MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ανταρκτική: Στην ψηλότερη κορυφή της τοποθετήθηκε η σημαία υπερηφάνειας των τρανς

Η σημαία υπερηφάνειας των τρανς τοποθετήθηκε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ανταρκτικής, Vinson Massif, από την τρανς ορειβάτισσα Erin Parisi, η οποία θέλησε να τιμήσει την ανθεκτικότητα της κοινότητας.

Πηγή: Instagram/@Transending7
Monopoli Team

Αφιερώνοντας το επίτευγμά της στην ανθεκτικότητα της τρανς κοινότητας που την «αγκάλιασε» όταν δεν είχε άλλη ελπίδα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Erin Parisi είπε ότι τα τρανς άτομα της έδειξαν ότι «είναι καλύτερο να είσαι ορατός και ελεύθερος, παρά να ζεις σε αυτοεξορία. Το στίγμα μαραίνεται όταν ενστερνιζόμαστε εμφανώς την αλήθεια μας».

Σε σχετική ανάρτησή της στο Instagram η Parisi ποζάρει στον φακό κρατώντας τη σημαία υπερηφάνειας και συνοδεύει τη φωτογραφία γράφοντας: «Μας έχουν καταπιέσει, συχνά μας έχουν χτυπήσει, και αντιμετωπίζουμε κάθε είδους ψυχρότητα στη ζωή μας. Η ανθεκτικότητά μας μάς κρατά ώστε να ανεβαίνουμε στην κορυφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAaron Rose Philip: Όλα όσα είπε στη Vogue το πρώτο μαύρο, trans και με αναπηρία μοντέλο12.09.2018

Η Parisi έφτασε στην κορυφή των 4.892 μέτρων του Vinson Massif στις 26 Δεκεμβρίου αφού ξεκίνησε για την Ανταρκτική λίγες ημέρες πριν, στις 18 του μήνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TranSending 7 (@transending7)

Η κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής στην Ανταρκτική είναι μέρος της μακρόχρονης προσπάθειας της Parisi να γίνει η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα που θα φτάσει στις «Επτά Κορυφές» του κόσμου – μια ορειβατική πρόκληση για να σκαρφαλώσει στο υψηλότερο σημείο καθεμιάς από τις επτά ηπείρους του πλανήτη.

Ο ορεινός όγκος Vinson της Ανταρκτικής ήταν η πέμπτη από τις επτά κορυφές που έχει καταφέρει να ανέβει και απομένουν άλλες δύο, το Όρος Ντενάλι, στην Αλάσκα, και το Έβερεστ, η ψηλότερη κορυφή στον κόσμο.

Μιλώντας στο PinkNews τον Ιούλιο του 2020, όταν είχε φτάσει σε τέσσερις από τις επτά κορυφές, η Parisi είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως όταν σκέφτεται την ανάβαση στο Έβερεστ, το νιώθει σαν τον δικό της τρόπο για να αναδείξει την ιστορία δύναμης, ανάκαμψης και ανθεκτικότητας των τρανς.

Επιπλέον, μίλησε για την αναρρίχηση στο όρος Elbrus της Ρωσίας τον Ιούνιο του 2018. Όπως περιέγραψε, εκεί δεν κατάφερε να κυματίσει υπερήφανα την σημαία της κοινότητας καθώς στην χώρα θεωρείται προπαγάνδα κατά του θεσμού της οικογένειας και η Parisi δεν ήθελε να περάσει δύο εβδομάδες σε ρωσική φυλακή. Ωστόσο σχημάτισε με τα χέρια της το γράμμα «Τ» φτάνοντας στην κορυφή.

«Αυτό το Τ είναι ένα είδος μικρής εξέγερσης για εμένα. Όπως, ξέρετε, είμαι τρανς και βρίσκομαι στην κορυφή αυτού του βουνού, του ψηλότερου σημείου στην Ευρώπη, και αυτό που βλέπετε είμαι εγώ».

Εκτός από την κορυφή του Vinson Massif το 2021, η Parisi έχει ανέβει στην Aconcagua της Αργεντινής το 2019, στο όρος Elbrus της Ρωσίας (2018), στο Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου του ίδιου χρόνου και στο όρος Kosciuszko της Αυστραλίας, επίσης το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEddie Redmayne: Γιατί μετανιώνει τον ρόλο της τρανς γυναίκας στο «Danish Girl»;12.09.2018

Σε κάθε μία από αυτές τις αναβάσεις η Parisi έχει μαζί της τη ροζ, λευκή και μπλε σημαία που σχεδίασε η τρανς βετεράνος του Ναυτικού, Monica Helms, και την «καρφώνει» στην κορυφή. Η Helms γνωρίζει την αποστολή της Parisi και της είχε μάλιστα εξομολογηθεί πως ήταν και δικό της όνειρο ζωής να δει τη σημαία στην κορυφή του Έβερεστ. «Δεσμεύτηκα στη Monica ότι θα κυμάτιζα την σημαία των τρανς στην κορυφή του Έβερεστ», τόνισε η Erin Parisi.

Πηγή: www.pinknews.co.uk

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b