MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
12
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μουσική στην εστίαση: Βγαίνει…από το mute ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Σήμερα Παρασκευή 28 και αύριο Σάββατο 29 Μαΐου, από τις 21.00 έως τις 23.45, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλεί όλους τους επαγγελματίες του χώρου να «παίξουν» μουσική ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απαγόρευσή της.

Monopoli Team

Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου δεν ήρθε χωρίς μέτρα. Τα μαγαζιά ανέβασαν ρολά, όμως μόνο σε υπαίθριους χώρους, με τραπεζάκια έξω σε πεζόδρομους, πλατείες, κήπους ή και ταράτσες, με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας. Το μέτρο όμως που τράβηξε περισσότερο τη προσοχή των περισσότερων στην αρχή και προκάλεσε εντύπωση τόσο στους καταστηματάρχες, όσο και στους θαμώνες αλλά και σε μουσικούς, ήταν η απαγόρευση της μουσικής.

Έτσι λοιπόν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απαγόρευση της μουσικής, καθώς και στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους, οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης ετοιμάζονται να «ανοίξουν» απόψε και αύριο το βράδυ, από τις 21:00 έως τις 23:45, τα ηχεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤελικά πόσο μάς έλειψε η μουσική από την εστίαση; 10 Αθηναίοι μάς απαντούν12.09.2018

Η ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης στο Facebook αναφέρει:

«ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης διοργανώνει μια διαμαρτυρία απέναντι στην παράλογη απαγόρευση της Μουσικής και τον περιορισμό του ωραρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα να “ανοίξουν” τα ηχεία τους και να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ και η Ελλάδα πλημμυρίζει ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Συνάδελφοι, τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο είναι τεράστια.

Ας ξεκινήσουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις για κάθε ένα ξεχωριστά.

Ο περιορισμός του ωραρίου και η παράλογη απαγόρευση της Μουσικής δεν αντιμετωπίζουν ούτε το φαινόμενο των πλατειών, ούτε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που καλλιεργεί η κυβέρνηση, δημιουργώντας μαγαζιά δύο ταχυτήτων με τις αλλοπρόσαλλες απαγορεύσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 – 23.45 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και σε κάθε γωνιά της χώρας!».

Σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει για να εξετάσει μεταξύ άλλων την άρση του μέτρου που αφορά στην απαγόρευση της μουσικής  σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια με την ελπίδα να δοθεί τελικά το «πράσινο φως» ίσως για τη Δευτέρα 31 Μαΐου. Επιπλέον θα εξεταστεί και το ζήτημα της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 02.00.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Επίκαιρα
Καύσωνας: Αυτά είναι τα συμπτώματα της θερμοπληξίας
Επίκαιρα
Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι
Επίκαιρα
Κλειστή και σήμερα η Ακρόπολη, λόγω καύσωνα
Επίκαιρα
Επίδομα επιστροφής ενοικίου: Αλλαγές στη διαδικασία – Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
Καύσωνας: Ποιες ώρες θα είναι κλειστή η Ακρόπολη
Επίκαιρα
Μετρό: Σχεδόν 30.000 οι επιβάτες το πρώτο βράδυ της 24ωρης λειτουργίας
Επίκαιρα
Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους – Τι ισχύει για delivery και τηλεργασία
Επίκαιρα
Φοιτητικό σπίτι 2025: Συμβουλές για τους γονείς που ψάχνουν σπίτι για φοιτητή
Επίκαιρα
Νέα πράσινα βάρη στις τιμές καυσίμων από το 2027
Επίκαιρα
Μετρό, λεωφορεία, τραμ: Ξεκινά η δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία
Εικαστικά
Ίδρυμα Γουλανδρή: Τιμά τη μνήμη των ιδρυτών του με ένα εντυπωσιακό πορτραίτο στην ταράτσα του Μουσείου στην Αθήνα