MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Τα φώτα της πόλης, του Τσάρλι Τσάπλιν στο Εθνικό Θέατρο

«Τα φώτα της πόλης», ενα διαφορετικό μιούζικαλ σε πρωτότυπη μουσική Θοδωρή Οικονόμου και στίχους Σταύρου Σταύρου έρχεται στο Rex του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Αμάλιας Μπένετ. Με φόντο το οικονομικό Κραχ της Αμερικής, τα Φώτα της πόλης, το διαχρονικό και αξεπέραστο αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία και ταυτόχρονα μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία, αλλά και την άδολη αγάπη. Η παράσταση διαδραματίζεται στον χώρο ενός κινηματογραφικού στούντιο και ακολουθεί την πλοκή της ταινίας του 1931, όπου ο Τσάρλι Τσάπλιν, ως άνεργος περιπλανώμενος Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Ο ρακένδυτος ήρωας αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού και με όπλο του τον αλτρουισμό και τη γενναιοδωρία, καταφέρνει να προσφέρει στην αγαπημένη του το πολυτιμότερο δώρο. Η παράσταση έχει τη μορφή ενός ιδιότυπου μιούζικαλ, με τη ζωντανή μουσική, τα τραγούδια, τη δράση και την ενέργεια των δημιουργών να συστρατεύονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδιοφυή «μελαγχολικό κλόουν», τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων, τις αρχετυπικές αξίες της ζωής. Στον ρόλο του Σαρλώ, ο Προκόπης Αγαθοκλέους. Στον ρόλο της τυφλής ανθοπώλισσας, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Φίλιππος Άνθης, Στέλλα Αντύπα, Θοδωρής Βραχάς, Σαββίνα Γιαννάτου, Νίκος Ιατρού, Έκτορας Λυγίζος, Υβόννη Μαλτέζου, Γρηγορία Μεθενίτη, Μάριο Μπανούσι, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Νικόλας Ντούρος, Μίκης Παντελούς, Γιάννης Πρωτόπαππας, Κρις Ραντάνοφ, Θανάσης Ραφτόπουλος, Μαριάμ Ρουχάτζε, Κωνσταντίνος Σάμαα. Μουσικοί επί σκηνής: Διονύσης Βερβιτσιώτης, Παρασκευάς Κίτσος, Ιώ Λε Μολλέρ, Θοδωρής Οικονόμου, Δημήτρης Χουντής.
Τετάρτη 23/11, 19:00
5€ – 18€
Θέατρο Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Tα φώτα της πόλης» στο Εθνικό Θέατρο – Μιούζικαλ χωρίς φωνή12.09.2018

2. Ο Μισάνθρωπος, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Θέατρο Θησείον

| Φωτογραφίες: Μαρία Γοζαδίνου

Η αριστουργηματική κωμωδία του Μολιέρου, «Ο Μισάνθρωπος», παρουσιάζεται στο Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη. Η δράση του «Μισάνθρωπου», (έργου γραμμένου το 1666), δομείται πάνω σε δύο άξονες: αφενός την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να μείνει μόνος με το αντικείμενο του πόθου του (και πόθου πολλών άλλων), τη Σελιμέν, για να της αποσπάσει “ομολογία” πίστης και αποκλειστικότητας, και αφετέρου την εξέλιξη μιας δίκης, που εκτυλίσσεται εκτός σκηνής, και στην οποία ο Αλσέστ είναι κατηγορούμενος. Μέχρι το τέλος του έργου, η ήττα του και στις δύο υποθέσεις, θα είναι συντριπτική. Μέχρι ο Αλσέστ να φτάσει στην συντριβή, εμείς γινόμαστε μάρτυρες της κοινωνικής συναναστροφής στην αυλή της κοσμικής χήρας Σελιμέν του βρίσκεται στις παρυφές της Αυλής του Βασιλιά. Μιας συναναστροφής που αποκαλύπτει, με τους πιο αστείους τρόπους, την έννοια της κοινωνικής δυσαρμονίας: τον ανταγωνισμό, την κεκαλυμμένη εχθρότητα, την επιτήδευση και την υποκρισία. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Αμπατζής, Μαρία Γεωργιάδου, Πάολα Καλλιγά, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Κώστας Κορωναίος, Κώστας Κουτσολέλος, Μαρία Μαγκανάρη.
Τετάρτη 23/11, 21:00
10€ – 15€
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

