MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για το Σάββατο 11 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, το Σάββατο 11 Ιουνίου.

Monopoli Team

Εκθέσεις

#My_Skopelos: Ομαδική έκθεση φωτογραφία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων
Έλλη Αγιαννίδη - @elaki26

Έλλη Αγιαννίδη – @elaki26

Η ομάδα Greek Instagramers Events υποδέχεται το καλοκαίρι παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “#Μy_Skopelos”, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στην έκθεση #My_Skopelos συμμετέχουν 30 ταλαντούχοι φωτογράφοι, οι οποίοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και μέσα από τις ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν στο καταπράσινο νησί του Mamma Mia, με τις μοναδικές ομορφιές, ένα νησί γεμάτο φανερούς και κρυμμένους φωτογραφικούς θησαυρούς που έχει αγαπηθεί από όλο τον πλανήτη.
Σάββατο 11/06, 19:00 – 21:30
Έως τις 16 Ιουνίου
Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών &, Πειραιώς 144, Αθήνα
Ελεύθερη είσοδος

Unlikely Outcomes.The Exhibition** στο Misc Athens

XXXVIII.”There was no rug to hide our remains under and the cloth stained my composition red” 2022, Archival Inkjet Print, matte, mounted on Dibond, white artist’s frame, 155x125cm (150x120cm print)

Το τρίτο μέρος της έκθεσης του Νικόλα Βεντουράκη, που ξεκίνησε το 2019, εγκαινιάζεται στο Misc Athens. Η έκθεση είναι μια ευκαιρία για τον Βεντουράκη να επανεξετάσει ορισμένες από τις σημαντικότερες θεματικές και προσεγγίσεις που τον απασχολούν. Περιπλανώμενοι ανάμεσα σε οικείες και δημόσιες σκηνές, ερχόμαστε αντιμέτωποι με υπαρξιακά ερωτήματα μέσα από μια ασυνήθιστη χρήση των ντοκιμαντερίστικων πτυχών του μέσου της φωτογραφίας με στόχο την αμφισβήτηση της χρηστικής της αξίας. Ο Βεντουράκης εναποθέτει στον παρατηρητή την ευθύνη να συναρμολογήσει τα θραύσματα μιας αφήγησης που τελικά μας οδηγεί στα πιο θεμελιώδη κατώφλια: του φωτός και του σκότους, της ζωής και του θανάτου.
Σάββατο 11/06, 12:00-18:00
Έως τις 30 Ιουλίου
MISC ATHENS, Τούσα Μπότσαρη 20, Αθήνα
Ελεύθερη είσοδος

Ταινίες

12ο ΦΠΚΑ: Αφιέρωμα στον Τζορτζ Στίβενς στην Τεχνόπολη

Ο Τζορτζ Στίβενς (George Stevens, 1904-1975) άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην χρυσή εποχή του Χόλυγουντ. Υπήρξε 5 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας το οποίο κέρδισε για τις ταινίες Μια θέση στον ήλιο (A Place In The Sun) το 1951 και Ο Γίγας (Giant) το 1956. Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ταινία “Μια Θέση στον Ήλιο” με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.Προλογίζει ο Ehsan Khoshbakht, συνδιευθυντής του κινηματογραφικού φεστιβάλ Il Cinema Ritrovato της Μπολόνια
Σάββατο 11 Ιουνίου, 21:15
ΛΑΪΣ, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 104 35 Κεραμεικός, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Άλλες εκδηλώσεις

34η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση του Βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό αλλά και για την εν γένει προώθηση του Πολιτισμού, διοργανώνει και φέτος για τριακοστή τέταρτη χρονιά την Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται για μια Εκδήλωση – Θεσμό πλέον, άμεσα συνδεδεμένη με τα πολιτιστικά δρώμενα του Πειραιά. Η 34η Έκθεση Βιβλίου, θα διαρκέσει από 3 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2022 και θα αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο, ίσως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της εαρινής περιόδου, για την πόλη μας, χάρη στη συμμετοχή Εκδοτών από όλη την Ελλάδα. Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη τη περιφέρεια Αττικής.
Διάρκεια: 3 έως 19 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: 19.00 – 23.00
Πασαλιμάνι, Πειραιάς
Είσοδος ελεύθερη

19η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης

Η καθιερωμένη ετήσια Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης δίνει και φέτος ραντεβού σε όλους τους φίλους του βιβλίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Το Σάββατο 11/06 ο Θανάσης Πέτρου συναντά τους αναγνώστες των βιβλίων του και υπογράφει αντίτυπα του νέου του graphic novel, 1923: Εχθρική Πατρίδα στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Φραγκιουδάκη.
11 Ιουνίου στις 21:00
Από 10 έως 26 Ιουνίου 2022
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κεντρική), Ηλιούπολη, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b