ΣΥΝΤΑΓΗ
Σφολιατίνια με γραβιέρα από το food blog aplessyntages
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο νόστιμα σφολιατίνια με γραβιέρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Monopoli Team
04.11.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- πάπρικα γλυκιά
- μαύρο σουσάμι

- Παίρνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε κάθετα σε δώδεκα λωρίδες.
- Λαδώνουμε την κομμένη σφολιάτα και ρίχνουμε στο μισό μέρος τριμμένη γραβιέρα.
- Ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά και πιπέρι. Διπλώνουμε μία μία τη λωρίδα σφολιάτας με τη γραβιέρα, πιέζουμε τις άκρες και στρίβουμε.
- Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Καποδίστριας: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή
Το Συνέδριο για το Ιράν, του Ivan Vyrypaev για 2ο χρόνο στο ΠΛΥΦΑ
Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Φιλίπ
Εν Λευκώ: Η Ντόρα Μπακοπούλου στο Μέγαρο Μουσικής
Η δύναμη της πρόληψης στο Avenue Mall – Μια δράση ζωής με το “Άλμα Ζωής”
Madwalk 2025 by Three Cents: Το fashion and music project επιστρέφει με special guest την Loreen
Ντενεκεδούπολη ξανά!: Η παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
La Bohème: Η Ευρυδίκη στο Half Note για ένα μουσικό ταξίδι στο Παρίσι
Θάνος Ματζίλης, Κέλλυ Βουδούρη και Μαριλίζα Λούντζη στον Σταυρό του Νότου Club
Μία σύγχρονη “Αντιγόνη” από την Αργυρώ Ταμβάκου ανεβαίνει στο Bluebox