MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μουσική στην εστίαση: Βγαίνει…από το mute ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Σήμερα Παρασκευή 28 και αύριο Σάββατο 29 Μαΐου, από τις 21.00 έως τις 23.45, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλεί όλους τους επαγγελματίες του χώρου να «παίξουν» μουσική ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απαγόρευσή της.

Monopoli Team

Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου δεν ήρθε χωρίς μέτρα. Τα μαγαζιά ανέβασαν ρολά, όμως μόνο σε υπαίθριους χώρους, με τραπεζάκια έξω σε πεζόδρομους, πλατείες, κήπους ή και ταράτσες, με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας. Το μέτρο όμως που τράβηξε περισσότερο τη προσοχή των περισσότερων στην αρχή και προκάλεσε εντύπωση τόσο στους καταστηματάρχες, όσο και στους θαμώνες αλλά και σε μουσικούς, ήταν η απαγόρευση της μουσικής.

Έτσι λοιπόν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απαγόρευση της μουσικής, καθώς και στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους, οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης ετοιμάζονται να «ανοίξουν» απόψε και αύριο το βράδυ, από τις 21:00 έως τις 23:45, τα ηχεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤελικά πόσο μάς έλειψε η μουσική από την εστίαση; 10 Αθηναίοι μάς απαντούν12.09.2018

Η ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης στο Facebook αναφέρει:

«ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης διοργανώνει μια διαμαρτυρία απέναντι στην παράλογη απαγόρευση της Μουσικής και τον περιορισμό του ωραρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα να “ανοίξουν” τα ηχεία τους και να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ και η Ελλάδα πλημμυρίζει ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Συνάδελφοι, τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο είναι τεράστια.

Ας ξεκινήσουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις για κάθε ένα ξεχωριστά.

Ο περιορισμός του ωραρίου και η παράλογη απαγόρευση της Μουσικής δεν αντιμετωπίζουν ούτε το φαινόμενο των πλατειών, ούτε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που καλλιεργεί η κυβέρνηση, δημιουργώντας μαγαζιά δύο ταχυτήτων με τις αλλοπρόσαλλες απαγορεύσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και σε κάθε γωνιά της χώρας!».

Σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει για να εξετάσει μεταξύ άλλων την άρση του μέτρου που αφορά στην απαγόρευση της μουσικής  σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια με την ελπίδα να δοθεί τελικά το «πράσινο φως» ίσως για τη Δευτέρα 31 Μαΐου. Επιπλέον θα εξεταστεί και το ζήτημα της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 02.00.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b