MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κορνουάλη: Γιατί κινδυνεύουν οι παπαρούνες της περιοχής; – Η έκκληση της οργάνωσης National Trust

Οι παπαρούνες που φυτρώνουν σε μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία κινδυνεύουν να ποδοπατηθούν από ανθρώπους που αναζητούν την τέλεια φωτογραφία για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιεί η οργάνωση National Trust.

Monopoli Team

Στις αρχές κάθε καλοκαιριού, στα χωράφια μεταξύ του Holywell Bay και της παραλίας Crantock στην ακτή της βόρειας Κορνουάλης, φυτρώνουν κατακόκκινες παπαρούνες και αυτός ο λόγος αρκεί ώστε κόσμος να συρρέει στην περιοχή για να τραβήξει φωτογραφίες.

Όμως, η οργάνωση για τη διαφύλαξη της κληρονομιάς στη Βρετανία, National Trust, κάνει έκκληση στους Βρετανούς αλλά και σε κάθε επισκέπτη να παραμένουν στα μονοπάτια, όταν επισκέπτονται την περιοχή.

«Εκτιμούμε ότι μπορεί να έχετε την επιθυμία να εξερευνήσετε, να φωτογραφίσετε και να βγάλετε selfies ανάμεσα στις παπαρούνες που είναι το πραγματικό θέαμα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του National Trust. «Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα, πιο ευαίσθητα και σπάνια λουλούδια εκεί, οπότε για να αποφύγουμε την καταστροφή τους μέσα στα επόμενα χρόνια, ζητάμε από τους επισκέπτες να παραμείνουν στα διάφορα μονοπάτια που διασχίζουν το ακρωτήρι και να θυμούνται ότι τα λουλούδια δεν φυτρώνουν εκεί που πατάνε τα πόδια».

Η περιοχή κοντά στο Newquay αποτελεί ένα φυσικό καταφύγιο και μία από τις μοναδικές περιοχές στη Βρετανία που δεν καλλιεργείται για εμπορικούς σκοπούς.

Το National Trust σημείωσε ότι η προστατευόμενη περιοχή χρησιμεύει ως «πραγματική υπενθύμιση των παραδοσιακών, μη εντατικών μεθόδων καλλιέργειας του παρελθόντος, οι οποίες γίνονταν σε αρμονία με τη φύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚλιματική αλλαγή: Οι λευκές Αλπεις άρχισαν να… πρασινίζουν12.09.2018

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε επίσης ότι το τμήμα της ακτογραμμής ήταν ένα «πολύ απαραίτητο» καταφύγιο για μερικά από τα πιο απειλούμενα αγριολούλουδα στη χώρα, ενώ ελπίζει πως θα συνεχίσει να προκαλεί το αίσθημα της έκπληξης στους επισκέπτες.

Με πληροφορίες από BBC.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b