ΣΥΝΤΑΓΗ
Σφολιατίνια με γραβιέρα από το food blog aplessyntages
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο νόστιμα σφολιατίνια με γραβιέρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Monopoli Team
04.11.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- πάπρικα γλυκιά
- μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε κάθετα σε δώδεκα λωρίδες.
- Λαδώνουμε την κομμένη σφολιάτα και ρίχνουμε στο μισό μέρος τριμμένη γραβιέρα.
- Ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά και πιπέρι. Διπλώνουμε μία μία τη λωρίδα σφολιάτας με τη γραβιέρα, πιέζουμε τις άκρες και στρίβουμε.
- Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
5 γυναίκες εικαστικοί εκφράζονται μέσα από τη μεγάλη οθόνη
Η Χριστίνα Κυριαζίδη μάς καλεί σε ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι στη θηλυκότητα
Εκεί θα φας όσο θες: 5 all you can eat ασιάτικα στέκια στην Αθήνα
Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Δεκεμβρίου
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Νεκρή φύση σε χαντάκι: Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο “καθρέφτης” της κοινωνίας μας
Δημιουργικές Κυριακές στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ με δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το μουσικό “Πατάρι” με τη Μαρία Κηλαηδόνη επιστρέφει για 2η χρονιά