MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Σε ποιες ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται τα πιο όμορφα σπίτια, σύμφωνα με το… Pinterest;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Uswitch.com χρησιμοποιώντας το Pinterest, το Παρίσι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών πόλεων με τα ωραιότερα σπίτια, με την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις να συμπληρώνουν την πρώτη εικοσάδα.

πόλεις
Παρίσι
Monopoli Team

Οι ειδικοί του Uswitch.com έθεσαν ως στόχο να ανακαλύψουν ποιας ευρωπαϊκής πόλης τα σπίτια θεωρούνται τα πιο όμορφα. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης pinterest και βασιζόμενοι σε αφιερωμένους πίνακες παρουσιάζουν την κατάταξη με τις πιο δημοφιλείς.

Αθήνα

Η πόλη με τα πιο όμορφα σπίτια στην Ευρώπη

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Παρίσι. Η μοντέρνα εκδοχή της κλασικής ιστορικής αρχιτεκτονικής είναι ο λόγος που ένα κλασικό Παρισινό σπίτι, εξωτερικά και εσωτερικά, αποτελεί ονειρικός στόχος, συγκεντρώνοντας 955 πίνακες και 47,882 καρφιτσώματα στο Pinterest.

Tip: Για να δημιουργήσουμε το δικό μας παρισινό ντεκόρ στο σπίτι ας αποφύγουμε να το παραφορτώσουμε, το λιγότερο είναι πάντα το καλύτερο. Ας επικεντρωθούμε στις υφές, τα χρώματα και τα υλικά, αντί για το στυλ, τις μείξεις και τα ταιριάσματα. Και να μην φοβηθούμε να παραβιάσουμε τους κανόνες.

Βερολίνο: Τολμηρό, μοντέρνο και καλλιτεχνικό

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Με 256 πίνακες και 17,825 καρφιτσώματα online, το Βερολίνο απεικονίζεται να αγκαλιάζει άπληστες υφές και μια αστική αισθητική. Με μια τολμηρή και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, οι Βερολινέζοι είναι ειδικοί όσον αφορά το απλό αλλά και αποτελεσματικό εσωτερικό και εξωτερικό.

Tip: Για να ενσωματώσετε τη βερολινέζικη αισθητική στο σπίτι σας, θυμηθείτε ότι τέχνη είναι οτιδήποτε εσείς θέλετε, κάτι που το βρίσκεται στους δρόμους ή σε ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα.

Βερολίνο

Άμστερνταμ: Όταν η κουλτούρα συναντά τη δημιουργικότητα

Το Άμστερνταμ σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση με 180 πίνακες και 9,677 καρφιτσώματα. Μοναδικό, δημιουργικό, γεμάτο ιστορία, το Άμστερνταμ είναι επηρεασμένο από την κουλτούρα του και αποτελεί έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφτεί κάθε ένας που αγαπάει την αρχιτεκτονική και το σχέδιο.

Tip: Για να προσθέσετε μια πινελιά από Άμστερνταμ στο σπίτι σας, μπορείτε να βάλετε ράφια για βιβλία, καδραρισμένα πόστερ και να γεμίσετε τις άδειες γωνίες με φυτά.

Μια λίστα με ελληνικό ενδιαφέρον

Η Αθήνα βρίσκεται ακριβώς πίσω, στην τέταρτη θέση, με 177 πίνακες και 13,607 καρφιτσώματα. Ακολουθεί η Βενετία, στην Ιταλία, με 158 πίνακες και 8,748 καρφιτσώματα. Ανάμεσα στις 20 Ευρωπαϊκές πόλεις με τα ωραιότερα σπίτια συναντάμε επίσης τη Σαντορίνη στην 11η θέση και την Μύκονο στην 20η.

*Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

πόλεις

Άμστερνταμ

Μεθοδολογία:
  1. Το Uswitch.com θέλησε να αποκαλύψει ποια θεωρείται η Ευρωπαϊκή Πόλη με τα ωραιότερα σπίτια και χρησιμοποίησε το Pinterest για να αποφασίσει για την κατάταξη βασιζόμενο στον αριθμό των πινάκων.
  2. Για να το κάνει αυτό, το Uswitch.com χρησιμοποίησε διάφορες πηγές όπως το Conde Nast Traveller, το World of Wanderlust και το The Planet D, με στόχο να δημιουργήσει μια λίστα με τις σαράντα ωραιότερες ευρωπαϊκές πόλεις.
  3. Χρησιμοποιώντας το pinterest, το Uswitch.com αναζήτησε πίνακες με τίτλους όπως «(πόλη) σπίτι», ώστε να βεβαιωθεί ότι τα αποτελέσματα θα ήταν σχετικά.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό εργαλείο, το Uswitch.com μπόρεσε να μετρήσει τον αριθμό των πινάκων ανά πόλη.
  5. Τέλος, οι πόλεις κατατάχθηκαν σύμφωνα με τον αριθμό των πινάκων που ήταν αφιερωμένοι στα κτίρια τους.

*Όλα τα δεδομένα συλλέχθηκαν στις 26/08/21

πόλεις

Βενετία

Γιατί το Pinterest;

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ανακαλύψει κάποιος όμορφους προορισμούς είναι ψάχνοντας online λίστες ή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις για την «πιο όμορφη πόλη» αυξήθηκαν φέτος γύρω στο 25%, σύμφωνα με το Google Trends, δείχνοντας το ολοένα και περισσότερο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα.

Με το Instagram ως την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης των φωτογραφιών-προτάσεων, πολλοί θα συμφωνήσουν ότι η αντίστοιχη πλατφόρμα Pinterest είναι πιο χρήσιμη, ειδικά όταν κάποιος ψάχνει που να περάσει τις διακοπές του ή ποια μέρη να ανακαλύψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO κτιριακός μας πλούτος καταρρέει – Επιτέλους ξυπνήστε!12.09.2018

Πηγή: Uswitch.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b