MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
GOOD NEWS

Ρώμη: Μία ψηφιακή βιβλιοθήκη διαθέσιμη δωρεάν για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς

Μια νέα, ψηφιακή βιβλιοθήκη στη Ρώμη δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επιβάτες των δημοτικών συγκοινωνιών να διαβάζουν εντελώς δωρεάν και απεριόριστα e-books.

Πηγή: twitter.com
Monopoli Team

Να μια πολύ ωραία ιδέα που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν κι άλλες πόλεις αυτού του κόσμου. Μία ψηφιακή βιβλιοθήκη που δημιούργησε ο συγκοινωνιακός φορέας Atac, είναι διαθέσιμη σε όλους τους επιβάτες των δημοτικών συγκοινωνιών της Ρώμης. Έτσι οι επιβάτες που περιμένουν σε στάσεις λεωφορείων ή σταθμούς του μετρό θα έχουν τη δυνατότητα απλά σκανάροντας έναν κώδικα QR να «κατεβάζουν», εντελώς δωρεάν, e-books, audiobooks και μουσική στα κινητά ή στα tablets τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPlatforms Project Net 2021: 900 καλλιτέχνες εκθέτουν online12.09.2018

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη περιλαμβάνει τίτλους για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες – συνολικά 18.000 κώδικες QR – και έτσι χωρίς περιορισμούς μπορεί κανείς να έχει δωρεάν πρόσβαση σε βιβλία όλων των ειδών, από κλασικά έργα της παγκόσμιας πεζογραφίας και παιδικά, μέχρι ποίηση αλλά και μη λογοτεχνικά και ξενόγλωσσα βιβλία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Atac Roma (@atacroma)

Αυτή είναι μια υπέροχη πρωτοβουλία που βελτιώνει την εμπειρία των καθημερινών μετακινήσεων στην πόλη, ενώ προωθεί και την ανάγνωση βιβλίων. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Atac, Giovanni Mottura, δήλωσε σχετικά με το πρότζεκτ: «Η παροχή μίας δωρεάν πολιτιστικής υπηρεσίας στους πελάτες μας είναι ένας τρόπος να υπενθυμίσουμε σε όλους τη λειτουργία των δημόσιων μεταφορών, που δεν είναι μόνο να μετακινούν εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες που βελτιώνουν την εμπειρία της μετακίνησης. Το διάβασμα είναι μία εξαιρετική ταξιδιωτική συντροφιά, αλλά ακόμα περισσότερο είναι μία πηγή έμπνευσης, ειδικά για τις νέες γενιές. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το “προσκλητήριο ανάγνωσης” μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας στους νέους ανθρώπους, και όχι μόνο».

Με πληροφορίες από www.italy24news.com.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b