MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βενετία: Τέλος και επίσημα τα κρουαζιερόπλοια, για τη “σωτηρία” της ιστορικής πόλης

Μετά από τις ανησυχίες που εξέφρασε η UNESCO για το μέλλον της Βενετίας, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει και επίσημα την είσοδο σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Βενετία, Photo by canmandawe on Unsplash
Βενετία, Photo by canmandawe on Unsplash
Monopoli Team

Πριν από λίγες εβδομάδες, είχαμε γράψει πως η UNESCO εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει την Βενετία στη λίστα της με περιοχές υπό απειλή, αν η πόλη δεν απαγόρευε μόνιμα στα κρουαζιερόπλοια να δένουν εκεί. Συγκεκριμένα, η UNESCO θα συζητούσε το ζήτημα στην ετήσια συνάντηση της αύριο, Παρασκευή 16 Ιουλίου, στην οποία λεγόταν ότι θα απαιτούσε έκτακτα μέτρα από την ιταλική κυβέρνηση.

Φαίνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες του οργανισμού, αφού αποφάσισε να απαγορεύσει επισήμως την είσοδο σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια στην Βενετία.

Φυσικά, αυτή δεν ήταν απόφαση λίγων εβδομάδων, αφού η πρόσβαση στη λιμνοθάλασσα και την πλατεία του Αγίου Μάρκου υπήρξε εδώ και χρόνια θέμα διαμάχης μεταξύ περιβαλλοντικών εκστρατειών και τουριστικών ενώσεων. Οι εντάσεις αυξήθηκαν το 2019, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε ένα μικρό τουριστικό σκάφος μέσα στη λιμνοθάλασσα, τραυματίζοντας πέντε άτομα.

Με την Βενετία όμως να οδεύει προς την “επιστροφή στην κανονικότητα” και την τουριστική περίοδο να έχει σχεδόν φτάσει, το ζήτημα πάλι βρέθηκε στην επικαιρότητα. Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, τα νερά της διάσημης ιστορικής πόλης είχαν καθαρίσει τόσο από την έλλειψη κρουαζιερόπλοιων, που φιλοξένησαν ξανά θαλάσσια ζωή μετά από χρόνια.

Έτσι, μετά από διάταγμα που ενέκρινε η Ιταλική Κυβέρνηση, από την 1η Αυγούστου θα απαγορεύεται η είσοδος σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια και σε μεγάλα εμπορικά σκάφη.

Ελπίζουμε, μετά από αυτή την απόφαση να προστατευθεί όπως πρέπει η ιστορική πόλη, ώστε να μπορούμε να την θαυμάζουμε για πολύ καιρό ακόμα.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓκούσταφ Κλιμτ: Δέκα αριστουργήματα του πιο ερωτικού ζωγράφου12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b