MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: 5 καφέ στο κέντρο της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, κάναμε μία μικρή λίστα με 5 spots στην πόλη που μοσχομυρίζουν φρέσκο και ποιοτικό καφέ και καλούν όλους τους coffee lovers εκεί έξω να τον δοκιμάσουν.

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα στα πιο cozy καφέ της Αθήνας
Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα στα πιο cozy καφέ της Αθήνας, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

«Όσο υπάρχει καφές σε αυτόν τον κόσμο, πόσο άσχημα να είναι τα πράγματα;» είχε αναρωτηθεί κάποια στιγμή η Κασσάντρα Κλερ κι εμείς ερχόμαστε να συμφωνήσουμε. Ο καφές, όχι μόνο αποτελεί τη βασική “πηγή ενέργειας” του ανθρώπου του 21ου αιώνα, αλλά έχει γίνει πλέον και μία αγαπημένη του συνήθεια. Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει την έξοδο για καφέ με ευχάριστα συναισθήματα, παρέα και φίλους, χαλαρά απογεύματα, βόλτες στην πόλη ή cozy καταστάσεις σε κουκλίστικα bistrot.

Για την 1η Οκτωβρίου, λοιπόν, που γιορτάζουμε παγκοσμίως το αγαπημένο μας ρόφημα, αποφασίσαμε να κάνουμε μία μικρή λίστα με αγαπημένα μικρά καφέ της πόλης, τα οποία αξίζει να ανακαλύψετε!

Le Petit Village

Ξεκινάμε από την καρδιά της Αθήνας και από ένα μαγαζί, που αν περάσετε απ’ έξω θα σας τραβήξει σίγουρα την προσοχή. Αν και μικρό, το Le Petit Village ξεχωρίζει για τις minimal γραμμές του, τον φρέσκο αέρα του και την ανάλαφρη αισθητική του. Σπιτικές λεμονάδες, σνακς, γλυκές προτάσεις και φυσικά, φρεσκοκομμένος καφές σας περιμένουν σε αυτή την μικρό καφέ-μπιστρό του κέντρου.

Διεύθυνση: Φωκίωνος 2, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2103315616

THIRD PLACE.

Παραμένοντας στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη μία ενδιαφέρουσα πρόταση για τον καφέ μας, αποτελεί το Third Place. Με όνομα εμπνευσμένο από τη θεωρία του κοινωνιολόγου Ρέι Όλντενμπεργκ, ο οποίος ορίζει τον “τρίτο χώρο” της ζωή του κάθε ανθρώπου ως το σημείο όπου εκείνος απολαμβάνει τον καφέ του, με φίλους και καλή μουσική (ο πρώτος χώρος είναι το σπίτι και ο δεύτερος το εργασιακό περιβάλλον), το Third Place. έρχεται για να “ενσαρκώσει” αυτόν τον τρίτο χώρο που θα νιώσουμε σαν δεύτερο σπίτι μας και θα μας γεμίσει αξέχαστες αναμνήσεις.

Διεύθυνση: Απόλλωνος 23Β, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2111824014

Dope Roasting Co

Ακόμη ένα αγαπημένο σημείο, που μας αρέσει τόσο για την αισθητική και την ατμόσφαιρά του, όσο και για τον καφέ του, το Dope της οδού Βύσσης, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αγαπημένα μας μέρη όταν μιλάμε για έξοδο για καφέ. Ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον, με δική του προσωπικότητα, και δικός του καφές -με οικολογικές κάψουλες- τον οποίον μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι, είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Dope δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα μας.

Διεύθυνση: Βύσσης 25, Αθήνα 10551
Τηλέφωνο: 2103215209

Tiny Athens
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tiny (@tiny.athens)

Ανεβαίνοντας από το κέντρο προς τα πάνω, ακόμα ένα κρυμμένο διαμαντάκι μάς περιμένει να το ανακαλύψουμε. Ο λόγος για το Tiny Athens στο Κολωνάκι, που άνοιξε πριν από λίγο καιρό και μάς έχει κλέψει την καρδιά. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι, με minimal αισθητική, ζεστή ατμόσφαιρα και -στο θέμα της ημέρας- φρεσκοαλεσμένο καφέ που μάς κάνει να θέλουμε να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.

Διεύθυνση: Ασκληπιού 14, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2103624141

KALDI Καφεκοπτείο

Και από το Κολωνάκι, πηγαίνουμε στα Εξάρχεια και στο Kaldi Καφεκοπτείο, ένα μαγαζί με urban και minimal στοιχεία που συνυφαίνουν μία cozy αύρα σε έναν οικείο χώρο. Το Kaldi, εκτός από τον φρεσκοκομμένο καφέ -που αναζητούμε σε ένα καλό coffee shop- δημιουργεί έντονα αυτή την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, την αίσθηση πως όλοι στο μαγαζί είναι μία μεγάλη παρέα.

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 164, Αθήνα 11471
Τηλέφωνο: 2155016950

Περισσότερες προτάσεις για καφέ και εξόδους μπορείτε να βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b