MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ισπανία: To Υπουργείο Ισότητας “εξαφάνισε” το προσθετικό πόδι ενός μοντέλου στην body positive καμπάνια του

Μετά από τις καταγγελίες των μοντέλων ότι δεν ζήτησαν την άδειά τους για να συμπεριληφθούν στην καμπάνια, τώρα ένα μοντέλο με προσθετικό πόδι καταγγέλει ότι επεξεργάστηκαν την εικόνα της.

Monopoli Team

Άλλο ένα μοντέλο καταγγέλλει το Υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας, μετά την καλοκαιρινή καμπάνια του που προτρέπει τις γυναίκες κάθε σώματος και ηλικίας να φορέσουν τα μαγιό τους και να πάνε στη θάλασσα.

Η Sian Green-Lord αναφέρει ότι η καμπάνια όχι μόνο χρησιμοποίησε την εικόνα της χωρίς την άδειά της, αλλά “εξαφάνισε” και το προσθετικό πόδι της. Η Green-Lord είναι το δεύτερο μοντέλο που καταγγέλλει ότι η εικόνα της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της στην καμπάνια, με τίτλο “Το καλοκαίρι είναι και δικό μας”, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη και έγινε αμέσως viral.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο ισότητας της Ισπανίας πλήρωσε €4,490 για έναν πίνακα, που δημιουργήθηκε μέσω ενός iPad, από μία καλλιτέχνη, που χρησιμοποίησε τις εικόνες πραγματικών γυναικών -μεταξύ αυτών οι influencers και μοντέλα Sian Green-Lord, Nyome Nicholas-Williams και Raissa Galvão. Όλες ενημερώθηκαν για την καμπάνια μέσα από τα social media.

Η Green-Lord συγκεκριμένα παρατήρησε “ταρακουνημένη” ότι όχι μόνο είχαν χρησιμοποιήσει μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο Instagram της τον Μάιο από διακοπές στην Ίμπιζα, αλλά και ότι το προσθετικό πόδι της είχε εξαφανιστεί. Έχοντας χάσει το πόδι της μετά από ατύχημα με ταξί το 2013, η Greene-Lord δήλωσε σε ένα πρώτο post: “Δεν ξέρω πως να εξηγήσω το πόσο θυμωμένη νιώθω αυτή τη στιγμή… Είμαι κυριολεκτικά ταρακουνημένη, είμαι τόσο θυμωμένη. Είναι ένα πράγμα να χρησιμοποιείς την φωτογραφία μου χωρίς την συγκατάθεσή μου και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό να επεξεργάζεσαι το σώμα μου, το σώμα μου με το προσθετικό μου πόδι”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marta Merozanlosmuslos (@srtainvertida)


Η καλλιτέχνις έχει ήδη απολογηθεί που χρησιμοποίησε τις εικόνες των γυναικών χωρίς την άδειά τους, ενώ μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα μοιραστεί την πληρωμή της μαζί τους.

“Δεδομένης της δικαιολογημένης αντιπαράθεσης για τα δικαιώματα των εικόνων στην εικόνα, αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος να επανορθώσω για τη ζημιά που προκλήθηκε από τις πράξεις μου είναι να μοιραστώ τα χρήματα που έλαβα για τη δουλεια” έγραψε σε tweet η καλλιτέχνις.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι γυναίκες δέχτηκαν τη συγγνώμη και την χρηματική αποζημίωση της Ισπανίδας καλλιτέχνιδας. Πάντως για την Greene-Lord, μοιάζει να μην είναι αρκετό.

Σε νέα δημοσίευσή της μίλησε για την ψυχολογική πίεση που δέχτηκε μετά τη δημοσίευση της καμπάνιας: “Από τότε που έμαθα την περασμένη Παρασκευή τι συνέβη στην εικόνα μου, η αυτοπεποίθησή μου είναι πιο χαμηλά από ποτέ, με το άγχος να παίρνει την πρώτη θέση. Οι συνηθισμένες τακτικές αυτο-ενθάρρυνσης με έχουν απογοητεύσει και τώρα είμαι σε ένα παράξενο μέρος. Επέστρεψαν τόσα συναισθήματα από το παρελθόν -συναισθήματα που πίστευα ότι είχα κλειδώσει μακριά. Το πόδι μου δεν είναι λόγος να ντρέπομαι! Είναι προϊόν δύναμης, αντοχής και ανεξαρτησίας. Θα τα καταφέρω, όπως παλιά” κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μην αφήσεις τον Greg να αποφασίσει»: Η viral διαφήμιση για τις αμβλώσεις στο Τέξας12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b