MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 6 απλά tips για μια πιο eco friendly καθημερινότητα

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί μία υπενθύμιση για το πόσο αναγκαίο κρίνεται πλέον να προστατεύσουμε τον ένα και μοναδικό πλανήτη, που είναι το σπίτι μας!

Monopoli Team

Η μεγάλη και απότομη αλλαγή ίσως φαντάζει «βουνό» στους περισσότερους από εμάς, γι’ αυτό και υπάρχουν οι μικρές εκείνες αλλαγές στις συνήθειές μας, τις οποίες αν εφαρμόσουμε όλοι μαζί συλλογικά θα φέρουν τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο πλανήτης μας!

Αν, λοιπόν, κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά ένα πρώτο βήμα για έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής και υιοθετήσουμε μερικές πολύ απλές συνήθειες στην καθημερινότητά μας, θα κρατήσουμε ζωντανό τον πλανήτη στον οποίο κατοικούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα της Γης: 10 λογαριασμοί στο Instagram που μάς μαθαίνουν να ζούμε βιώσιμα12.09.2018

Ακολουθούν 6 πολύ απλά – αλλά χρήσιμα – tips:

1. Καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά

Έχετε κήπο; Μικρό ή μεγάλο μπαλκόνι; Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μικρό μποστάνι και να καλλιεργείτε τα δικά σας φρούτα και λαχανικά. Ξεκινήστε με τα βασικά ή αυτά που σας αρέσουν περισσότερο. Έτσι και το σπιτικό φαγητό σας θα είναι πιο υγιεινό και θα ξέρετε οι ίδιοι τι βάζετε στο πιάτο σας και θα εξοικονομείτε χρήματα. Επιπλέον, η κηπουρική και η φροντίδα των δικών σας φυτών θα σας κάνει να αισθανθείτε περισσότερο παραγωγικοί!

2. Προτιμήστε το ποδήλατο

Για να πεταχτείτε μέχρι το σούπερ μάρκετ ή για έναν καφέ με φίλους στην περιοχή σας – για κοντινές αποστάσεις γενικά – αποφύγετε να παίρνετε το αυτοκίνητο. Με το να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας και θα καίτε θερμίδες, χωρίς να αισθάνεστε πώς καταβάλλετε ιδιαίτερο κόπο και θα μειώσετε το άγχος της καθημερινότητας και θα εξοικονομήσετε χρήματα από τα καύσιμα του αυτοκινήτου και το πιο σημαντικό: βοηθάτε το περιβάλλον με τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης!

3. Μετακινηθείτε με ένα αυτοκίνητο

Αν η εργασία σας είναι μακριά από το σπίτι και δεν εξυπηρετεί ούτε το ποδήλατο, ούτε η μετακίνηση με τα πόδια, τότε επιλέξτε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς. Αν πάλι δεν μπορείτε να αποφύγετε την χρήση του αυτοκινήτου τότε επικοινωνήστε με τους συναδέλφους σας να παίρνει ένας από εσάς το αμάξι του και να μετακινείστε όλοι μαζί. Με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο μοιράζεστε τα έξοδα της βενζίνης και δεν μετακινούνται περισσότερα αυτοκίνητα άδεια, αλλά ένα γεμάτο!

4. Πείτε όχι στο πλαστικό!

Επιλέξτε γυάλινα βάζα για αποθήκευση, γυάλινα τάπερ για το φαγητό σας, γυάλινα μπουκάλια για να μεταφέρετε το νερό σας και γενικώς προτιμήστε υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν. Φυσικά, μπορείτε να προτιμάτε επίσης και καλαμάκια από βιοδιασπώμενα υλικά ή ακόμα καλύτερα ανοξείδωτα που χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά.

5. Χρησιμοποιείστε τις δικές σας τσάντες

Πείτε αντίο στις πλαστικές σακούλες των σούπερ μάρκετ! Να έχετε πάντα μαζί σας τη δική σας πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες είναι και χαριτωμένες και πιο ανθεκτικές και πολλές φορές χωρούν και περισσότερα πράγματα. Έπειτα τις πλένετε και τις χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά, ενώ δεν επιβαρύνετε και το περιβάλλον!

6. Προστατεύετε την χλωρίδα

Ας μην ξοδεύουμε άσκοπα χαρτί σε καθημερινή βάση, όταν μάλιστα αυτό δεν είναι και απαραίτητο. Επιλέξτε, όσο αυτό είναι εφικτό, να μην εκτυπώνετε έγγραφα αλλά να τα στέλνετε με emails, προτιμήστε τα e-books, ανακυκλώστε, προτιμήστε τετράδια από ανακυκλωμένο χαρτί – αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να το πετύχετε!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b