MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Spider-Man – No Way Home: Η πρώτη ταινία μέσα στην πανδημία που ξεπέρασε το 1 δις σε εισπράξεις

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία φαίνεται να κατάφερε η ταινία «Spider-Man: No Way Home», καθώς έγινε το πρώτο φιλμ στην εποχή της πανδημίας που κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις.

Spider-Man - No Way Home: Η πρώτη ταινία μέσα στην πανδημία που ξεπέρασε το 1 δις σε εισπράξεις
Φωτογραφία: Matt Kennedy / Sony Pictures
Monopoli Team

Μια ελπιδοφόρα πρωτιά επιφύλασσε το box office για αυτές τις γιορτές στην blockbuster υπερηρωική ταινία «Spider-Man: No Way Home». Την Κυριακή που μας πέρασε το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Τζον Γουότς, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χόλαντ, έγινε το πρώτο φιλμ την εποχή της πανδημίας που ξεπέρασε το 1 δις εισπράξεις παγκοσμίως και το 49ο στην ιστορία συνολικά.

Μάλιστα αυτό συνέβη μόλις την 12η μέρα κυκλοφορίας της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, κατόρθωμα που το τοποθετεί στην τρίτη θέση των ταινιών που ξεπέρασαν σε χρόνο-ρεκόρ το ένα δις στο box office, ισοφαρίζοντας τον «Πόλεμο των άστρων: Επεισόδιο 7 – Η δύναμη ξυπνά» (2015). Με την πρώτη και τη δεύτερη θέση να κατέχουν τα φιλμ «Εκδικητές: Η Τελευαία Πράξη» (2019) και «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» (2018) σε πέντε και έντεκα μέρες αντίστοιχα από την ημέρα κυκλοφορίας τους.

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα σε μια δύσκολη περίοδο

Ως εκ θαύματος, παρά το γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο όπου η εξάπλωση της μετάλλαξης «όμικρον» της νόσου covid-19 είναι ραγδαία και ενώ το «Spider-Man: No Way Home» δεν έχει παιχτεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην Κίνα, την μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά στον πλανήτη, οι περιπέτειες του Πίτερ Πάρκερ δεν δείχνουν να χάνουν την υπεροχή τους, σπάζοντας μερικά ακόμη ρεκόρ.

Για παράδειγμα η ταινία της Marvel είναι η μοναδική από το 2019 και το «Star Wars: The Rise of Skywalker» και έπειτα που κατάφερε να κάνει πάνω από ένα δις εισπράξεις παγκοσμίως. Κανένα άλλο χολλυγουντιανό φιλμ δεν πλησίασε το αστρονομικό αυτό ποσό τα τελευταία δύο χρόνια. Η πιο πρόσφατη ταινία Τζέιμς Μποντ με τίτλο «No Time to Die», η οποία μέχρι πρότινος κατείχε την πρώτη θέση εισπρακτικά ανάμεσα στις ταινίες του Χόλυγουντ για φέτος, έφτασε μόλις τα 774 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρλεν Ντίτριχ: Η κινηματογραφική ζωή της πιο διάσημης «femme fatale» του κλασικού σινεμά12.09.2018

Επιπλέον, το «Spider-Man: No Way Home» κατάφερε να εκθρονίσει από την πρώτη θέση των φιλμ με τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως για το 2021 την κινέζικη πολεμική περιπέτεια «The Battle at Lake Changjin» το οποίο έχει συγκετρώσει 902 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία.

Πηγή: Variety, The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b