MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΗ

Διαβάζοντας για το Πανεπιστήμιο… στο Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ

Το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί να διαβάσετε για το Πανεπιστήμιο και διοργανώνει έναν κύκλο μηνιαίων διαδικτυακών συναντήσεων για τις πρόσφατες εκδόσεις που αφορούν τα πανεπιστήμια, την ιστορία τους και τη θέση τους στον σημερινό κόσμο, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Monopoli Team

Μέσα από τη συζήτηση σχετικά με το Πανεπιστήμιο και την εξέλιξή του στον δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, επιχειρείται η προσέγγιση και η κατανόηση των προτάσεων μεταρρύθμισης του ελληνικού πανεπιστημίου. Μέσα από τη γνώση του παρελθόντος του πανεπιστημιακού θεσμού επιδιώκεται η κατανόηση του παρόντος και του μέλλοντός του, αξιοποιώντας τη σημαντική βιβλιογραφία γύρω από αυτό, η οποία έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική γλώσσα, είτε πρωτότυπες μελέτες είτε μεταφράσεις.

Το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέλοντας να συμβάλει σε αυτή τη συζήτηση γύρω από το πανεπιστήμιο αλλά και να προβάλει την τρέχουσα βιβλιογραφική και επιστημονική παραγωγή γύρω από τον πανεπιστημιακό θεσμό στην Ελλάδα και διεθνώς, οργανώνει τον κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων «Διαβάζοντας για το Πανεπιστήμιο». Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάζονται και συζητιούνται βιβλία της τρέχουσας εκδοτικής παραγωγής γύρω από την ανώτατη εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει μια νέα 3D εμπειρία στην Τέχνη12.09.2018

Η δεύτερη συνάντηση του κύκλου «Διαβάζοντας για το Πανεπιστήμιο» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, ώρα 18.00-20.00. Σε αυτήν θα συζητηθεί το πρόσφατο βιβλίο του ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κ. Μαυροσκούφη, «Τα “προοδευτικά ζιζάνια” του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τον αντικομμουνισμό του Μεσοπολέμου στον μακαρθισμό του Εμφυλίου» (εκδόσεις University Studio Press).

Με τον συγγραφέα συνομιλούν ο ιστορικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργος Κόκκινος, ο αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου Βαγγέλης Καραμανωλάκης, ενώ τη συζήτηση συντονίζει η ιστορικός και αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ Άννα Καρακατσούλη.

Η συζήτηση είναι ελεύθερη για το κοινό μέσα από τον σύνδεσμο: https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m9137bf19071c5cda46f24be7c5e419b3

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b