MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Όλες οι εκδηλώσεις, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών που θα βρεις το Σαββατοκύριακο (10-11/12) με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

SAFEable: Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη στην Ενημέρωση και Προστασία από την Έμφυλη Βία – Προβολή Ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας, η liminal και το Κέντρο Διοτίμα σας προσκαλούν στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “SAFEable: Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη στην Ενημέρωση και Προστασία από την Έμφυλη Βία”, σε σκηνοθεσία της Νιόβης Αναζίκου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 5.30 μμ, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Το SAFEable είναι ένα πλήρως προσβάσιμο ντοκιμαντέρ, που στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του συμμετείχαν ενεργά γυναίκες με αισθητηριακή αναπηρία. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από κακοποιητικά περιβάλλοντα, ενώ διερευνάται η σχέση έμφυλης βίας και μισαναπηρισμού.
10/12 στις 17.30 
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Στάση Μετρό Κεραμεικός)

Αθλητισμός, Πρόληψη και Εξάρτηση: Διήμερο εκδηλώσεων για τον αθλητισμό και την απεξάρτηση από το ΚΕΘΕΑ

Unsplash: Photo by sporlab

Το διήμερο ανοίγει με την ημερίδα με θέμα “Αθλητισμός, πρόληψη και απεξάρτηση” στις 10 Δεκεμβρίου, στην οποία θα μιλήσουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί από τον χώρο των εξαρτήσεων, της ψυχικής υγείας και του αθλητισμού. Η ημερίδα θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο τα επιστημονικά δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της άσκησης ως συμπληρωματικού εργαλείου πρόληψης και θεραπείας, με έμφαση στη συμβολή της στην καλλιέργεια θετικών δεξιοτήτων ζωής. (Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω. ). Την Κυριακή 11 Δεκεμβίου, το ΚΕΘΕΑ καλεί σε έναν αγώνα δρόμου για τη ζωή, ένα μη επαγγελματικό αθλητικό γεγονός που έχει στόχο να προωθήσει το τρέξιμο ή το περπάτημα ως συμπεριφορά υγείας η οποία μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητα όλων. Κοινό και μέλη προγραμμάτων απεξάρτησης θα τρέξουν ή θα περπατήσουν σε όποια χρονική κατηγορία επιλέξουν, 1, 2 ή 3 ωρών, με στόχο να καλύψουν μέσα στη διάρκεια που έχουν δηλώσει την απόσταση που επιθυμούν.
10/12 στις 10.00-16.00 και 11/12 στις 10.00
Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω και Περιβάλλων χώρος Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (σημείο εκκίνησης στα εκδοτήρια εισιτηρίων)
10/11: Δήλωση συμμετοχής εδώ – 11/12: Δήλωση συμμετοχής σε κατηγορία εδώ 

Να βρω ξανά του νήματος την άκρη…: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

Το Σάββατο 10/12 στις 12.00 στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου “Να βρω ξανά του νήματος την άκρη…” του συγγραφέα Λέων Α. Ναρ. Πρόκειται για μια εμβύθιση στο στιχουργικό σύμπαν του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το οποίο έχουμε αγαπήσει μέσα από τα τραγούδια του. Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αγγελής, Ποιητής, Διευθυντής του περιοδικού «Φρέαρ» / Γιώργος Αλλαμανής, Δημοσιογράφος / Ντόρα Ρίζου, Διευθύντρια παραγωγής στη «Λύρα» / Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας και ο συγγραφέας Λέων Α. Ναρ.
10/12 στις 12:00
Ιανός, Σταδίου 24

Ο κήπος με τα συναισθήματα: Παρουσίαση βιβλίου της Βίκυς Σακκή, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Συγγραφέας Βίκυ Σακκή και οι Εκδόσεις Λιβάνη προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου “Ο κήπος με τα συναισθήματα” το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, στις 17.00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Σε αυτό το πρώτο βιβλίο της για μικρούς και οπωσδήποτε μεγαλύτερους αναγνώστες, η Βίκυ Σακκή επιθυμεί να αναδείξει ότι όλα τα συναισθήματα είναι απαραίτητα για τη ζωή μας και ότι είναι απίστευτα σημαντικό και “θεραπευτικό” αυτά να μοιράζονται. Συντονίζει η Δηµοσιογράφος Σταυρούλα Κεντιέ.
10/12 στις 17.00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32 

When our eyes touch: Η χορογράφος Μαρία Κολιοπούλου για τρεις παραστάσεις στον χώρο τέχνης O.art.ath

Η χορογράφος Μαρία Κολιοπούλου παρουσιάζει το “When our eyes touch”, για τρεις παραστάσεις (8, 9, 10 Δεκεμβρίου) στον χώρο τέχνης O.art.ath στην Κυψέλη. Πρόκειται για μία σόλο χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου, που δημιουργήθηκε μέσα από δύο καλλιτεχνικά residencies στην Σουηδία και την Αθήνα και με την οποία η ίδια επιστρέφει στη σκηνή μετά από μία δεκαετία. Η παράσταση συμπυκνώνει τη χορογραφική έρευνα των τελευταίων ετών της Κολιοπούλου πάνω στο έργο των φιλοσόφων Jacques Derrida και του Jean-Luc Nancy σχετικά με το άγγιγμα.
10/12 στις 20.00
Ο.art.ath, Σποράδων 36

Τhe Meet Market: 10 Μέρες Χριστουγέννων με 150 ελληνικά brands στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν το Meet Market, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στο μπαρ Κ44 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, με μόλις 20 εκθέτες. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια. Mε αργά και σταθερά βήματα το Meet Market μεγάλωσε, εξελίχθηκε και έκανε νέους φίλους. Έτσι, φέτος τον Δεκέμβρη θα φιλοξενήσει περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών που θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά LineUp, μετατρέποντας το Παλιό Αμαξοστάσιο σε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα στεγάσει τη μεγαλύτερη γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος.
10/12 και 11/12 στις 12.00
Από 9 Δεκεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Ερμού & Πειραιώς, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
10/12 και 11/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Drawing Project – Works On Paper – Complete Series: Έκθεση του Νίκου Κυριακόπουλου στον χώρο τέχνης «16 Φωκίωνος Νέγρη»12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
10/12 και 11/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλευσίνα – Ωμό Μουσείο: Το «ταξίδι» της έκθεσης συνεχίζεται στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b