MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
FREE CITY

Free City: 8 προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

Παραστάσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, αυτή την εβδομάδα “χωρίς πορτοφόλι”.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μουσείο Μπενάκη

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Μουσείο Μπενάκη, αποδίδοντας φόρο τιμής στον Άγγελο Δεληβορριά, για την ακάματη εργασία του για το Μουσείο Μπενάκη αλλά και για την συμβολή του στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού γενικότερα. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα Ελλήνων συνθετών που είναι συνδεδεμένοι με το Μουσείο. Θα ακουστούν έργα Καρρέρ, Σκαλκώτα, Σισιλιάνου και Τσαλαχούρη.
19/09 στις 20:30
Μουσείο Μπενάκη ΚΤ. Πειραιώς 138
Ελεύθερη είσοδο με κράτηση εδώ

2. Η Τζίνα Φωτεινοπούλου στο Θέατρο Αττικού Άλσους

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους Κατίνα Παξινού, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου σε μια μουσική βραδιά με άρωμα Ελλάδας, με πρόγραμμα εμπνευσμένο από αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων συνθετών αλλά κι από το λόγο Ελλήνων ποιητών. Μαζί της ο ηθοποιός-τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης.
24/09 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

ΘΕΑΤΡΟ

3. “Στου Μποχώρη” του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφανή στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη “Στου Μποχώρη”, θα ανεβεί στη σκηνή του Άλσους Νέας Σμύρνης. Η υπόθεση διαδραματίζεται τέλος του 1923, αρχές του 1924. Ένας ηλικιωμένος άντρας, ο Αναστάσης, με δανεικά και τις λίγες οικονομίες του, στήνει ένα ταβερνάκι με μουσική στον Πειραιά. Το ονομάζει “Στου Μποχώρη”, από το γνωστό τραγούδι της εποχής. Έφυγε από τη Σμύρνη, μαζί με την κόρη του Ρηνιώ –που έχασε τον άντρα της κάτω από άσχημες συνθήκες- και είναι μορφωμένη και πολύ καλή τραγουδίστρια και τον παιδικό φίλο της Ρηνιώς τον Φώτη.
21/09 στις 20:30
Άλσος Νέας Σμύρνης, Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου

4. “Πανούκλα 2022 – Ωδή στο Θάνατο” από την ομάδα Αbnormal στο Δημοτικό Θέατρο Αλ. Μινωτή

Μια χοροθεατρική παράσταση, βασισμένη στο διήγημα του Αλμπέρ Καμύ. Η σκηνοθέτις Πηνελόπη Φλουρή και η ομάδα Abnormal, μετά τον “Ξένο” (Bios, 2016) καταπιάνονται με το επόμενο κείμενο της τριλογίας του Καμύ, την “Πανούκλα”. Η Πανούκλα του Αλμπέρτ Καμύ αποτελεί αφορμή να μιλήσουμε για τη Πανούκλα του σήμερα, για όλα όσα πεθαίνουν γύρω μας και μέσα μας, γελώντας με αυτά, τραγουδώντας και πενθώντας για αυτά. Η παράσταση φωτογραφίζει έναν παράλογο , μονότονο και δίχως ζωή μοντέρνο κόσμο γεμάτο αντιφάσεις . Κάθε πλάσμα πασχίζει για την προσωπική του ελευθερία, όμως “κανείς δεν θα είναι ποτέ ελεύθερος όσο υπάρχουν μάστιγες”.
21/09 στις 21:00
Δημοτικό Θέατρο Αλ. Μινωτή, Ιερά Οδός και Δαρδανελλίων, Αιγάλεω

5. “Αγγέλα Παπάζογλου”, σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα – Άννα Βαγενά στη Μάντρα της Κοκκινιάς

Η ιστορική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά, θα παρουσιαστεί στη Μάντρα της Κοκκινιάς. Η παράσταση, που βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης», σε θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, μετράει 23 χρόνια ζωής από το 1999, που πρωτοανέβηκε και ήταν η πρώτη θεατρική αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.
24/09 στις 20:00
Μάντρα της Κοκκινιάς, Κιλικίας και Ηλιουπόλεως

6. “120 κιλά Jazz” του Cesar Brie σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαούτσου στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Το θεατρικό έργο “120 κιλά Jazz” του Cesar Brie θα ανεβεί στη σκηνή του Άλσους Νέας Σμύρνης σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαούτσου. Ο ήρωας της ιστορίας  προκειμένου να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του, αποφασίζει να παίξει κοντραμπάσο σε μια Jazz μπάντα σε μια συναυλία που θα παρευρεθεί κι εκείνη. Υπάρχει όμως ένα “μικρό” πρόβλημα: δεν ξέρει να παίζει κοντραμπάσο..
23/09 στις 20:30
Άλσος Νέας Σμύρνης, Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου

7. “Πού έδυ μου το κάλλος” της Ράνιας Καπετανάκη στον Λόφο Λυκαβηττού

Η site-specific performance που ξεκίνησε τη διαδρομή της τον περασμένο Μάιο από το Φεστιβάλ Λυκαβηττού παρουσιάζεται στον αθηναϊκό λόφο. Το έργο, «Πού έδυ μου το κάλλος», της Ράνιας Καπετανάκη κινείται στα όρια μεταξύ διηγήματος, ποίησης και μονολόγου. Αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που συναντά τον έρωτα σε έναν Γερμανό κατά τη διάρκεια της Κατοχής και που υποχρεώνεται να ζήσει με την ανάμνηση του όταν τα γερμανικά στρατεύματα αποχωρούν. Οι ήρωες του έργου υπερβαίνουν συμβολικά, αλλά και έμπρακτα, τον διαχωρισμό των εθνών και μάλιστα σε συνθήκη πολέμου. Οι κοινωνικές συμβάσεις και τα πατριαρχικά στερεότυπα, εσωτερικευμένα πια, παραμένουν ικανά να νικήσουν το όνειρο.
24/9 στις 19:00
Λόφος Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα

8. “Κύκλε εσύ του Έρωτα…” του Άγγελου Μοσχονά στη Βορέειο Βιβλιοθήκη
H παράσταση «Κύκλε εσύ του έρωτα…» του Άγγελου Μοσχονά θα ανεβεί στη Βορέειο Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για μία διαφορετική και ανατρεπτική παράσταση, που συνδυάζει θέατρο, ποίηση, μουσική και χορό. Η υπόθεση αφορά μια γυναίκα, έναν άντρα και μια τυχαία συνάντηση. Μία παράσταση που έχει ξαφνικά συναισθήματα, έντονες συζητήσεις, χαρά, πάθος, αγάπη αλλά ταυτόχρονα θλίψη, αγωνία, ζήλια.
21/09 στις 20:00
Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου, Στέφανου Δραγούμη 30 και Mιλτιάδου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b