MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άντριου Λόυντ Γουέμπερ: Ακύρωση της πρεμιέρας του νέου του μιούζικαλ, λόγω κρούσματος Covid-19

Η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, με τίτλο «Cinderella», αναβάλλεται εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού σε μέλος του θιάσου, προκαλώντας τον θυμό του συνθέτη για την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης.

Στιγμιότυπο από το νέο μιούζικαλ του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, με τίτλο «Cinderella» | Φώτο: Tristram Kenton/The Guardian
Monopoli Team

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα για το νέο μιούζικαλ του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, με τίτλο «Cinderella», η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Gillian Lynne theatre του Λονδίνου, ακυρώθηκε όταν ένα μέλος του θιάσου βγήκε θετικό σε τεστ για τη νόσο covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του συνθέτη στον επίσημο λογαριασμό της παράστασης στο twitter, αν και διενεργήθηκαν επιπλέον τεστ τόσο στο καστ όσο και στους υπόλοιπους συντελεστές και όλα βγήκαν αρνητικά, ωστόσο η πρεμιέρα αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας εξαιτίας των οδηγιών απομόνωσης της βρετανικής κυβέρνησης.

Στιγμιότυπο από το νέο μιούζικαλ του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, με τίτλο «Cinderella» | Φώτο: Tristram Kenton/The Guardian

Η απογοήτευση του συνθέτη

Με το μέλλον της παράστασης να φαντάζει αβέβαιο, ο Άντριου Λόυντ Γουέμπερ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του δηλώνοντας ότι το έργο του υπόκειται στις αδιανόητες συνθήκες που δημιουργούν οι οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης συμπληρώνοντας ότι: «Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μια ολέθρια απόφαση η οποία θα επηρεάσει τις ζωές και τον βιοπορισμό εκατοντάδων ανθρώπων και θα απογοητεύσει όλους όσους ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση». 

Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένος να ανεβάσει τη «Cinderella» στο Λονδίνο αγνοώντας τις προτάσεις να μεταφέρει την παραγωγή του στο Μπροντγουέι, ενώ ανέφερε ότι το ισχύων σύστημα δεν είναι βιώσιμο: «Δεν μπορούμε να απομονωνόμαστε κάθε φορά που κάποιος μπορεί να έχει ή να μην έχει covid. Απλώς δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα (…). Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση να δείξει έστω και το παραμικρό ενδιαφέρον για το θέατρο». 

Εκπρόσωπος της παραγωγής δήλωσε στο BBC: «Με τους ισχύοντες κανόνες ο δρόμος κάθε άλλο παρά ανοιχτός φαίνεται, θα κάνουμε ωστόσο ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να επιστρέψουμε».

Στους δημιουργούς του νέου μιούζικαλ εκτός από τον Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, ο οποίος έγραψε τη μουσική συγκαταλέγονται ο Ντέιβιντ Ζίπελ στους στίχους και η βραβευμένη με Όσκαρ Έμεραλντ Φένελ («Promising Young Woman») στο ποιητικό κείμενο.

Άντριου Λόυντ Γουέμπερ

Ο Άντριου Λόυντ Γουέμπερ με την Έμεραλντ Φένελ η οποία έγραψε το ποιητικό κείμενο της «Cinderella» | Φώτο: Linda Nylind/The Guardian

Άρση περιορισμών στη Βρετανία με προβλήματα για το θέατρο

Τον θυμό του συνθέτη για τις μη βιώσιμες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί αυτή την περίοδο η αγγλική θεατρική σκηνή μοιράζονται και άλλες θεατρικές επιχειρήσεις, καθώς αν το μέλος ενός θιάσου βγει θετικό σε τεστ, το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει στο κατέβασμα της παραγωγής για αρκετές ημέρες χωρίς κάποιο δίχτυ ασφαλείας.

Μετά την άρση των περιορισμών από την κυβέρνηση, την «Ημέρα της Ελευθερίας», αρκετές παραγωγές στο West End άνοιξαν τις πόρτες τους στο μέγιστο της χωρητικότητας τους, ανάμεσα τους και το μιούζικαλ του Webber «Joseph and His Amazing Technicolor Dreamcoat». Ενώ, άλλες όπως το «Hairspray» και το «The Prince of Egypt» αναγκάστηκαν να αναβάλλουν ένα αριθμό παραστάσεων λίγο μετά το άνοιγμά τους λόγω κρουσμάτων.

Μάλιστα μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις του καλοκαιριού, η νέα παραγωγή του σπουδαίου Κένεθ Μπράνα, μια σκηνική αναβίωση του «The Browning Version» του Τέρενς Ράττιγκαν, ακυρώθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, λόγω της εκτεταμένης εξάπλωσης της νόσους covid-19 ανάμεσα στα μέλη του θιάσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNF Nostos 2021: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του έργου διεθνών καλλιτεχνών12.09.2018

Το «Equity», το σωματείο εργαζομένων στον χώρο των παραστατικών τεχνών εξέφρασε σε ανακοίνωση του τη θλίψη του για την αναβολή των παραστάσεων του «Cinderella» και επανέλαβε το αίτημα του προς τη βρετανική κυβέρνηση για αλλαγή των κανόνων «αυτοαπομόνωσης» στον χώρο των τεχνών και της ψυχαγωγίας.

Πηγή: Guardian, BBC 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b