MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Bernardine Evaristo: Η βραβευμένη συγγραφέας έρχεται το 2023 στη Στέγη

Η βραβευμένη συγγραφέας Bernardine Evaristo, που κατέκτησε τη βρετανική λογοτεχνία, έρχεται στη Στέγη για μια πληθωρική συζήτηση για την τέχνη της συγγραφής, τη θέση της γυναίκας στο «εδώ και τώρα» και τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου σε μια κοινωνία που αλλάζει διαρκώς.

| Φωτογραφία: Jennie Scott
Monopoli Team

Συγγραφέας, ακτιβίστρια, καθηγήτρια, πρωταγωνίστρια σε δύο σειρές ντοκιμαντέρ του BBC, Πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας του Ηνωμένου Βασιλείου και η πρώτη μαύρη γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο Booker, η Μπέρναρντιν Εβαρίστο συναντάει για πρώτη φορά το αθηναϊκό κοινό σε μια συζήτηση στην Κεντρική Σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑI’m Positive: Ιστορίες συμπερίληψης και διαφορετικές όψεις του HIV σε μια ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη12.09.2018

Γεννημένη το 1959 από Αγγλίδα μητέρα και Νιγηριανό πατέρα, μεγάλωσε στο Λονδίνο, όπου ζει και διδάσκει δημιουργική γραφή. Αφού εργάστηκε για δεκαετίες ως ηθοποιός, δασκάλα και τραγουδίστρια, βρέθηκε από το περιθώριο στο παγκόσμιο προσκήνιο. Στο Μανιφέστο μιλά για τον ρατσισμό που βίωσε από τα παιδικά της χρόνια και για τις δυσκολίες που συνάντησε στην πορεία της και οι οποίες συνδέονται με τη φυλή, το φύλο, την κοινωνική τάξη, τη διαφορετικότητα, τη σεξουαλικότητα, το πέρασμα της νιότης. Στο όγδοο βιβλίο της, με τίτλο Κορίτσι, Γυναίκα, Άλλο –για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Booker το 2019 –, πρωταγωνιστούν δώδεκα γυναίκες που ζουν στη Βρετανία, οι περισσότερες μαύρες ή μιγάδες, κάθε ηλικίας, πλούσιες και φτωχές, με διαφορετικούς χαρακτήρες και σεξουαλικούς προσανατολισμούς και οι οποίες έχουν βιώσει από μικρή ηλικία τις κοινωνικές διακρίσεις, τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις καθημερινές δυσκολίες.

Οι ιστορίες τους για τους φίλους, την οικογένεια, τους εραστές και τις ερωμένες τους πλέκονται πάνω στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη πολυπολιτισμική κοινωνία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
27 Μαρτίου 2023, Στέγη
Επιμέλεια: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Πασκουά Βοργία, Λευτέρης Καλοσπύρος, Κώστας Δαρδάνος
Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg.
Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Ελλάδα στον αέρα: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μάνου Τσότρα
Βιβλία
«Τσιγαμάκι»: Κυκλοφόρησε η πρώτη συλλογή διηγημάτων του Παύλου Μεθενίτη
Βιβλία
Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025 στον Ούγγρο συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι
Βιβλία
«Τα βιβλιοπωλεία είναι παράπλευρα θύματα του αποκαλούμενου “τουριστικού θαύματος”»
Βιβλία
«Είναι φίλος μου»: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου
Βιβλία
Athens Art Book Fair 2025: Το φεστιβάλ καλλιτεχνικών εκδόσεων της Αθήνας επιστρέφει
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Η Λέσχη ανάγνωσης για ενηλίκους τον Οκτώβριο διαδικτυακά και με φυσική παρουσία
Art & Culture
«Bookmorphs»: Ελληνοβρετανική συνάντηση εικαστικών βιβλίων στο Λονδίνο
Βιβλία
Από τα ράφια… στις προθήκες: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Βιβλία
Ο Λουκάς και η Μελωδία της Ζωής: Το νέο παιδικό βιβλίο της Βίβης Τόγιαλου
Βιβλία
Η φωτογραφία και το παραμύθι μπορούν να θεραπεύσουν – Ένα νέο βιβλίο μάς δείχνει πώς
Βιβλία
53ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως: Με στόχο τη φιλαναγνωσία των παιδιών