MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HAPPY HOUR

Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου: Mικρές πράξεις καλοσύνης, μεγάλα χαμόγελα

H Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου, μετά από πρωτοβουλία του αμερικανού γραφίστα Harvey Ball, σχεδιαστή της – γνωστής σε όλους – χαμογελαστής φατσούλας (smiley).

Monopoli Team

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να γίνει μια μέρα καλύτερη είναι ένα απλό χαμόγελο, είτε πρόκειται για ένα χαμόγελο που μας χαρίζουν, είτε για ένα που χαρίζουμε εμείς. Αυτό το μήνυμα προωθεί και η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου.

Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας

Το χαμόγελο και η παρουσία του στη ζωή μας μπορεί να θεωρηθεί άκρως σημαντική και ευεργετική. Μπορεί να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό, αλλά ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα μας. Μια μικρή κίνηση ευγένειας, έχει τη δύναμη να προκαλέσει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη κάποιου και να επηρεάσει θετικά ολόκληρη την ημέρα του! Η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου ενθαρρύνει κάθε δράση που θα μπορούσε να προκαλέσει χαμόγελα στον κόσμο.

Harvey Ball

Η ιστορία πίσω από την ημέρα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αμερικανός γραφίστας Harvey Ball σχεδίασε την χαμογελαστή φατσούλα (smiley), σε μια προσπάθεια του να εμψυχώσει το ηθικό των υπαλλήλων, στην εταιρία που εργαζόταν. Η ευρεία χρήση του συμβόλου οδήγησε και στην ιδέα καθιέρωσης μιας Παγκόσμιας Ημέρας Χαμόγελου, μια ημέρα αφιερωμένη στη μετάδοση χαράς και αγάπης σε όλους. Μετά τον θάνατο του Ball, το Harvey Ball World Smile Foundation συνεχίζει να προωθεί το μήνυμα του εορτασμού.

Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου

Εύκολα μπορείτε να κάνετε τη διαφορά την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Κρατήστε τα μάτια σας και την καρδιά σας ανοιχτά στους ανθρώπους που σας περιβάλουν. Δείξτε ότι τους νοιάζεστε, τους συμπονάτε και συμβάλλετε στο να έχουν μια υπέροχη ημέρα.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να δείξει κανείς την αγάπη και το ενδιαφέρον του απέναντι στους συνανθρώπους του. Θα μπορούσατε να στείλετε ένα σημείωμα ή μια κάρτα μ’ ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο επάνω, να προσφέρετε φαγητό σε κάποιον άστεγο και πολλά άλλα ακόμη. Κάθε μικρή ή μεγάλη πράξη μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μοιράσει χαμόγελα!

Κάθε πράξη καλοσύνης μπορεί να χαρίσει ένα λαμπερό χαμόγελο στα χείλη κάποιου. Η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου μας δίνει αυτή την ευκαιρία. Ό,τι και να κάνετε, να θυμάστε πάντα να χαμογελάτε!

Πηγή:www.daysoftheyear.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b