MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
21
ΙΟΥΝΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΝΕΑ

  Πρωτοβουλία DJs: Επιστολή διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της μουσικής

  Η Πρωτοβουλία DJs, είναι μια δράση που δημιουργήθηκε στην αρχή της πανδημίας με σκοπό την οργάνωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου των επαγγελματιών της μουσικής, που έχει πληγεί όσο λίγοι από τον ιό και τη δαιμονοποίηση της μουσικής, ως «μέσο» της υπερμετάδοσής του.

  @Αria Βooking/unsplash
  @Αria Βooking/unsplash
  Monopoli Team

  Ως πρωτοβουλία έχουν ήδη αποστείλει επιστολή στον Υπουργό, κ. Γεωργιάδη, υπογεγραμμένη από 441 DJs από όλη την Ελλάδα, με αφορμή το ότι πολλοί συνάδελφοι χάνουν το δικαίωμα της αναστολής με τις νέες διατάξεις που ισχύουν, η οποία παραμένει αναπάντητη. Η ανακοίνωσή τους είναι η εξής:

  «Απαγορεύεται η μουσική»

  Όταν η κυβέρνηση λέει «απαγορεύεται η μουσική», σημαίνει ότι άνθρωποι παραμένουν σε επαγγελματική καραντίνα. Όταν η κυβέρνηση λέει «εκτός αναστολής όσοι δεν συμπληρώνουν 16 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως στην ίδια επιχείρηση», κάνοντας πως δεν γνωρίζει για την υποδηλωμένη εργασία στο χώρο μας, σημαίνει ότι άνθρωποι μένουν χωρίς κανένα εισόδημα.

  Αν αύριο η μουσική ανοίξει με 60 dB και απαγορεύεται ο χορός, όπως λένε οι φήμες, θα σημαίνει ότι άνθρωποι πρέπει να πετάξουν καριέρες και επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στα σκουπίδια.

  Photo: Jonathan Petit/unsplash

  Είμαστε η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών DJs και θέλουμε την προσοχή σας.

  Μπορεί να μη «χωράμε» ακριβώς στο κίνημα του Support Art Workers, οι ανάγκες μας δεν είναι ίδιες με αυτές των επιχειρηματιών της εστίασης, όμως είμαστε κι εμείς εδώ. Το DJing είναι ένα πραγματικό και αυτόνομο επάγγελμα, από το οποίο πολλοί άνθρωποι βιοπορίζονται αποκλειστικά, εκτός μόδας και περιστασιακής απήχησης. Κάποιοι από εμάς εντάχθηκαν στην αναστολή εργασίας, κάποιοι λιγότεροι στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες. Κάποιοι συνάδελφοι, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε τίποτα από τα δύο. Μετά από 14 μήνες υπομονής, ζητάμε να δουλέψουμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

  Η σχετική επιστολή μας με 441 υπογραφές συναδέλφων έχει αποσταλεί στον υπουργό, κ. Γεωργιάδη και περιμένει απάντηση.

  Είναι σαφές ότι η μουσική ως συλλογική εμπειρία έχει δεχθεί μια τεράστια επίθεση στην εποχή της πανδημίας και έχει δαιμονοποιηθεί ως μέσο διασποράς του ιού. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιοδήποτε μέτρο προστατεύει τη δημόσια υγεία, αρκεί να είναι και στην πράξη αποτελεσματικό. Διότι χωρίς μουσική στην εστίαση έχουμε δει τους ανθρώπους να μιλούν δυνατότερα από πριν κι άρα να διασπείρουν σταγονίδια. Πέρυσι το καλοκαίρι είδαμε το περιορισμένο ωράριο να οδηγεί τον κόσμο να συγχρωτίζεται σε πλατείες και σπίτια. Βλέπουμε να αποφασίζουν για τη ζωή μας και τη δουλειά μας άνθρωποι σε γραφεία, χωρίς γνώση του χώρου και σχέση με την πραγματικότητα και τη λειτουργία της εστίασης/διασκέδασης.

  Στον αντίποδα, σε χώρες του εξωτερικού, όπου η βιομηχανία της μουσικής αντιμετωπίζεται σοβαρά, γνωρίζοντας τη σημασία της στην οικονομία και τον τουρισμό, βλέπουμε συνεχώς να γίνονται πιλοτικά πάρτυ/εκδηλώσεις/συναυλίες προκειμένου η επανεκκίνηση του κλάδου να γίνει με τρόπο ασφαλή και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Και μάλιστα τα αποτελέσματα ανοίγουν τον δρόμο για τις μεγάλες διοργανώσεις του 2021-22.

  Οι επαγγελματίες DJs της Πρωτοβουλίας βγαίνουμε μπροστά, με προτάσεις και ιδέες, έτοιμοι και έτοιμες να συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση.

  Όσοι μας ακούτε όλα αυτά τα χρόνια, ελάτε δίπλα μας!
  Αλλά κανείς, πλέον, δεν μπορεί να πει ότι δε μας άκουσε.

  Περισσότερα από Μουσικά Νέα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast