MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Παρακευή 2 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. The Box – That Dead Space Between Us, από την ομάδα Cross iMPact στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα

Η ομάδα Cross iMPact της Πηνελόπης Μωρούτ παρουσιάζει, στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα, την παράσταση χορού «Τhe Box – That Dead Space Between Us». Το «The Box | that dead space between us» μας παρασύρει σε ένα υπόγειο ταξίδι μεταξύ του πραγματικού και του ψηφιακού, του φωτός και της σκιάς, των βαθύτερων επιθυμιών μας και των χειρότερων φόβων μας. Ανάμεσα στη θύμηση και τη λησμονιά, αυτή η παράσταση αποτελεί μια αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού και μια ανάκτηση της αίσθησης ενός σκοπού, του χρόνου, της ανθρώπινης φύσης μέσω της απτής επικοινωνίας. Παίζουν: Πηνελόπη Μωρούτ, Ιουλία Ζαχαράκη
Παρασκευή 2/12, 21:00
10€ – 12€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMind Like The Sky, της Ίρις Καραγιάν στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

ΘΕΑΤΡΟ

2. Μεφίστο, του Κλάους Μαν σε σκηνοθεσία Νικόλα Βαγιονάκη για δεύτερη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το πιο συγκλονιστικό, σκοτεινό και αντιφασιστικό μυθιστόρημα του Κλάους Μαν, το Μεφίστο, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία Νικόλα Βαγιονάκη. Ο Νικόλας Βαγιονάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει σε μια μοναδική σόλο performance την ιστορία του αμφιλεγόμενου ηθοποιού Χέντρικ Χέφγκεν που ξεκινά την καριέρα του στο Θέατρο Τέχνης του Αμβούργου το 1926, οραματιζόμενος ένα επαναστατικό ισοδύναμο θέατρο, μέχρι το 1936 όπου με την άνοδο του φασισμού στη Γερμανία αναδεικνύεται το νέο αστέρι του Τρίτου Ράιχ. Συνάπτοντας συμφωνία με τον διάβολο, προδίδει όλα τα ιδανικά και τις αξίες του, και στο τέλος μεταμορφώνεται σε μαϊμού της εξουσίας. Ένας παλιάτσος που διασκεδάζει δολοφόνους. Οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Πρόκειται άραγε για κωμωδία, δράμα, ουτοπία, παρωδία, cabaret; Όλα αυτά και πολλά άλλα…
Παρασκευή 2/12, 21:30
8€ – 12€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

3. Αίας του Σοφοκλή: Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Αλκυονίς

Η επιτυχημένη παράσταση «Αίας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκυονίς. Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο «Αίας», ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί. Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος A. Παναγιωτόπουλος.
Παρασκευή 2/12, 21:00
15€ – 18€
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Νανούρης: Κανείς δεν μου έμαθε να είμαι καλός με τον εαυτό μου12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Τα λαϊκά της Μαρινέλλας: Η Μαρινέλλα στο Christmas Theater

Το Christmas Theater φιλοξενεί κι αυτόν τον χειμώνα την μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού, τη Μαρινέλλα. Η Μαρινέλλα έρχεται να συναντήσει τους χιλιάδες θαυμαστές της σε μία παράσταση που σίγουρα θα μάς ενθουσιάσει. Πολυαγαπημένα τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και πολλά διαχρονικά που έχουν αφήσει το στίγμα τους, και με πρωταγωνιστή τον ήχο του εθνικού μας οργάνου, του μπουζουκιού. Για πρώτη φορά, θα συναντηθεί με τον συνθέτη και σολίστ Θανάση Πολυκανδριώτη και το σύνολο «Οι Επόμενοι» ερμηνεύοντας και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες του. Στη σκηνή θα απολαύσουμε και τέσσερις νέες τραγουδίστριες, με φωνές ξεχωριστές: την Στεφάνια Ρίζου, Κασσιανή Λειψάκη, Βένια Καραγιαννίδου, Σίσσυ Πολυδώρου, καθώς και την ορχήστρα της Μαρινέλλας, που αποτελείται από σπουδαίους μουσικούς.
Παρασκευή 2/12, 21:00
13€ – 60€
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

5. Spiral Trio: Βραδιά αφιερωμένη στις κινηματογραφικές συνθέσεις του Nino Rota στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Η επιτυχημένη σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Jazz στο Μουσείο» συνεχίζει τον κύκλο-αφιέρωμα στον κινηματογράφο, με μια βραδιά αφιερωμένη στις ξεχωριστές μελωδίες του μεγάλου Ιταλού συνθέτη Nino Rota από το Spiral Trio. Το Spiral Trio θα συνομιλήσει μουσικά με τις αγαπημένες συνθέσεις του Nino Rota που έχουν αφήσει το στίγμα τους στις ταινίες του Federico Fellini και του Visconti, στις δυο πρώτες ταινίες της τριλογίας «Ο Νονός» και όχι μόνο, θα τις διασκευάσει με πολλή τόλμη και φαντασία και θα τις μετατρέψει σε πεδίο τζαζ αυτοσχεδιασμών.
Παρασκευή 2/12, 20:30
16€ – 20€
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b