωντανό έργο του Γιάννη Σπανού και, με τον Κώστα Νικολόπουλου να διευθύνει την ορχήστρα και να ενορχηστρώνει, στήνει μια σπάνια μουσική γιορτή προς τιμήν του.
Δευτέρα 30/2, 21:00
Διακεκριμένη Ζώνη Α: 60€, Διακεκριμένη Ζώνη Β: 50€, Ζώνη A: 40€, Ζώνη B: 35€, Ζώνη Γ: 25€, Ζώνη Δ: 15€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

5. Ray Gelato’s Swing Quartet στο Half Note Jazz Club

Ο Ray Gelato, είναι βγαλμένος από τα καλύτερα των δεκαετιών του 40’ και 50’ σε ατμόσφαιρα Las Vegas. Στην πολλοστή του αυτή επίσκεψη στην Ελλάδα και για μια ακόμη φορά απόψε στο Half Note Jazz Club, θα παρουσιάσει για τελευταία φορά το εξαιρετικό του Swing Quartet, με το οποίο κάνει θραύση τον τελευταία καιρό στην Ευρώπη.
Δευτέρα 30/2, 21:30
Α Ζώνη 30€ (θέση σε τραπέζι), Β Ζώνη 25€ (θέση σε τραπέζι), Β Ζώνη Εξώστη 25€ (θέση σε τραπέζι), Bar Ορθίων 20€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b