MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Russell Kane στο Gazarte
Monopoli Team

1.«Περσεφόνη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Όλγας Τζωρτζ, στον Κήπο της Αλεξάνδρειας

”Περσεφόνη”

Το Κέντρο Σύγχρονων Δραματικών Εφαρμογών παρουσιάζει την «Περσεφόνη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Όλγας Τζώρτζ και ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο η Εύα Ζουμπουνέλη. Η Περσεφόνη επιστρέφει στο Φως για να εκπληρώσει τη Συμφωνία με τους Θεούς. Επιλέγει η ίδια τον Άδη όχι γιατί την άρπαξε αλλά επειδή η ίδια τον άφησε. Μια γυναίκα που παίρνει την ευθύνη του εαυτού της και επιλέγει να γνωρίσει τον έρωτα και την ελεύθερη επιλογή στη Ζωή. Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στον Κήπο της Αλεξάνδρειας.
Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16/9, 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ. Κράτηση: 2155205817, 6972482962
Κήπος της Αλεξάνδρειας, Σπάρτης 14 Αλεξάνδρεια 593 00. Τηλέφωνο: 2121007079

2.«Μια χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
παράσταση

”Μια χώρα δύο αιώνες μετά”

Το Φεστιβάλ Δωδώνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και η ομάδα Anima, παρουσιάζουν μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση, το καινούριο έργο «Μια χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Το έργο μιλάει με μαύρο χιούμορ για τον τρόπο που οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία αλλά και για το πως την δημιουργούν. Τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία διακόσια χρόνια; Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα; Όταν η επετειακή εκδήλωση ακυρώνεται μια ομάδα θεατών ανεβαίνει στην σκηνή και μέσα από γέλια και καβγάδες, έρχονται να απαντήσουν και να διαλευκάνουν το ιστορικό τοπίο, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.
Τετάρτη 15/9, 20:30
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία. Τηλέφωνο: 2106897459         

3.«Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»
παράσταση

«Ορέστης» του Ευριπίδη

Η αρχαία ελληνική τραγωδία «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα συνεχίζει την πανελλαδική περιοδεία και εμφανίζεται στο Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. του . Μετά την δολοφονία της Κλυταιμνήστρας και του εραστή της, τα δύο αδέρφια Ορέστης (Άρη Σερβετάλη) και Ηλέκτρα (Μαίρη Μηνά) έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα και την επιβίωση. Θα μας μεταφέρει στον κόσμο της επιβίωσης των νέων, σε έναν κόσμο που οι συνθήκες και τα ανθρώπινα μέτρα τους κατακλύζουν, ψάχνουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, το φως και την αλήθεια. Όλες οι συγκρούσεις, και οι ανατροπές έρχονται στο προσκήνιο, από έναν εκπληκτικό θίασο ηθοποιών.
Τετάρτη 15/9, 21:00
Εισιτήριο: 20 ευρώ, 17 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: Viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Θανάσης Βέγγος Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός 181 22. Τηλέφωνο: 21 0497 0475

4.«Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο Θέατρο Πέτρας
παράσταση

Φοίνισσες» του Ευριπίδη

Οι «Φοίνισσες», του Ευριπίδη με σταθερή παρουσία και επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν την περιοδεία της σύγχρονης παράστασης, στο θέατρο Πέτρας, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου μ ’ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών μεταξύ άλλων συμπρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και συντελεστών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Το έργο εκτυλίσσεται την ημέρα που ο Πολυνείκης περικύκλωσε με στρατό την Θήβα. Η συμφωνία των δύο αδερφών Πολυνείκη και Ετεοκλή -να βασιλεύουν εκ περί τροπής την πόλη, θα καταλήξει σε εμφύλιο; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αποφύγουν την εμφύλια διχόνοια; Ή απλώς να την διαιωνίσουν;
Τετάρτη 15/9, 21:00
Εισιτήριο: 18 ευρώ, 14 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: Ticketservices.gr
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη 132 31. Τηλέφωνο: 21 0501 2402

5.Ο Russel Kane, στο Gazarte Roof Stage
παράσταση

                                                                                          

