MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Νανά, του Εμίλ Ζολά από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Το κλασικό μυθιστόρημα του εμβληματικού εκπροσώπου του νατουραλισμού Εμίλ Ζολά, με τίτλο «Νανά», επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Νανά
Monopoli Team

Το βιβλίο, το οποίο έμελλε να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της γαλλικής λογοτεχνίας, προκαλώντας ποικίλες και έντονες αντιδράσεις στην εποχή του, το μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Νανά» επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη, σε μετάφραση του Α. Ιορδάνου.

«Νανά»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στις εννιά το βράδυ η σάλα του θεάτρου «Βαριετέ» ήταν ακόμα άδεια. Λίγοι θεατές στον εξώστη και στην πλατεία είχαν πάρει τις θέσεις τους και ανέμεναν την πρώτη εμφάνιση της Νανάς…

Η Νανά, μια κοκότα πολυτελείας που δεν ξέρει ούτε να παίζει ούτε να τραγουδά θα εμφανιστεί στον ρόλο της ξανθιάς Αφροδίτης και θα κερδίσει τις εντυπώσεις χάρη στην πληθωρική της προσωπικότητα. Αυτή η θεατρική της επιτυχία θα εκτοξεύσει τις μετοχές της στα ύψη! Ματαιόδοξη και αχόρταγη, εθισμένη σε μια ανεξέλεγκτη σπατάλη εκμεταλλεύεται τον ανδρικό πληθυσμό και εξανεμίζει περιουσίες ολόκληρες μπροστά στα μάτια του κόσμου!

Ο Ζολά με αυτό του το έργο άφησε άφωνο το γαλλικό κοινό, εξοργισμένος από την υποκρισία της «καθώς πρέπει» παρισινής πλουτοκρατίας.

Ποιος ήταν ο Εμίλ Ζολά

Ο Εμίλ Ζολά γεννήθηκε στο Παρίσι (2 Απριλίου 1840 – 29 Σεπτεμβρίου 1902) από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Η οικογένεια μετακόμισε στην επαρχιακή πόλη Αιξ της Προβηγκίας, όπου ο Ζολά πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Ήταν Γάλλος συγγραφέας, ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος της λογοτεχνικής σχολής του νατουραλισμού και σημαντικός παράγοντας της ανάπτυξης του θεατρικού νατουραλισμού. Πάντα αναζητούσε την αλήθεια. Παρουσίαζε τα γεγονότα και μόνο αυτά, αναζητώντας με πολλές λεπτομέρειες την σαφήνεια των πραγμάτων.

Το 1877 το μυθιστόρημά του με τίτλο «Η ταβέρνα» θα του χαρίσει ευρύτατη αναγνώριση, ενώ η έκδοση του μυθιστορήματος «Νανά» (1880) θα ξεσηκώσει σκάνδαλο. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πολιτική φιλελευθεροποίηση της Γαλλίας και στην απαλλαγή του λοχαγού Άλφρεντ Ντρέιφους, ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε άδικα, γεγονός που συνοψίζεται στη διάσημη ανοιχτή επιστολή του με τίτλο «Κατηγορώ». Ο Εμίλ Ζολά ήταν υποψήφιος για Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1901 και το 1902. Ξεχώρισε όχι μόνο γιατί ανέδειξε το ρεύμα του νατουραλισμού, αλλά πρωτίστως επειδή άσκησε τεράστια κοινωνική επιρροή με το έργο και τις παρεμβάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Εμίλ Ζολά βρέθηκε στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που συντάραξε όλη τη Γαλλία12.09.2018

Πέθανε δηλητηριασμένος από καπνό, στις 29 Σεπτεμβρίου του 1902, στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, εξαιτίας φραξίματος της καπνοδόχου. Παρόλο που η αστυνομία απέδωσε τον θάνατό του σε ατύχημα, δεδομένου του αριθμού των εχθρών που είχε δημιουργήσει από την υπόθεση Ντρέιφους, οι φήμες για δολοφονία του δεν έπαψαν να απασχολούν την κοινή γνώμη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Νανά»
Συγγραφέας: Εμίλ Ζολά
Εκδόσεις: Αγγελάκη
ISBN: 978-960-616-190-2
Ημ. Έκδοσης: 2021
Αριθμός Σελίδων: 550
Τιμή πώλησης: 13,50 €

Περισσότερα από Βιβλία