3. Αριστεία Καπαμά, με τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη στον Σταυρό του Νότου

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης ανεβαίνει στην Κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου για δυο παραστάσεις προεκλογικού και σκανδαλοθηρικού περιεχομένου, να σατιρίσει τα κακώς κείμενα και υποκείμενα σ’ ένα stand-up comedy show με ζωντανή ορχήστρα. Ο punk φουστανελάς έρχεται μεσοβδόμαδα κραδαίνοντας το εκλογικό βιβλιάριο με το ένα χέρι και χαϊδεύοντας αδιευκρίνιστα ποσά στην τσέπη από ρεμούλες και λίστες φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας με το άλλο, για ένα σατιρικό ξεμπρόστιασμα, καυτηριάζοντας και σαρκάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, κόντρα στη σαπίλα που προβάλλεται από τα κυρίαρχα μέσα. Μια μουσικοσατιρική παράσταση λοξού πολιτικού λόγου και σατιρικού τραγουδιού. Μια solo επιθεώρηση. Ένας προεκλογικός μονόλογος. Ένα βλαχομπαρόκ πολυθέαμα στα χρόνια μιας βλαχομπαρόκ αριστείας. Ένας αθυρόστομος και καυστικός μονόλογος μπλεγμένος με νότες, που φωνάζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί στον λαοπρόβλητο ηγέτη: Μητσοτάκη Αγαπιέσαι!
Τετάρτη 23/11, 21:00
15€
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Κορίνα Λεγάκη και ο Δημήτρης Κόψης στον Σταυρό του Νότου Club

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ με τίτλο «Σεκάνς», η Κορίνα Λεγάκη μαζί με τον Δημήτρη Κόψη, δυο ερμηνευτές που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αισθητική τους, ενώνουν τις φωνές τους και έρχονται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Γίνονται πρωταγωνιστές σε μια παράσταση που τα συναισθήματα εναλλάσσονται με κινηματογραφικούς ρυθμούς. Τι θα συζητούσαν άραγε, αν συναντιόντουσαν, ο Γιάννης Σπανός με την Ella Fitzgerald ή η Λένα Πλάτωνος με τον David Bowie; Και σε πόσα καρέ μπορεί κανείς να βρεθεί από την Αθήνα του σήμερα στις Μητροπόλεις του Κόσμου; Οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον Άρη Ζέρβα και σε μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών. Η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.
Τετάρτη 23/11, 21:00
13€
Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Nomik για ένα full band live στο Ίλιον Plus12.09.2018

5. O Αδάμ Τσαρούχης στο Gazarte Roof Stage

Ο Αδάμ Τσαρούχης έρχεται με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στο Roof Stage του Gazarte παρουσιάζοντας τραγούδια από την δισκογραφία του καθώς και νέα τραγούδια από τον νέο του αγγλόφωνο δίσκο με τίτλο “Other directions”. Ο Αδάμ Τσαρούχης θα μας παρουσιάσει τραγούδια από τις προσωπικές του εργασίες αλλά και επιλογές από το Juke Box των ακουσμάτων του, από την τζαζ και ποπ σκηνή και τραγούδια όπως το «Father Figure» του αγαπημένου George Michael αλλά και τη «Τόσα Καλοκαίρια» του Δάκη και το «Feeling good», προσαρμοσμένα στον αναγνωρίσιμο vintage ήχο που δίνει πάντα στις διασκευές του.
Τετάρτη 23/11, 21:30
10€ – 12€
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b