MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 19 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ευσέβιος και Φλορεστάν, από την ΕΛΣΟΝ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Oι μουσικοί της ΕΛΣΟΝ παρουσιάζουν επιλεγμένα έργα μουσικής δωματίου του Σούμαν και ο Αιμίλιος Χειλάκης υποδύεται τον μεγάλο ρομαντικό συνθέτη στο θεατρικό έργο της Χρύσας Ξουραφά, «Ευσέβιος και Φλορεστάν». Ανάμεσα σε αυτά, η Kreisleriana για πιάνο, τραγούδια από τον κύκλο Dichterliebe (Η αγάπη του ποιητή), το Κουαρτέτο για έγχορδα, οι Παραμυθένιες εικόνες για βιόλα και πιάνο και τα Πέντε κομμάτια σε παραδοσιακό ύφος για βιολοντσέλο και πιάνο.
Πέμπτη 19/5, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Ιλίσια

2. Η Δημοκρατία του Μπακλαβά, των Ανέστη Αζά, Γεράσιμου Μπέκα και Μιχάλη Πητίδη στο Αμφι- Θέατρο

Μετά την επιτυχημένη επανάληψή της, με απανωτά sold out, η σουρεαλιστική κωμωδία του Φεστιβάλ Αθηνών, «H Δημοκρατία του Μπακλαβά» δίνει ξανά ραντεβού για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Αμφι- Θέατρο. Ένα απρόσμενα ξεκαρδιστικό θεατρικό ψευδοντοκιμαντέρ, που αν και αντλεί έμπνευση από τα ιστορικά γεγονότα του 1821, τοποθετείται στο σύγχρονο, ψηφιακά διασυνδεδεμένο, κόσμο μας διερευνώντας ζητήματα ταυτότητας και πολιτικής οργάνωσης, μέσα από το φίλτρο του σήμερα.
Πέμπτη 19/5, 21:00
12-17€
Αμφι-Θέατρο, Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 & Ανδριανού, Αθήνα

3. Χιροσίμα Αγάπη μου, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο

Η κορυφαία γαλλο-ιαπωνική ταινία «Χιροσίμα, αγάπη μου», μεταφέρεται στην ελληνική σκηνή. Το «Χιροσίμα Αγάπη Μου» ξεκινά και τελειώνει ουσιαστικά με μια περιπλάνηση. Η Χιροσίμα είναι η ιστορία μιας καταστροφής, η ιστορία μιας τραγωδίας, η απόλυτη συντριβή και ο απόλυτος έρωτας. Η παράσταση σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ, εξερευνά την απόλυτη καταστροφή και τον απόλυτο έρωτα. Ποιές είναι, οι σημερινές καταστροφές που εξακολουθούν να διχάζουν την ανθρωπότητα; Ποιές προηγούμενες καταστροφές εξακολουθούν να μας χωρίζουν;
Πέμπτη 19/5, 20:30
5-15€
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Dead Can Dance στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ

Οι Dead Can Dance επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις στα πλαίσια της Europa 2022 Tour. Αυτή τη φορά επέλεξαν να εμφανιστούν σε 2 “κλειστούς” χώρους με εκπληκτική ακουστική και τεχνικές προδιαγραφές, όπου ο ήχος τους θα μπορεί να αποδοθεί στον απόλυτο βαθμό: για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ στις 19 Μαΐου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21 Μαΐου. Στις συναυλίες αυτές θα παρουσιάσουν ένα best-of από το σύνολο της καριέρας τους, ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες από την, διάρκειας άνω των 40 ετών, πορεία τους.
Πέμπτη 19/5, 21:00
31-90€
ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Ματωμένα χώματα: Επετειακή συναυλία της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Ολύμπια

Η επετειακή συναυλία της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή σε συνθέσεις των Γιάννη Κωνσταντινίδη, Μανώλη Καλομοίρη, Μιχάλη Σουγιούλ, Μίκη Θεοδωράκη και άλλων, παρουσιάζεται στο Θέατρο Ολύμπια. Εκατό χρόνια πέρασαν από την μαύρη εκείνη ημέρα που ένας ολόκληρος λαός ξεριζώθηκε από τις πατρογονικές εστίες του. Η Σμύρνη τυλίχθηκε στις φλόγες και εκατοντάδες χιλιάδες Μικρασιατών έχασαν τη ζωή τους. Ερχόμενοι στην Ελλάδα ένας νέος Γολγοθάς τους περίμενε μέχρι να ορθοποδήσουν. Οι γλυκιές μελωδίες που αντηχούσαν στις παραγκουπόλεις τους γέμιζαν με δύναμη για την επόμενη ημέρα. Τα υπέροχα αυτά τραγούδια γρήγορα έγιναν κτήμα όλων των Ελλήνων καθώς μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή τους, τους παρηγορούσαν για τα βάσανά τους και τους έδιναν ελπίδες για το μέλλον. Με την άνθηση της δισκογραφίας πέρασαν και σε όλες τις εστίες του ξενιτεμένου Ελληνισμού. Μικρασιάτες συνθέτες έγραψαν αθάνατα τραγούδια που για έναν ολόκληρο αιώνα δεν έφυγαν από τα χείλη μικρών και μεγάλων.
Πέμπτη 19/5, 20:30
3-20€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b