ΣΥΝΤΑΓΗ
Σφολιατίνια με γραβιέρα από το food blog aplessyntages
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο νόστιμα σφολιατίνια με γραβιέρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Monopoli Team
04.11.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- πάπρικα γλυκιά
- μαύρο σουσάμι

- Παίρνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε κάθετα σε δώδεκα λωρίδες.
- Λαδώνουμε την κομμένη σφολιάτα και ρίχνουμε στο μισό μέρος τριμμένη γραβιέρα.
- Ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά και πιπέρι. Διπλώνουμε μία μία τη λωρίδα σφολιάτας με τη γραβιέρα, πιέζουμε τις άκρες και στρίβουμε.
- Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στην κόψη του ξυραφιού για τέταρτη μέρα η Μέση Ανατολή
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα (16-20/06)
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουνίου
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Οι έμποροι της Βενετίας με τoν Βασίλη Μπισμπίκη στο Cartel
Φιλαρέτη Κομνηνού: Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλησα να είμαι θεατής της ζωής
Καρκίνος των ωοθηκών: 5 facts + μία νέα εξέλιξη στη θεραπεία
Πετρολούκας Χαλκιάς: Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου
Hot or Not #171: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Καλοκαιρινοί έρωτες στη μεγάλη οθόνη: 10 ταινίες για να (ξανα)ερωτευτείτε