MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 21 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022.

Deus ex machina: Ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο του Ξενία Επιδαύρου
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. | 12ο Athens Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας του François Truffaut «Οπωσδήποτε την Κυριακή»

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής κινηματογραφικός, επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 21:30, σε συνεργασία με το 6ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου (Plein Air), θα πραγματοποιηθεί, στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, προβολή της ταινίας του François Truffaut, με τίτλο «Οπωσδήποτε την Κυριακή»: Ο Julien Vercel, διευθυντής ενός κτηματομεσιτικού γραφείου, είναι ύποπτος για μια διπλή δολοφονία: της συζύγου του, Marie-Christine, και του εραστή της, Claude Massoulier. Καθώς όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του, ο Julien εξαφανίζεται για να ξεφύγει από την αστυνομία. Η γραμματέας του, Barbara Becker, ερευνά σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει την αλήθεια.
Πέμπτη 21/7, 21:30
Ελεύθερη είσοδος
Ρωμαϊκή Αγορά | Επαμεινώνδα 6 και Διόσκουρων, Αθήνα.

2. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Πέμπτη 21 Ιουλίου, 21:30 – «Η Ζωή Συνεχίζεται, C’mon C’mon», 2021 του Mike Mills. Ο Τζόνι είναι εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός που ταξιδεύει σε όλη τη χώρα για την εκπομπή του. Κάποια στιγμή, η αδερφή του, με την οποία δεν έχουν καλές σχέσεις από τότε που πέθανε η μητέρα τους, του ζητά να προσέξει για λίγες μέρες το γιο της. Έτσι, ο Τζόνι ξεκινάει ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο μαζί με τον ανιψιό του.
Πέμπτη 21/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

3. 1922: Αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Νίκο Κούνδουρο στο Σινέ Μελίνα

Ο Θερινός Κινηματογράφος «Σινέ Μελίνα», στη Δραπετσώνα, πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα κινηματογραφικό δημιουργό Νίκο Κούνδουρο, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 21:00, με την προβολή της δραματικής ταινίας «1922» (1978). Η ταινία αφηγείται τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη μαρτυρική πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, μέσα από την προσωπική τραγωδία τριών προσώπων.
Πέμπτη 21/7, 21:00
Προπώληση: viva.gr
Cine Melina, Σωκράτους 65, Δραπετσώνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Αθήνα μια Σκηνή: Αυλαία για τις δωρεάν εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων – Το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας12.09.2018

Εκθέσεις

4. Deus ex machina: Ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο του Ξενία Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου και η Ιmagine Visual Arts παρουσιάζουν, από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου, στο χώρο του Ξενία Επιδαύρου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την ομαδική εικαστική έκθεση, με τίτλο «Deus ex machina». Η ιδέα της έκθεσης «Deus ex machina» προέρχεται από μια ενατένιση της σύγχρονης τέχνης και του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Μια αναφορά στον «από μηχανής» θεό ως η θεϊκή παρέμβαση που επιλύει μια φαινομενικά άλυτη κατάσταση, επιφέροντας αρμονία. Το βάθος και τα στρώματα νοήματος που δημιουργούνται με τα έργα της έκθεσης έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ υπερφυσικών θεμάτων, θρησκευτικών κατασκευών, οιονεί επιστήμης και αρχιτεκτονικής του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.
Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, στις 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 21 έως 31 Ιουλίου
Xenia Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος. Τηλ.: 2753 022218.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Centre: Mια εμπειρία από το μέλλον12.09.2018

Βιβλίο

5. Εκδόσεις Ενύπνιο: Ομαδική παρουσίαση βιβλίων στον προαύλιο χώρο του Φινλανδικού Ινστιτούτου

Το βιβλιοπωλείο των Αστέγων «Ο Ανέστιος» κι οι εκδόσεις Ενύπνιο, σας προσκαλούν στην ομαδική παρουσίαση των βιβλίων «Η Πλεύση ενός Απόντος Πράγματος» του Γιώργου Γιαλούρη, «Των Τραυμάτων και των Παθών» του Χαράλαμπου Παπακωνσταντινόπουλου και «Βαλκανευτές» του Γιώργου Χατζελένη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο προαύλιο χώρο του Φινλανδικού Ινστιτούτου (Ζήτρου 16, Μακρυγιάννη, Αθήνα), την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 18:30.
Πέμπτη 21/7, 18:30
Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ζήτρου 16, Αθήνα. Τηλ: 21 0922 1152.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Εναρκτήριας Διεθνούς Διημερίδας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b