MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Bloody Hawk: Ο ράπερ που δεν έχεις συνηθίσει (vid)

Το καλλιτεχνικό του στίγμα δεν είναι αυτό που περιμένεις. Ο Νίκος (από τη Θράκη), ο bloody, ο Κίτσος, ο Hawk είναι μοναδικός!

Monopoli Team

Και να πώς «σκάει» ο Νίκος. Λευκό, φαρδύ, μπλουζάκι, τζιν παντελόνι και λευκά αθλητικά. Ο νέος που θα δεις στον δρόμο και αν αράξεις μαζί του θα σου πει ωραίες ιστορίες. Και να πώς τον βρίσκει ο Κίτσος. Του λέει άσε τις ιστορίες και το ύφος. Του δίνει το χαρτί, άγραφο, και το μολύβι. Με το βλέμμα τον ρωτά αν ξέρει τι να κάνει με αυτά.

Πριν η λεπτή μύτη «κάψει» το χαρτί, ο Κίτσος προειδοποιεί: μην γίνει αυτός που κάποτε υπήρξε, αλλά αυτός που θα υπάρχει! Και κάπως έτσι πέφτουν φωνήεντα και σύμφωνα με ορμή στο χαρτί, κάπως έτσι οι «μπάρες» δεν λυγίζουν, οι ρίμες σπιθίζουν και ο Νίκος στέκεται στο πιο ψηλό σημείο της Ξάνθης, ανοίγει τα φτερά του και πετά προς εμάς. Και ξέρετε, ο τυπάκος αυτός διαθέτει πάθος και μια άσβεστη φλόγα που δικαιώνει το μουσικό είδος που υπηρετεί.

Ναι, το μέσο είναι ο λόγος και αυτό μένει ατόφιο (τις περισσότερες φορές) από τον Bloody Hawk. Τα αφιλτράριστα συναισθήματα μπλέκονται με τη μοναξιά της ποίησης και το ραπ του σου σκίζει την ψυχή, δροσίζει τον ξεραμένο ήλιο σου. Ο Bloody Hawk μας βλέπει πάνω από τις στέγες και η ματιά του δεν λαθεύει.

Μια γλυκιά μελωδία και 1 ευρώ

Ο Bloody Hawk ξεκίνησε όπως όλοι. Η ανάγκη να εκφραστεί και να επιτεθεί ατιθάσευτη και αυτή που έδωσε την πρώτη μορφή στην πορεία του. Το ανυποχώρητο ύφος, η διατήρηση του αυθόρμητου και η καλά μελετημένη εκφορά έφτιαξαν τη σκευή του. Κι αν στα πρώτα… πετάγματα υπήρχε κάτι από την παλιά σχολή, κάτι από την επιμονή της μάχης (battle), η συνέχεια ήταν διαφορετική. Οι κύκλοι στον αέρα δεν είχαν ίχνος ανασφάλειας και ένα στοιχείο, πυρηνικό, τον οδηγούσε στη νέα μορφή, στην ενίσχυση του πνευματικού εξοπλισμού του: η ποίηση!

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b