MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος στο Aρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», το θέατρο Altera Pars παρουσιάζει στην Αρχαία Ολυμπία την παράσταση «Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος».

Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος
Monopoli Team

Το θέατρο Altera Pars παρουσιάζει στην Αρχαία Ολυμπία την παράσταση «Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος», στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μηχανή του Τούρινγκ: Το πολυβραβευμένο έργο σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου12.09.2018

H παράσταση εμπνέεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τον αρχέγονο μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με το Δία. Ο Κρόνος, σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, σύμβολο και πηγή της «ζωής».

Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος

Η παράσταση βλέπει τον μύθο ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μάς υπενθυμίζει πως ο χρόνος τελικά μπορεί να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί. Ο αφηγηματικός κορμός βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

10 & 11 Αυγούστου 2021, 9:00 μμ
Αύλειος Χώρος Aρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σύλληψη/Ιδέα: Αγγελική Κοντού
Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού
Πρωτότυπη /ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο χώρο.

  • Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική

  • Για περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/.

  • Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

  • Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

  • Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

  • Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b