MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Skrow Theater: Ρίχνει οριστικά αυλαία το θέατρο της οδού Αρχελάου στο Παγκράτι

Το θέατρο Skrow, που δημιουργήθηκε το 2012 από την ομάδα INKAL Theater Group – υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Μαυρογεωργίου – και κατά το διάστημα αυτό παρουσίασε περισσότερες από 50 παραστάσεις, συναυλίες και σεμινάρια για το θέατρο και τον χορό, κλείνει οριστικά.

Monopoli Team

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Βασίλη Μαυρογεωργίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το θέατρο δόθηκε από τους ιδιοκτήτες του για αντιπαροχή και στη θέση του θα χτιστεί πολυκατοικία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αυτή αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι, όπως κλείνουν πολλά κεφάλαια στην ζωή, έφτασε η ώρα, δέκα χρόνια μετά, να κλείσει και το κεφάλαιο που ονομάζεται Skrow Theater. Το θέατρο Skrow δημιουργήθηκε το 2012 από την ομάδα INKAL Theater Group, τα μέλη της οποίας εκείνη την χρονική στιγμή ήταν: η Κατερίνα Μαυρογεώργη, η Μαρία Φιλίνη, ο Σεραφείμ Ράδης, ο Νίκος Μαραμαθάς και εγώ.

Την παρούσα στιγμή η ομάδα συνεχίζει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα με λίγο διαφορετική σύσταση. Δυστυχώς πέρσι πληροφορηθήκαμε από την ιδιοκτήτρια του κτιρίου ότι σκοπεύει να το διαθέσει για αντιπαροχή, με σκοπό να χτιστεί μια καινούρια πολυκατοικία.

Θα μπορούσα να εκφράσω την λύπη μου για αυτό το απρόσμενο τέλος, αντί αυτού θα προτιμούσα να εκφράσω την χαρά μου και την ευγνωμοσύνη μου για τα τόσο όμορφα πράγματα που συνέβησαν αυτά τα δέκα χρόνια και που δεν θα γινόντουσαν πραγματικότητα αν δεν είχαν συμβάλει όλοι οι άνθρωποι που εργάστηκαν στο θέατρο και στις εκάστοτε εκδηλώσεις. Στην πρώτη επίσκεψη της επιτροπής το Δήμου Αθηναίων, για την αδειοδότηση του χώρου, το πρώτο πράγμα που μας είπαν ήταν “Είναι αρκετά δύσκολο να αδειοδοτήσουμε έναν τόσο μη θεατρικό χώρο. Μην στεναχωριέστε, τα όνειρα δεν γίνονται πάντοτε πραγματικότητα”.

Τελικά το όνειρο που λέγεται Skrow έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό δεν το θεωρήσαμε ποτέ δεδομένο. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν στις δεκάδες παραστάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστούμε για την καλλιτεχνική προσφορά, την πίστη και την υπομονή σας. Βοηθήσατε στην προσπάθεια να ομορφύνει για λίγο μια “μη θεατρική” γωνιά της πόλης και να ζωντανέψει η οδός Αρχελάου. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω προσωπικά τους εργαζόμενους του θεάτρου όπως επίσης και την ομάδα INKAL για τις τόσο όμορφες συνεργασίες μας στο Skrow Theater αλλά και για τις αλλεπάλληλες αλλαγές πόστων που χρειάστηκε να κάνουμε για να λειτουργήσει το θέατρο αυτά τα δέκα χρόνια. Παραθέτω παρακάτω την λίστα των παραστάσεων που ανέβηκαν στο Skrow Theater, όπως επίσης και το link από το αρχείο του θεάτρου. Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια υπέροχη διαδρομή.

Ένας άνθρωπος υπό Χρεοκοπία
Society
Η Τελεία
Κάτι Διαφορετικό
Μια ξεχωριστή μέρα
Ανοιχτή πρόβα Καβάφης
Η αίρεση
Μπετονένια παραλία
Νέοι χωρίς Θεό
Οι δυο μας τώρα
Η ιστορία της Αυτοθυσίας
Cendrillon
Μόνον Ωραία
Ο Ονειροφάγος
Μπιλ και Λου
Secrets
Το απόλυτο μηχάνημα
Ντύρτντρα
Μέχρι τώρα
Νεκρός ταξιδιώτης
Ο Μαδαφάκας με το καπέλο
Το κάτι σαν κομμάτι
Μαμ
Ο Καλόγερος
Γκιάκ
Η αργοπορημένη
Ορλάντο
Ο ανύπαρκτος ιππότης
Το ασυνόδευτο
Ο κατάθλας
Τραγούδια και γράμματα
Ενώ κοιμόμαστε
Ο ντετέκτιβ
Enter Sandman
Μια τεράστια έκρηξη
Περιμένοντας τον Γκοντό
Τα μάτια του έρωτα
Bird on a Wire
Αρπακτικά
/Κάλι
Ο ναυτικός
Φύκι στον βυθό
Επιθεωρητής
Στην Εξοχή
Η αρχή του Αρχιμήδη
Γιε-χσιεν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα
Με το ένα χέρι κρατούσε τον Καραγάτση με το άλλο το τσιγάρο
Ευτυχισμένες μέρες
Δον Ζουάν
Οι λουόμενες
Ο Ταρτούφος
Οι Σοφολογιότατες
Ολυμπιακοί αγώνες
Γράμματα από τον Άγιο Βασίλη
Το βρακί
Ο πειρασμός
Φλικ
Γενική πρόβα αυτοκτονίας
Προμηθέας δεσμώτης
Αιώνια Ανοσία
I have none

Θα ήθελα ακόμη να αναφέρω τις δουλειές των Μαρία Παπαργεωργίου, Nalyssa Green, Δημήτρη Τάσαινα και Φώτη Σιώτα.

Link για περισσότερες πληροφορίες στο αρχείο της ιστοσελίδας του Skrow: https://www.skrowtheater.com/arxeio
Skrow Theater 2012 – 2022».

Οι παραστάσεις του Scrow ξεκίνησαν το 2013 με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μόνον ωραία» από την Κατερίνα Μαυρογεώργη, τη Γεωργία Γεωργόνη και τον Φώτη Καραμπά, ενώ η τελευταία παράσταση που ανέβηκε φέτος ήταν οι «Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεωργίου, μια παράσταση που «φώτισε» την συζήτηση για την έμφυλη ισότητα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα