MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Iris van Herpen Spring 2023 Couture: Φόρος τιμής στις γυναίκες του Ιράν

Αλησμόνητα, αμίμητα και με ιδιαίτερη τεχνική, τα ρούχα της Iris van Herpen δεν μοιάζουν με κανενός άλλου. Αυτή τη φορά όμως εκτός της τεχνοτροπίας και της δημιουργικότητας, είχαν και ένα μήνυμα.

Monopoli Team

Η Iris van Herpen πάντα πήγαινε κόντρα στο κύμα, κόντρα στην -ενίοτε- επιθετική κουλτούρα της μόδας και είχε συνοδοιπόρους της την επιστήμη και την τεχνολογία. Παράδειγμα η φθινοπωρινή της συλλογή, η οποία παρουσιάστηκε ως ταινιάκι, όταν την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί της διπλασιάζουν τα live events τους, με τη συνοδεία των απαραίτητων φλας φυσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣάρα Καντέμ: Η σκακίστρια από το Ιράν που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ μετακομίζει στην Ισπανία12.09.2018

«Δεν αισθανόμουν ότι μπορούσα να ενσωματώσω πραγματικά την συναισθηματική πλευρά του συγκεκριμένου concept πάνω σε μια πασαρέλα», εξηγεί η Iris van Herpen στη Vogue. «Εν μέρει είναι μια ωδή στις διαμαρτυρίες στο Ιράν, διότι πραγματικά πιστεύω ότι είναι ένα κίνημα που πρέπει να το στηρίξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Διάλεξα το να πάμε κάτω από το νερό κυρίως διότι απαιτεί διαφορετική δύναμη και μας αφαιρεί τις φωνές μας». Είναι μια συμβολική αναφορά στις γυναικείες διαμαρτυρίες.

Η σχεδιάστρια για την haute couture Spring 2023 συλλογή της συνεργάστηκε με την πολυτάλαντη Julie Gautier, την Γαλλίδα χορεύτρια, χορογράφο, υποβρύχια σκηνοθέτη και ελεύθερη δύτρια, σε πλάνα που παρουσιάζουν ρούχα στον πάτο της Y-40 πισίνας στην Ιταλία. Στην εποχή που κατασκευαζόταν η Y-40 ήταν η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο, με βάθος 42 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊρις βαν Χέρπεν: Η σχεδιάστρια που δημιούργησε μια συλλογή υψηλής ραπτικής από ανακυκλωμένο πλαστικό12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Εριέττα Μανούρη: “Μετά το MeToo είμαστε ίσως πιο έτοιμοι να δώσουμε χώρο στα θύματα” (vid)
ShowBiz
Met Gala 2026: Αποκαλύφθηκε το θέμα της φετινής διοργάνωσης
ShowBiz
Γιάννης Οικονομίδης για ‘Σπασμένη Φλέβα’: «Είμαι σίγουρος γι’ αυτήν την ταινία» (vid)
ShowBiz
Γιλμάζ Χουσμέν: «Βαριέμαι τη συζήτηση για την καταγωγή μου» (vid)
ShowBiz
Μελέτης Ηλίας για ‘Το σόι σου’: «Όταν είδαμε το 41% σοκαριστήκαμε» (vid)
ShowBiz
Λάκης Λαζόπουλος: «Ό,τι βλέπουν ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο να γελάσει, το απαγορεύουν» (vid)
ShowBiz
Vogue World 2025: Ο κινηματογράφος συνάντησε τη μόδα σε μια λαμπερή βραδιά
ShowBiz
Melanie Ward: Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά τη θρυλική στυλίστρια και fashion editor
ShowBiz
Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Δεν πιστεύω ότι τρίζουν τα κόκκαλα του Ωνάση» (vid)
ShowBiz
The Life of a Showgirl: Η Τέιλορ Σουίφτ επηρεάζει και πάλι τα fashion trends
ShowBiz
Μαρία Κίτσου: “Αυτό που μας λείπει είναι η ενσυναίσθηση” (vid)
ShowBiz
Γιάννης Μπέζος: «Το κοινό δεν θέλει να καταναλώσει ανόητα πράγματα – Έχει απαιτήσεις»