MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Lizzo: Ζητά «συγγνώμη» και αφαιρεί προσβλητική λέξη για τα ΑμεΑ από το νέο τραγούδι της

Μετά από τη σκληρή κριτική που δέχτηκε από θαυμαστές της και ακτιβιστές των ΑμεΑ, η ποπ σταρ Lizzo επανακυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Grrrls», αφαιρώντας τον προσβλητικό όρο για τα άτομα με σπαστική διπληγία.

Monopoli Team

Η Lizzo αφαίρεσε μια υποτιμητική λέξη για άτομα με αναπηρία από το τελευταίο τραγούδι της, μετά από σφοδρή κριτική που δέχτηκε από θαυμαστές της και ακτιβιστές των ΑμεΑ.

Το «Grrrls», το τελευταίο κομμάτι από το επερχόμενο άλμπουμ της Lizzo, Special, κυκλοφόρησε την Παρασκευή (10/6). Συγκεκριμένα, στον εναρκτήριο στίχο, η ποπ σταρ – η οποία έχει γίνει γνωστή για τους στίχους της που υπερασπίζονται την αποδοχή και την αγάπη για τον εαυτό μας – χρησιμοποίησε έναν υποτιμητικό όρο για τη σπαστική διπληγία, μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης. «Hold my bag, bitch, hold my bag / Do you see this shit? I’ma sp*z.», τραγουδά η Lizzo.

Το τραγούδι επικρίθηκε σχεδόν αμέσως από τους θαυμαστές της αλλά και ακτιβιστές των ΑμεΑ, με tweets και TikToks να εξηγούν την ιστορία και την προσβλητική φύση του όρου «spaz».

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση μιας τέτοιας προσβολής κατά ΑμεΑ σε τραγούδι εν έτει 2022. Ως κάποια που υπερασπίζεται γυναίκες, ανθρώπους plus size και άλλους που η κοινωνία αντιμετωπίζει άσχημα, η Lizzo κηρύττει την συμπερίληψη και πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ σε παρόμοια διάθεση ήταν και τα υπόλοιπα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLightyear: Η ταινία της Disney απαγορεύτηκε σε 14 χώρες λόγω ενός ομόφυλου φιλιού12.09.2018

Έτσι η Lizzo προχώρησε σε μια δημόσια συγγνώμη τη Δευτέρα (13/6), αναφέροντας:

«Έπεσε στην αντίληψή μου πως υπάρχει μια υποτιμητική λέξη στο νέο μου τραγούδι Grrrls. Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Δεν θέλω ποτέ να προωθώ την υποτιμητική γλώσσα. Ως χοντρή μαύρη γυναίκα στην Αμερική, έχουν χρησιμοποιήσει πολλές προσβλητικές λέξεις εναντίον μου, οπότε καταλαβαίνω τη δύναμη που μπορούν να έχουν οι λέξεις (είτε σκόπιμα, είτε στην περίπτωσή μου, ακούσια)».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του τραγουδιού της με αλλαγμένο στίχο.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ακούω και αναλαμβάνω δράση», συμπλήρωσε η Lizzo. «Ως καλλιτέχνις με επιρροή, είμαι αφοσιωμένη στο να είμαι μέρος της αλλαγής που περιμένω να δω στον κόσμο».

Καθώς το τραγούδι δεν είχε ακόμη κυκλοφορήσει για φυσική αγορά, η προηγούμενη έκδοση του «Grrrls» έχει πλέον αντικατασταθεί και στις υπηρεσίες ροής και στα ψηφιακά καταστήματα με τον νέο στίχο «hold me back».

Το άλμπουμ Special πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από Guardian.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b