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός, παρουσιαστής, συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Russel Kane ήρθε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει δύο μοναδικές Stand-up comedy παραστάσεις. Ένας από τους καλύτερους Βρετανούς κωμικούς ο οποίος έχει ξεχωρίσει και διακριθεί για τις περιοδείες του, οι οποίες έχουν τύχει μεγάλης αναγνώρισης τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό, με συνεχόμενα sold out ανά τον κόσμο, τελευταία εμφάνιση απόψε Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο Gazarte Roof Stage μαζί με τον αγαπημένο κωμικό και Special Guest Θωμά Ζάμπρα.
Τετάρτη 15/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 20€. Προπώληση: viva.gr.
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2103460347

6.«Οι μπαμπούλες» του Αλφρέντο Σανθόλ, στο Drive in Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας
παράσταση

Οι μπαμπούλες

Η ανατρεπτική κωμωδία «Οι μπαμπούλες» του Ισπανού συγγραφέα Αλφρέντο Σανθόλ, επιστρέφει μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο Drive in Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας. Οι καυγάδες των δύο αδερφών Λεμονίτσα και Τριανταφυλίτσα ξεφεύγουν εξαιτίας της καινούριας κληρονομίας. Το λάφυρο είναι το πατρικό τους σπίτι, έτσι η μια αδερφή προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, με σκοπό να προσποιηθούν τα φαντάσματα για να τρομάξει η αδερφή και να της παραχωρήσει το σπίτι. Την ίδια στιγμή, που η άλλη αδερφή, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού σε -πραγματικά φαντάσματα-. Τι θα γίνει όταν αυτοί οι 6 άνθρωποι βρεθούν στο ίδιο σπίτι; σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη
Τετάρτη 15/9, 20:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη.
Drive in Φεστιβάλ, 3η Μαρίνα Γλυφάδας, Αγίου Κων/νου 2 και Λαζαράκη.

7. «Καλησπέρα σας κυρία Μπέμπα», του Ντίνου Σπυρόπουλου, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
παραστάσεις

«Καλησπέρα σας κυρία Μπέμπα»

Μια κωμωδία με το άρωμα της γνήσιας νεοελληνικής φάρσας, η θεατρική παράσταση «Καλησπέρα σας κυρία Μπέμπα», του Ντίνου Σπυρόπουλου είναι βασισμένη στο νεοελληνικό όνειρο της επιτυχίας. Ο Στράτος (Γιώργος Σουξές) και ο Δημητράκης (Ιωάννης Απέργης) χτίζουν το μέλλον τους παίζοντας τυχερά παιχνίδια. Η τύχη τους χαμογέλα με μια καινούρια γνωριμία, η μεγάλη ζωή, τα όνειρα και τα εκατομμύρια αποκτούν όνομα ‘’Κυρία Μπέμπα’’. Έτσι, ένας έρωτας θα φουντώσει προκειμένου να παιχτεί το μεγάλο στοίχημα, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Τετάρτη 15/9, 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ. Προπώληση: περίπτερο της ΔΗ.Κ.Ε.Α: 2102478505 / 6936013476 | viva.gr.
Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Νάξου και Σταυράκη, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Αχαρνές 18233.

8. «Μήδεια» του Μποστ, στο Κηποθέατρο Παπάγου
παραστάσεις

«Μήδεια» του Μποστ

Η περιοδεία της σατιρικής κωμωδίας «Μήδεια» του Μποστ , βασισμένη στην τραγωδία του «Μήδεια», συνεχίζεται Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Μια ανατρεπτική κωμωδία που βάζει στο στόχαστρο κάποια ελληνικά χαρακτηριστικά των μεταπολεμικών δεκαετιών και σατιρίζει τον ‘’νεοπλουτισμό’’, την ‘’ξενομανία’’ και τον ‘’καθωσπρεπισμό’’. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας τον ενσαρκώνει ο βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, πλαισιωμένος από εξίσου εξαίρετους ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη.
Τετάρτη 15/9, 21:00
Εισιτήριο: 18 ευρώ, 14 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: Viva.gr
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς Τηλέφωνο: 210 6520412

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b