MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Για την Courtney Love, ο Kurt Cobain και η Lana del Rey είναι οι μοναδικές πραγματικές ιδιοφυίες της μουσικής

Σε νέα της συνέντευξη, η Courtney Love μίλησε για το νέο της άλμπουμ εδώ και δώδεκα χρόνια, αλλά και για το ταλέντο της Lana del Rey, το οποίο συνέκρινε με του Kurt Cobain.

Courtney Love και Lana del Rey, Πηγή φωτογραφίας: Instagram/@courtneylove
Courtney Love και Lana del Rey, Πηγή φωτογραφίας: Instagram/@courtneylove
Monopoli Team

Σε μία νέα συνέντευξη στο podcast του Marc Maron, WTF, η Courtney Love δήλωσε ότι η Lana del Rey και ο αδικοχαμένος σύζυγός της, Kurt Cobain, των Nirvana είναι οι “μοναδικές πραγματικές μουσικές ιδιοφυίες” που έχει ποτέ γνωρίσει.

Η Love ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ – το πρώτο της εδώ και δώδεκα χρόνια, μετά το “Nobody’s Daughter” των Hole – το οποίο δημιούργησε μαζί με τον κιθαρίστα των Dirty Pretty Things, Anthony Rossomando και τον συνεργάτη της Del Rey, Justin Parker.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με τον Maron, η μουσικός αποκάλυψε ότι ο νέος της δίσκος δεν θα είναι ένα ροκ άλμπουμ –“ο κόσμος δεν κάνει πια rock στην πραγματικότητα” είπε- αν και έγραψε μερικά έντονα κιθαριστικά κομμάτια, όπως το “Kill Fuck Marry”, που εμπνεύστηκε από τη δικαστική διαμάχη του Johnny Depp και της Amber Heard, και το “Justice for Kurt”, ένα κομμάτι-απάντηση στους συνωμοσιολόγους που την θεωρούν υπεύθυνη για τον θάνατο του Kurt το 1994.

Βέβαια, το τελευταίο κομμάτι μάλλον δεν θα συμπεριληφθεί στον δίσκο, γιατί η Love λέει ότι αυτό “θα κατάπινε ολόκληρη την συζήτηση”.

Στη συνέχεια της ίδιας συνέντευξης, η Courtney Love έκανε την πολυσυζητημένη δήλωση ότι η Lana del Rey και ο Κurt Cobain είναι οι μοναδικές ιδιοφυίες που γνώρισε. Συγκεκριμένα, μιλώντας για την del Rey -την οποία αποκάλεσε μία “πραγματική, σπουδαία φίλη”–  συνέκρινε τα ταλέντα της με εκείνα του Cobain και του σκηνοθέτη Stephen Spielberg. “Η Lana και ο Kurt είναι οι μοναδικές πραγματικές μουσικές ιδιοφυίες που έχω γνωρίσει. Και με αυτό εννοώ ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα σαν τον Spielberg” πρόσθεσε.

Μάλιστα, συνέκρινε την διασκευή του “Howl” της Del Rey με την διασκευή των τριων τραγουδιών των Meat Puppets από τους Nirvana στη θρυλική συναυλία τους για το MTV Unplugged. “Η Lana έχει την εντιμότητα που είχε ο Kurt. Οι μοναδικοί δύο άνθρωποι, για τους οποίους μπορώ να το λέω αυτό, είναι αυτοί οι δύο” είπε εκφράζοντας τον σεβασμό της για την καλλιτέχνιδα.

“Ο Stipe; O Bono; Ναι, αυτοί είναι άνθρωποι που ξέρω και αγαπώ. Και ο Billie Joe, σίγουρα. Αλλά η Lana; Εκείνη έχει ένα μαγικό πράγμα. Και δεν είναι καν κατεστραμμένη!” είπε.

Ο νέος δίσκος της Love θα είναι μάλλον solo προσπάθεια -αν και στο παρελθόν μάς είχε υποσχεθεί ένα reunion των Hole για το 2020, το οποίο μάλλον δεν θα συμβεί τελικά σύντομα.

Μέχρι τώρα, έχει κυκλοφορήσει μόλις ένα solo άλμπουμ, το “America’s Sweetheart” το 2004, το οποίο είχε αποκαλέσει μία από τις μεγαλύτερες “ντροπές” της ζωής της.

Παράλληλα, η Lana del Rey ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ένατο άλμπουμ της, με τίτλο “Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd” τον Μάρτιο.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το podcast εδώ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b