MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Μουσούρη: Σταμάτης Φασουλής και Μίρκα Παπακωνσταντίνου ξανά μαζί στον «Κήπο με τις αλήθειες»

Στο θέατρο Μουσούρη θα συναντηθούν μετά από χρόνια ο Σταμάτης Φασουλής με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου στις αρχές Οκτωβρίου, με το έργο του Άντριου Μπόβελ «Ο Κήπος με τις αλήθειες».

Ο Κήπος με τις αλήθειες
Αριστερά: Σταμάτης Φασουλής , φώτο: Ελίνα Γιουνανλή. | Δεξιά: Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Monopoli Team

Το έργο «Ο κήπος με τις αλήθειες» («Things I Know to be true») του βραβευμένου Αυστραλού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Άντριου Μπόβελ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στο Θέατρο Μουσούρη.

Ο ίδιος μαζί με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα κρατήσουν δυο βασικούς από τους έξι συνολικά ρόλους του έργου, του Μπομπ και της Φραν Πράις.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Άντριου Μπόβελ

Το έργο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Αυστραλία τον Μάϊο του 2016 και είναι από τα έργα τα οποία καθιέρωσαν τον Άντριου Μπόβελ διεθνώς, ενώ η αμερικανική πρεμιέρα του έγινε τον Μάρτιο του 2019. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα ήρθε με το θεατρικό έργο, «Σκοτεινές Γλώσσες» («Speaking in Tongues»), το 1996, το οποίο ανέβηκε σε δεκάδες θέατρα σε Αυστραλία, Ευρώπη, Αμερική και στην Ελλάδα και διασκευάστηκε το 2001 για τον κινηματογράφο με τίτλο, «Lantana».

Στην Ελλάδα οι «Σκοτεινές Γλώσσες» ανέβηκαν τον Οκτώβριο του 2015 στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τους: Άννα Καλαϊτζίδου, Χρήστο Λούλη, Άννα Μάσχα, Γιώργο Χρυσοστόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μηχανή του Τούρινγκ: Το πολυβραβευμένο έργο σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου12.09.2018

«Ο Κήπος με τις αλήθειες»: Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο εκτυλίσσεται στον κήπο μιας οικογένειας που τα προβλήματα τους, έχουν τα ίδια, γνώριμα χαρακτηριστικά με αυτά μιας ελληνικής οικογένειας. Η οικογένεια Πράις, μπορεί να ζει στην μακρινή Αυστραλία, όμως γίνεται μια οικουμενική οικογένεια, στην οποία κάθε θεατής ανακαλύπτει στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις στοιχεία οικεία και σημεία ταύτισης. Το έργο του Άντριου Μπόβελ συνδυάζει το ακραίο κωμικό με τη βαθιά μελαγχολία, ενώ ταυτόχρονα οι πολύ κωμικές σκηνές διαδέχονται τις τρυφερές στιγμές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7, τηλέφωνο: 210 3310936.

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b