MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 7 συναυλίες για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Οι πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Μουσική των Βαλκανίων: O Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Christmas Theater
Μουσική των Βαλκανίων: O Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Christmas Theater
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

1. Μουσική των Βαλκανίων: O Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Christmas Theater
Μουσική των Βαλκανίων: O Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Christmas Theater

Μουσική των Βαλκανίων: O Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Christmas Theater

Ζήστε τα αυθεντικά Χριστούγεννα στα Βαλκάνια. Εκεί που η μουσική διηγείται τις πιο αλλόκοτες ιστορίες σε μια γιορτή συναισθημάτων. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια.
Τετάρτη 15/12, 21:00
Εισιτήρια: 13€ έως 60€ – Προπώληση: 211 7701700, www.christmastheater.gr, viva.gr
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Βεϊκου 137, Γαλάτσι

2. Στην οδό Φρυνίχου, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου

Σε αυτό το μικρό και ζεστό θέατρο της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα, του Θεάτρου Τέχνης, φιλοξενείται στη σκηνή του μιαν άλλη τέχνη, η τέχνη του τραγουδιού, μεταφέροντας μας στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των μπουάτ που ήξερε όσο κανένας άλλος χώρος να αναδείξει την ομορφιά των τραγουδιών. Στην οδό Φρυνίχου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης στην ερμηνεία, μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τον Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί, θα ξεδιπλώσουν τη μαγεία τραγουδιών και αισθημάτων που επέλεξε η Λίνα Νικολακοπούλου για αυτήν την ξεχωριστή μουσική παράσταση. Μικρά κείμενα, μικρά ποιήματα, μικρές παύσεις θα διανθίζουν τη μουσική διήγηση δίνοντας πολύτιμη ανάσα στη στενεμένη μας ζωή.
Τετάρτη 15/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Φρυνίχου 14, Πλάκα 105 58

3. Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 20:30, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την καθιερωμένη εορταστική συναυλία τους. Υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δημοφιλή έργα, ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα.
Τετάρτη 15.12, 20:30
Εισιτήρια: Γ’ Ζώνη: κανονικό 8€, 4 € φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ. Β’ Ζώνη: κανονικό 10€, 4 € φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ. Α’ Ζώνη: 10€. Διακεκριμένη Ζώνη: 12€. | Προπώληση: megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

4. Year of the Thing: Το Πράγμα στο Half Note Jazz Club
Year of the Thing: Το Πράγμα στο Half Note Jazz Club

Year of the Thing: Το Πράγμα στο Half Note Jazz Club

Το Πράγμα, η ορχήστρα τού πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου, σε μια εκτέλεση του άλμπουμ Year of the Thing στην ολότητά του. Το ρεπερτόριο αποτελείται από πρωτότυπη μουσική που, ενώ βασίζεται στην παράδοση του swing και των blues, προεκτείνεται σε modal ήχους που συνθέτουν ένα τοπίο διαλογισμού. Η αναζήτηση αυτή, απ’ τα boogie-woogie της Νέας Ορλεάνης στις τελετές τσαγιού της Άπω Ανατολής, είναι κατά βάση μια δημιουργική αναζήτηση με στόχο τη χαρά -για τους μουσικούς και τους ακροατές.
Τετάρτη 15/12, 21:30
Είσοδος: 12€ – Προπώληση: viva.gr
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. Στέλιος Μαγαλιός Acoustic Tour στο ΙΛΙΟΝ Plus
Στέλιος Μαγαλιός Acoustic Tour στο ΙΛΙΟΝ Plus

Στέλιος Μαγαλιός Acoustic Tour στο ΙΛΙΟΝ Plus

To πιο γνωστό “Party” Ακουστικό Σόου επιστρέφει. Ο Στέλιος Μαγαλιός των Sober On Tuxedos παρουσιάζει την κωμική ροκ/alternative “ακουστική” παράσταση με τίτλο ” 8 Χρόνια Αποτυχίες”. Το one man show του Στέλιου που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο δυνατά ακουστικά σετ της χώρας , ταξιδεύει για άλλη μια χρονιά . Τραγούδια από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε συνδυασμό με το προσωπικό έργο του Στέλιου , ντύνονται με χιούμορ σε μια παράσταση που όπως κάθε φορά εγγυάται ένα πράγμα…Ότι θα θυμάσαι την βραδιά για καιρό.
Τετάρτη 15/12, 21:30
Είσοδος: 8€ – Προπώληση: viva.gr
ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, 2108824383, 6983600510

6. Μπουάτ στη σκηνή του Θεάτρου Eliart
Μπουάτ στη σκηνή του Θεάτρου Eliart

Μπουάτ στη σκηνή του Θεάτρου Eliart

Τέσσερις ηθοποιοί-μουσικοί-τραγουδιστές οι: Νίκος Βατικιώτης, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Ιωάννα Παυλίδου και Έλμα Καφετζιδάκη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Φρατζεσκάκη παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα που βασίζεται σε τραγούδια μυθικά και πολυαγαπημένα, εμπνευσμένο από την ένδοξη νεοκυματική περίοδο.
Τετάρτη 15/12, 21:30
Είσοδος: 12€ με κρασί ή μπύρα – Προπώληση: 210 3477677, viva.gr
Θέατρο ELIART, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός

7. Μουσική για ένα βιβλίο: Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και παρουσιάζει την παράσταση «Μουσική για ένα βιβλίο». Μια μουσική παράσταση με επιλεγμένα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα». Από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη, για λίγες παραστάσεις, ο Φίλιππος Πλιάτσικας μαζί με την ηθοποιό Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, τον μουσικό Χάρη Μιχαηλίδη και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη μέσα από οπτικοακουστικά μέσα, θα μας χαρίσει μια παράσταση με κύρια όπλα του τον αφηγηματικό του λόγο και τη μουσική του. Τις δύο πλευρές της ίδιας φύσης που για πρώτη φορά «μπλέκονται» αρμονικά στην ίδια παράσταση.
Τετάρτη 15/12, 22:00
Εισιτήρια: 12€ – 25€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b