MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Τάρτα λευκής σοκολάτας και γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα από τη food blogger My Kitchen Snaps

    Μία υπέροχη συνταγή για τάρτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα – ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

    Monopoli Team

    Υλικά:

    Για τη βάση τάρτας (16 εκ):
    • 200g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 100g βούτυρο
    • 50g ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 αυγό
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κ.γ. μπέικιν
    • 1 βανίλια

    Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
    • 250g γάλα φρέσκο πλήρες
    • 1 αυγό
    • 20g κορν φλάουρ
    • 20g ζάχαρη
    • 180g λευκή κουβερτούρα
    • 30g βούτυρο
    • 100g γιαούρτι στραγγιστό

    Εκτέλεση:

    Για την βάση της τάρτας:

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της βάσης και ζυμώνουμε για περίπου 10’ μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 15’ στην κατάψυξη να σφίξει. Έπειτα σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα πάχους 1cm και με ένα πιάτο χαράζουμε ένα κύκλο ελαφρώς μεγαλύτερο από την διάμετρο της φόρμας μας για τα τοιχώματα. Βάζουμε προσεκτικά την ζύμη μας στην βουτυρωμένη φόρμα και της δίνουμε σχήμα με τοιχώματα 2cm. Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της με ένα πιρούνι και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα (για 15’-20’ περίπου) και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Για την κρέμα:

    Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε καλά το αυγό, την ζάχαρη και το corn flour. Όταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, προσθέτουμε μισή κούπα στο μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε έντονα. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα. Όταν δέσει , αφαιρούμε από την φωτιά και την προσθέτουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε ανακατεύοντας να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο . Στο τέλος πρέπει να έχουμε μία λεία και ομογενοποιημένη κρέμα. Βάζουμε μεμβράνη να σκεπάσει την επιφάνεια της και την αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, ανακατεύουμε την κρύα κρέμα με το γιαούρτι και είναι έτοιμη.

    Για την σύνθεση:

    Προσθέτουμε την κρέμα στην βάση της τάρτας και αφήνουμε για 30’-1 ώρα στην κατάψυξη να κρυώσει. Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα εποχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣουφλέ σοκολάτας με γέμιση φράουλα από τη food blogger My Kitchen Snaps12.09.2018

    Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog My Kitchen Snaps εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast