MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Πολωνία η μικρή Αμάλ, για να συναντήσει παιδιά-πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η μαριονέτα 3,5 μέτρων “Αμάλ” που είχε βρεθεί στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, θα ταξιδέψει για ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά στην Πολωνία, ώστε να γνωρίσει τα παιδιά-πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Η μικρή Αμάλ στην Ελλάδα, photo by: UNHCR / Sokratis Baltagiannis
Η μικρή Αμάλ στην Ελλάδα, photo by: UNHCR / Sokratis Baltagiannis
Monopoli Team

Μετά το περσινό ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από την Γκαζιαντέπ, έκανε στάσεις σε πάνω από 70 πόλεις (μεταξύ αυτών και μερικές ελληνικές), για να καταλήξει τελικά στο Μάντσεστερ, η μικρή Αμάλ – “σύμβολο” των προσφυγόπουλων, επιστρέφει.

Η μαριονέτα 3,5 μέτρων αντιπροσωπεύει ουσιαστικά τα εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους. Έτσι, από την δράση αυτή, που στόχο έχει να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες, δεν θα μπορούσε να λείπει μία συνάντηση με τα παιδιά που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου της Ουκρανίας.

Γι’ αυτό το λόγο, η Αμάλ θα ταξιδέψει για ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά στην Πολωνία, ώστε να γνωρίσει τα παιδιά-πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η γιγαντιαία μαριονέτα θα βρεθεί στις πόλεις Λούμπλιν και Κρακοβία αυτή την εβδομάδα και θα συναντήσει οικογένειες που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Η Αμάλ θα βρεθεί επίσης στην πόλη Przemyśl, μία πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ μαζί της θα έχει προμήθειες για τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το ταξίδι αποτελεί μια πρόσκληση της ουκρανικής πρεσβείας στην Πολωνία, αλλά και των δημάρχων του Λούμπλιν και της Κρακοβίας.

Ο  Αλεξάντερ Σόλα, αντι-πρόεδρος του Folkowisko Foundation, που στηρίζει το ταξίδι της Αμάλ, είπε: “Ελπίζουμε ότι η Αμάλ θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου σε μία προσφυγική κρίση, που η Ευρώπη έχει να βιώσει από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Αμάλ συμβολίζει τα εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους”.

Το «Ταξίδι» της Αμάλ αποτελεί παραγωγή του Good Chance Theatre, του θεατρικού οργανισμού που δημιουργεί πρωτοπόρα δημόσια θεάματα (παράσταση «The Jungle» Young Vic, 2017), με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών, μεγάλων πολιτιστικών ιδρυμάτων, κοινωνικών ομάδων και ανθρωπιστικών οργανισμών. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το φιλόδοξο και γεμάτο ωραίες εκπλήξεις θέαμα «Το Ταξίδι», στο οποίο συνεργάζεται με τoν πολυβραβευμένο παραγωγό και σκηνοθέτη Stephen Daldry (Τhe Crown, Billy Elliot, Οι ώρες), τoν συγγραφέα και θεατρικό παραγωγό David Lan ,την παραγωγό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο Tracey Seaward, και την Handspring Puppet Company (War Horse), τους κορυφαίους δημιουργούς κούκλας στη Νότια Αφρική που παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑμάλ, περπάτα και μην γυρίζεις πίσω12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b