MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 συναυλίες για την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου.

συναυλία
Ευανθία Ρεμπούτσικα
Monopoli Team

1. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, στο Κηποθέατρο Παπάγου
συναυλία

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Μια από τις σημαντικότερές Ελληνίδες δημιουργούς, η Ευανθία Ρεμπούτσικα έρχεται την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου για να μας ταξιδέψει με μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks και αγαπημένα άλμπουμ, με άρωμα Ανατολής και Δύσης από την Κωνσταντινούπολη έως το Παρίσι, με τις εξαίρετες μελωδίες της. Η νέα της δημιουργία της «Οι Μη Χαμένες Πατρίδες» ένα ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και κατάφερε για ακόμα μια φορά να συγκινήσει και να εκπλήξει κοινό και κριτικούς. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με τη συνοδεία της πολυτάλαντης ορχήστρας της, με τον Ανδρέα Συμβουλόπουλο στο πιάνο, τον Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν, τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι και το κόκκινο βιολί της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, θα μας χαρίσουν μια μοναδική συναυλία.
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Κηποθέατρο Παπάγου: Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς Τηλέφωνο: 210 6520412

2. Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Από τις 21 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Schwarz παρουσιάζει τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη». Η παγκόσμια περιοδεία του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis επιστρέφει στην Αθήνα σταθερά, όπως κάθε Φθινόπωρο από το 2015. Φέτος, θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα με έργα των Beethoven, Schubert, Dvořák, Ξενάκη κ.α. που ερμηνεύουν οι απόφοιτοι Josef Špaček (βιολί), Τιμόθεος Πετρίν (βιολοντσέλο) και George Xiaoyuan Fu (πιάνο) στο αμφιθέατρο Cotsen Hall. Τέσσερις διαφορετικές συναυλίες που θα μεταδοθούν και ζωντανά από την ιστοσελίδα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.
Πέμπτη 23/9, 20:30
Είσοδος ελεύθερη (δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας).
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Αμφιθέατρο Cotsen Hall Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι. | https://www.ascsa.edu.gr/research/gennadius-library-gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπέστρεφε στην ποίηση: Αφιέρωμα στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής12.09.2018

3. «Φύση χαμόγελ’ άστραψες» στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη
συναυλία

«Φύση χαμόγελ’ άστραψες»

Το «Φύση χαμόγελ’ άστραψες» είναι ένα πρόγραμμα μελοποιημένης ποίησης με θεματικό άξονα την πολύτροπη δυναμική της ελληνικής φύσης. Ο Γιώργος Κούρουπος στη μουσική, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου στην απαγγελία, η Άρτεμις Μπόγρη στο τραγούδι και ο Δημήτρης Γιάκας στο πιάνο, θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποίηματα από το ‘’τούτο τ’ αλωνάκι’’ του Διονύσιου Σολωμού, το ‘’Σαν τραγούδησα το πρώτο μου τραγούδι’’ του Άγγελου Σικελιανού καθώς επίσης το ‘’Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα’’ του Οδυσσέα Ελύτη και πολλές ακόμη μελοποιήσεις την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη.
Πέμπτη 23/9, 20:30
Εισιτήριο: Από 10 ευρώ. Προπώληση: thf.liknoss.com
Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα 106 71. Τηλέφωνο: 21 0361 1206

4. Η «Ταράτσα του Φοίβου» με τον Λάμπρο Φισφή και τον Σπύρο Γραμμένο, στο Θέατρο Άλσος
συναυλία

”Ταράτσα του Φοίβου”

Ο πολυτάλαντος ερμηνευτής Φοίβος παρέα με τους πολύτιμους συνεργάτες του Θανάση Αλευρά, Βύρων Θεοδωρόπουλο, Νεφέλη Φασούλη, Idra Kayne και τον Φοίβο Ριμένα συνεχίζουν να γιορτάζουν λίγο πρόωρα τα 200 χρόνια της «Ταράτσας του Φοίβου» ένεκα και την επέτειο. Παρόλο που κλείνει τα 200 χρόνια το 2217, ψάχνει μια αφορμή να συνεχίσει το καλοκαιρινό κέφι, επετειακά. Όπως κάθε Πέμπτη, απόψε 23 Σεπτεμβρίου θα μας περιμένει με δύο πολυαγαπημένους καλεσμένους, τον Λάμπρο Φισφή και τον Σπύρο Γραμμένο, στο καθιερωμένο στέκι του, Θέατρο Άλσος.
Πέμπτη 23/9, 20:45
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη 30 ευρώ, Β’ Ζώνη 25 ευρώ, Γ’ Ζώνη 20 ευρώ, Δ’ Ζώνη 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άλσος: Ευελπίδων 4, Αθήνα 114 74. Τηλέφωνο: 21 0822 7471

5.«Τραγούδια περιΩπής» του Παντελή Αμπαζή, με την «Ανώτατη Ζαμπετική» στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
συναυλία

Παντελής Αμπαζής

Ο μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής με την κιθάρα του μαζί με το συγκρότημα «Ανώτατη Ζαμπετική» και τον αγαπημένο ηθοποιό, έρχονται την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για μια μοναδική συναυλία και υπόσχεται μια μοναδική μουσική βραδιά για “λαϊκά κορίτσια” και “γατόνια” αγόρια. Ένα μουσικό πρόγραμμα με jazz διάθεση, ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά, με rock άποψη. Ο Γιώργος Σχοινάς στο ακορντεόν, ο Γιάννης Δοναδίκης στο πιάνο, στα τύμπανα-κρουστά ο Βαγγέλης Κορακάς και ο Σταύρος Παργινός στο μαντολίνο και το βιολοντσέλο.
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ. Κράτηση: 210 3490160 και 210 3490055.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Λόφος Νυμφών, Αθήνα 118 10. Τηλέφωνο: 21 0349 0000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1: Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον θρύλο της ροκ Eric Burdon12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b