MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Paolo Fresu και το κουαρτέτο του έρχονται στις Σπέτσες

Ο διάσημος Ιταλός μουσικός Paolo Fresu και το κουαρτέτο του έρχονται την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο Α.Κ.Σ.Σ. υπαίθριο αμφιθέατρο των Σπετσών, για μια μοναδική εμφάνιση, στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Ζενίθ.

Paolo Fresu Quartet
Φωτογραφία: Maki Galimberti
Monopoli Team

Ο Paolo Fresu είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο εκτιμημένους Ιταλούς μουσικούς που συνδυάζει την ιστορική μουσική της Μεσογείου με τη σύγχρονη τζαζ, ενώνοντας το αρχαίο με τον Νέο Κόσμο. Ανάμεσα στην τζαζ και την παγκόσμια μουσική, ο Πάολο και το κουαρτέτο του θα μεταφέρουν τη κομψότητα και δεξιοτεχνία της μουσικής τους ζωντανά στις Σπέτσες, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Μαζί με τα άλλα όργανα της μικρής του ορχήστρας, η τρομπέτα του Paolo Fresu εξερευνάει ακούσματα γεμάτα ζωντάνια και θλίψη, ήχους θριαμβευτικούς, ασυνήθιστους και ιερούς. Η μουσική του είναι συγκρίσιμη με το έργο των θρύλων του Νέου Κόσμου: των Miles Davis και Chet Baker.

Με πάνω από εκατό-πενήντα συναυλίες ετησίως κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, συναυλίες σε όλη την υφήλιο, ο Πάολο Φρέσου είναι καλλιτέχνης παγκόσμιας εμβέλειας. Οι συνεργασίες του συμπεριλαμβάνουν τους μοναδικούς καλλιτέχνες Dhafer Youssef από την Τυνησία, Omar Sosa από την Κούβα και Trilok Guru από την Ινδία. Ο Πάολο Φρέσου εξακολουθεί να δημιουργεί νέα έργα.

5 κομβικής σημασίας ημερομηνίες στην καριέρα του Πάολο Φρέσου
  • Το 1961, ο Πάολο Φρέσου γεννιέται στη Berchidda της Σαρδηνίας, Ιταλία
  • Το 1972, σε ηλικία 11 ετών, ο Πάολο Φρέσου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως τρομπετίστας στην Ορχήστρα του χωριού του
  • Το 2011, κυκλοφόρησε το Mistico Mediterraneo
  • Το 2015, ο Πάολο Φρέσου επίτιμος διδάκτορας μουσικής του Berklee College of Music.
  • Το 2021, ο Πάολο Φρέσου εμφανίζεται για πρώτη φορά στις Σπέτσες

Η αποστολή του Μουσικού Φεστιβάλ Ζενίθ είναι να αναδείξει τη µουσική που µε την πάροδο των αιώνων άνθισε στις διάφορες ακτές της Μεσογείου. Μια µουσική που φηµίζεται για την ποικιλοµορφία της και τις ιστορικές της αλληλεπιδράσεις.

Οι Σπέτσες χάρη στον σηµαντικό εµπορικό της ναυτικό βρισκόταν στο επίκεντρο των µεσογειακών πολιτιστικών σχέσεων κατά τον 19ο αιώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Μουσικό Φεστιβάλ Ζενίθ επέλεξε το νησί για ένα µουσικό σταυροδρόµι κάθε είδους µεσογειακής µουσικής.

Λίγα λόγια για το Μουσικό Φεστιβάλ Ζενίθ

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ζενίθ δεν γνωρίζει µουσικά όρια, αποτελεί έκφραση της τόλµης και της δηµιουργικότητάς, των αξιών και του πνεύµατός µας. Οι συναυλίες είναι προσβάσιµες σε όλους, τόσο νεοφερµένους όσο και γνώστες. Είκοσι χρόνια εµπειρίας ζωντανών εκδηλώσεων και περισσότερες από διακόσιες συναυλίες σε διάσηµους χώρους σε όλο τον κόσµο: Théâtre du Rond-Point στο Παρίσι, Barbican Center στο Λονδίνο, MusicHall στη Βηρυτό και το Ντουµπάι και άλλου…

Συνεργασίες µε τους Archie Shepp, Anouar Brahem, Ibrahim Maalouf, Rokia Traoré, Trio Joubran, Liz McComb, Enrico Rava και µε τόσους άλλους θρυλικούς καλλιτέχνες. Και τώρα, το 2021 το σκάφος µας σταµατά στην Ελλάδα στο Μουσικό Φεστιβάλ Ζενίθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη12.09.2018

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ζενίθ στις Σπέτσες έγινε δυνατό με της συμμετοχή της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Ιταλικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα. Και επίσης σε συνεργασία με τη Mitsulift και με τη γενναιόδωρη χορηγία θαυμαστών της εφευρετικότητας και του θάρρους που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει τους Σπετσιώτες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α.Κ.Σ.Σ. υπαίθριο αμφιθέατρο – Σπέτσες

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου – 9μμ

(Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ. / Για υγειονομικούς λόγους, το κοινό παρακαλείται να φτάσει πριν τις 20:30)

Μόνο Δωρεάν Είσοδος/ Κατά Κράτηση:

Στείλτε το πλήρες όνομά σας και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας στη διεύθυνση: [email protected]

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b