MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Μερικές προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Πανούκλα, του Αλμπέρ Καμύ στο Θέατρο 104

Η ομάδα GAFF και η Σοφία Καραγιάννη παρουσιάζουν το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η Πανούκλα»Υπόθεση: Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο. Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία. Πρωταγωνιστούν:  Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός.
Πέμπτη 29/09, 21:15
5€ – 12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

2. Solaris, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Άσυλο Ανιάτων

Η Ομάδα «ΟΠΕΡΑ» παρουσιάζει, στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων- «Άσυλο Ανιάτων», τη σκηνική σύνθεση-παράσταση Solaris, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στάνισλαβ Λεμ. Το δημοφιλές μυθιστόρημα, που μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο, με την ταινία-σημείο αναφοράς του Αντρέι Ταρκόφσκι και πιο πρόσφατα αυτή του Στίβεν Σόντερμπεργκ, αποτελεί μία φιλοσοφική κριτική στην ανθρώπινη δυνατότητα να κατανοήσει τον κόσμο. Υπόθεση: Ο Solaris, ένας μακρινός πλανήτης αποτελούμενος από ένα διαστημικό ωκεανό τυλιγμένο με σύννεφα, γίνεται στόχος επιστημονικής έρευνας. Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ολόκληρος ο πλανήτης να είναι ένα εξωγήινο νοήμον ον. Όταν αποφασίζουν να τον ενεργοποιήσουν με ακτίνες φωτός υψηλής ενέργειας, προκαλούνται παράξενα φαινόμενα που συνοδεύονται από παραισθήσεις του πληρώματος του διαστημικού σταθμού, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω απ’ τον πλανήτη. Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Νέστωρ Κοψιδάς, Δανάη Σαριδάκη.
Πέμπτη 29/09, 20:30
15€
Άσυλο Ανιάτων – Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Αγίας Ζώνης 39, Αθήνα

3. Άνοιξη, του Δημήτρη Πλαβούκου στον Πολυχώρο Vault

Το θεατρικό έργο «Άνοιξη», του Δημήτρη Πλαβούκου, ανεβαίνει σήμερα στη σκηνή του Πολυχώρου Vault. Στην υπόθεση θα δούμε δολοφονίες, γυναικοκτονίες, βιασμούς, αστυνομοκρατία, καταπίεση και κακοποίηση. Σε ένα δυστοπικό μέλλον ή ένα τρομακτικό παρόν, ένας πόλεμος μαίνεται ανάμεσα σε όσους παραμένουν ακόμη άνθρωποι και στους ρατσιστές, τοξικούς και κακοποιητικούς μιας χώρας που μοιάζει με την Ελλάδα του χτες, του σήμερα και όπως όλα δείχνουν, και του αύριο. Στη μέση του πολέμου, ένας άνδρας χωρίς μνήμη προσπαθεί να καταλάβει τι του συνέβη. Στο ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας, θα τον συντροφέψει ένας άντρας που θα παίξει καίριο ρόλο στην έκβαση του πολέμου. Ποια πλευρά θα κερδίσει; Πρωταγωνιστούν: Πάνος Κατσούλης, Γιάννης Μελέτης, Αντώνης Σουπιτσής.
Πέμπτη 29/09, 21:15
10€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26 Βοτανικός

4. Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στο Θέατρο Σταθμός

Τέσσερα βράδια με δύο εκδηλώσεις / παραστάσεις αφιερώνει στον «πατέρα» της νεοελληνικής δραματουργίας, Ιάκωβο Καμπανέλλη, το Θέατρο Σταθμός, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022. Συγκεκριμένα απόψε, παρουσιάζεται η εκδήλωση «Λίμνη τώρα η αγκαλιά μου», που επιμελήθηκαν η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και η κόρη του «πατέρα» της νεοελληνικής δραματουργίας Κατερίνα Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη στη Νάξο, με θέμα την ποίηση και τα τραγούδια του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα παρουσιάζεται για μία μόνο βραδιά στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός. Ερμηνεύουν: Ευγενία Αποστόλου, Δημήτρης Καραβιώτης, Βίβιαν Κοντομάρη και Μαρία Συριανού.
Πέμπτη 29/09, 21:00
5€ – 15€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Η Σοφία Μαυρογενίδου και η Ingrid Sotolarova στο Jazzét Music Hall

Το Jazzét Music Hall, παρουσιάζει το Duo Insoma δύο διακεκριμένων καλλιτέχνιδων, την πιανίστα Ingrid Sotolarova (Τσεχία – Πορτογαλία) και την φλαουτίστρια και συνθέτρια Σοφία Μαυρογενίδου. Το Duo Insoma θα παρουσιάσει έργα για φλάουτο και πιάνο των Τσέχων συνθετών Smetana, Dvorak, Janacek αλλά και έργα των Mozart, Piazzola, Wiliams, Bolling και Μαυρογενίδου.
Πέμπτη 29/09, 21:00
8€
Jazzét Music Hall, Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b