MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Tectonics Athens 2022: To φεστιβάλ σύγχρονης και πειραματικής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών

Από τη συμφωνική μουσική μέχρι το noise και από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό μέχρι τη σύγχρονη σύνθεση, το Tectonics, το ανατρεπτικό μουσικό φεστιβάλ της Στέγης, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα.

@Andreas Simopoulos
Monopoli Team

Με επίκεντρο τη νέα μουσική, από την κλασική ορχηστρική μουσική έως τις σόλο αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις, την ηλεκτρονική μουσική, τα νέα όργανα, τις μουσικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα, από τις 2 εως τις 4 Δεκεμβρίου 2022 το Tectonics έρχεται ξανά στην Αθήνα.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεργάζεται με το Ωδείο Αθηνών, για να παρουσιάσει ένα πυκνό και περιπετειώδες πρόγραμμα ζωντανών μουσικών δράσεων.

Ο φημισμένος μαέστρος Ilan Volkov, ο οποίος ξεκίνησε το φεστιβάλ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ισλανδίας, μαζί με τον Μιχάλη Μοσχούτη και την Anne Hilde Neset, αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ακόμη ένα αξέχαστο φεστιβάλ για τη σύγχρονη μουσική σκηνή, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

*Δράσεις με εισιτήριο και με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα του Tectonics Athens 2022:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου
Limpe Fuchs, photo: Mia Karic

Limpe Fuchs, photo: Mia Karic

Νέες καλλιτεχνικές συμπράξεις, αιχμηροί ηλεκτροακουστικοί ήχοι και ιδιοκατασκευές από πέτρα, μπρούντζο και ξύλο συνθέτουν την εναρκτήρια βραδιά της τέταρτης έκδοσης του αθηναϊκού Tectonics.

H πρώτη μέρα του τέταρτου αθηναϊκού Tectonics ξεκινάει με τη νέα σύμπραξη της Σαβίνας Γιαννάτου με την Έλενα Κακαλιάγκου, τον Κωστή Δρυγιανάκη και τον Χάρη Παζαρούλα. Στη συνέχεια, η βετεράνος της αβανγκάρντ μουσικής Limpe Fuchs μετατρέπει υλικά όπως την πέτρα, τον μπρούντζο και το ξύλο σε μουσικά όργανα. H πρώτη βραδιά του φεστιβάλ κλείνει με τους σκληρούς ηλεκτρονικούς ήχους του Rashad Becker.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας εδώ.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Ilan Volkov, photo: Astrid Ackermann

Ilan Volkov, photo: Astrid Ackermann

Από συμφωνικές συνθέσεις στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και από την κορεάτικη μουσική παράδοση στο μουσικό κολάζ, το πολυδιάστατο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ αναπτύσσεται μέσα από μια αλληλουχία αντιθέσεων.

Στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ βρίσκεται η σύμπραξη του ανατρεπτικού μαέστρου και ιδρυτή του Tectonics, Ilan Volkov, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε ένα πρόγραμμα όπου η μουσική του Krzysztof Penderecki συνομιλεί με συνθέσεις του Αντώνη Ανισέγκου, του Μιχάλη Παρασκάκη, αλλά και με το ανοιχτό, αυτοσχεδιαστικό έργο του Αυστραλού Oren Ambarchi. Παράλληλα, στη Νέα Σκηνή και στο φουαγέ του Ωδείου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από συναυλίες, εξερευνώντας το όρια μεταξύ διαφορετικών μουσικών ειδών και παραδόσεων. Από τα κορεάτικα μουσικά όργανα της Park Jiha στο ηχητικό κολάζ της Mariam Rezaei και από το ιδιότυπο συνθετικό έργο της Éliane Radigue στους έντονους αυτοσχεδιασμούς της Farida Amadou, η δεύτερη μέρα του Tectonics αναπτύσσεται μέσα από μια αλληλουχία αντιθέσεων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας εδώ.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Supersilent

Οι Νορβηγοί Supersilent, το αθηναϊκό σχήμα WHI, η Ιαπωνοκορεάτισσα Ryoko Akama, η Αυστραλή Cat Hope και η πάντα περιπετειώδης Άννα Παγκάλου κλείνουν την αυλαία του φετινού Tectonics.

Τι ήχο παράγουν 100 συσκευές που ανοιγοκλείνουν; Πώς μπορούν να μπουν στο επίκεντρο της μουσικής δημιουργίας δημοκρατικές διαδικασίες; Ποια είναι το όρια της ακουστότητας; Πώς ένας συνθέτης αποδίδει ηχητικά το σπάνιο φαινόμενο του διπλού ουράνιου τόξου και τι ρόλο μπορεί να παίξει η θερμότητα σε μια περφόρμανς μεγάλης διάρκειας; Αυτά είναι μερικά από τις ερωτήματα που θέτει η τρίτη μέρα του Tectonics, την αυλαία της οποίας θα κλείσουν οι Supersilent, το εμβληματικό τρίο από τη Νορβηγία που για πάνω από δύο δεκαετίες διευρύνει τα όρια της σύγχρονης μουσικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tectonics Athens 2022

Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα (Πολυχώρος Ω2,Νέα Σκηνή, Φουαγέ Τεχνών, Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος)

Συναυλίες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου  | 21:00 | Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα)

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου | 19:00, 19:45, 20:30, 22:15 | Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου | 18:00, 19:00, 20:00 | Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα)

Εισιτήρια 

Η προπώληση ξεκινά την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 17:00

Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο 5 — 12 €

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b