MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

8 έξυπνοι τρόποι για να διασκεδάσετε ένα παιδί που είναι άρρωστο στο σπίτι

Ιδέες και προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι.

Monopoli Team

Η περίοδος των ιώσεων έχει κιόλας φτάσει και πολλοί από τους μικρούς μας φίλους μένουν στο σπίτι για να αναρρώσουν. Ενώ είναι εύκολο να “παρκάρετε” τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση όταν είναι άρρωστα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να περάσει ευχάριστα η ώρα τις ημέρες που είναι άρρωστα. Την επόμενη φορά που ο γιος ή η κόρη σας θα είναι άρρωστος στο σπίτι, δοκιμάστε αυτές τις εκπληκτικές νέες δραστηριότητες για παιδιά (Zurich kinder).

Θυμηθείτε τα παλιά

Βγάλτε το βρεφικό βιβλίο ή τα οικογενειακά άλμπουμ του παιδιού σας και ξεφυλλίστε τα μαζί. Τα παιδιά σπάνια κουράζονται να θυμούνται τις διακοπές τους ή να ακούνε ιστορίες για την ημέρα που γεννήθηκαν – και οι σκέψεις για τις όμορφες αυτές στιγμές μπορεί να τα αποσπάσουν από τον πονόλαιμο ή την πονεμένη κοιλιά τους.

Φτιάξτε ένα φρούριο

Τα φρούρια και οι κρυψώνες είναι άνετα μέρη για να περνούν τα παιδιά την ώρα που αναρρώνουν. Κρεμάστε κουβέρτες πάνω από καρέκλες ή δημιουργήστε μια σκηνή σε μια γωνία. Γεμίστε το χώρο με έναν υπνόσακο, μαξιλάρια, αγαπημένα λούτρινα ζώα, μια λάμπα κάμπινγκ ή έναν φακό για παιδιά και μερικά βιβλία ή παιχνίδια.

Παίξτε “το γιατρό”

Η μιζέρια αγαπά την παρέα, όπως και τα περισσότερα άρρωστα παιδιά. Δημιουργήστε ένα νοσοκομείο για κούκλες ή ζώα και αφήστε το παιδί σας να παίξει το γιατρό βάζοντας θερμόμετρο και δίνοντας σιρόπι και τσιρότα στους “ασθενείς”.

Κλείστε τα μάτια σας και ακούστε

Εάν το παιδί σας δεν ”αντέχει” πολλές δραστηριότητες, δοκιμάστε να διαβάσετε παραμύθια ή να ακούσετε ηχητικά βιβλία. Διαλέξτε μια αγαπημένη ιστορία και ακούστε την με έναν νέο τρόπο, ή βρείτε το τελευταίο βιβλίο για το οποίο όλοι μιλούν στο σχολείο και διαβάστε το. Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε νανουρίσματα.

Παίξτε με πλαστελίνη

Φτιάξτε σπιτική πλαστελίνη και αφήστε το παιδί σας να δημιουργήσει ψηφιδωτά, λαβύρινθους και ό,τι άλλο θέλει. Μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια στην πλαστελίνη όπως μέντα, λεβάντα ή ευκάλυπτο που βοηθούν να καθαρίσει τη μύτη και οι πνεύμονες.

Κάντε γκράφιτι

Εσείς το ξέρετε ότι υπάρχουν ειδικοί μαρκαδόροι υγρής κιμωλίας για τα τζάμια; Με αυτούς το παιδί σας μπορεί να δημιουργήσει σχέδια σε οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια – από κύπελλα και παράθυρα έως κορνίζες. Μπορεί να παίξει τον καλλιτέχνη γκράφιτι και να φτιάξει ένα σωρό αριστουργήματα που θα ξεπλυθούν εύκολα με σαπούνι και νερό.

Παίξτε “Χαμένο θησαυρό”

Ζητήστε του παιδιού σας να βρει 10 αντικείμενα που να αρχίζουν από το αρχικό του ονόματός του ή που έχουν το αγαπημένο του χρώμα. Μπορείτε επίσης να κρύψετε τα αγαπημένα του λούτρινα ζωάκια στο σπίτι για να τα βρει. Ανταμείψτε τον με ένα γλυφιτζούρι ή με τα αγαπημένα του μπισκότα.

Κάντε έναν σύντομο περίπατο

Σίγουρα, είναι δελεαστικό να μείνετε στο κρεβάτι όλη την ημέρα, αλλά όσο το παιδί σας νιώθει καλά και δεν έχει πυρετό, ένας σύντομος περίπατος μπορεί να κάνει θαύματα για να απαλλαγεί το μικρό σας αγγελούδι από τον βήχα και τη βουλωμένη μύτη.

@alexander dummer/unsplash

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δεν είναι κακό να ανοίξετε την τηλεόραση. Μια καλή παιδική ταινία ή το αγαπημένο του παιδικό μπορούν να σας βοηθήσουν. Μερικές φορές, η ψυχαγωγία είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b