MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
24
ΙΟΥΛΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Παγωτό φράουλα με σιρόπι φράουλας και πετιμέζι από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου

    Δροσερό και νόστιμο, το παγωτό φράουλα με σιρόπι φράουλας και πετιμέζι είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτή την εποχή.

    Monopoli Team

    Υλικά:
    • 1 κουτί φυτική σαντιγί
    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 250 γρ. τυρί κρέμα
    • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
    • 500 γρ. ώριμες φράουλες πολτοποιημένες στο μούλτι

    Για το σιρόπι φράουλας με πετιμέζι:
    • 400 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά καρέ
    • 20 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
    • 30 ml νερό
    • 3-4 κουτ. σούπας πετιμέζι
    • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

    Εκτέλεση:

    Τοποθετούμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 15 λεπτά τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το πετιμέζι ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νεράκι.

    Ρίχνουμε το σιρόπι της φράουλας σε γυάλινο  μπολ και αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο αφήνουμε στην άκρη.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα να αφρατέψει πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά ενώ χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα  και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

    Στο τέλος ρίχνουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Τοποθετούμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος για παγωτό και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού. Το βάζουμε στον καταψύκτη.

    Κάθε 1- 1/2 ώρες το βγάζουμε από τον καταψύκτη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός. Αυτή η διαδικασία γίνεται 4-5  φορές για να γίνει αφράτο το παγωτό.

    Μετά από 8 ώρες την κατάψυξη είναι έτοιμο.

    Όταν θέλουμε να σερβίρουμε αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει.

    Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας και ψιλοκομμένες φράουλες!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦωλιές σφολιάτας με κρέμα μελιού και καραμελωμένα αχλάδια από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

    Tips: Όλα τα υλικά για το παγωτό πρέπει να είναι καλά παγωμένα στη συντήρηση του ψυγείου τουλάχιστον 8 ώρες. Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε παγωτό βανίλια αν αφαιρέσουμε τον πολτό φράουλας από το παγωτό. Μπορούμε να επιλέξουμε αντί για φράουλες, 300 γρ.κεράσια, 3 μεγάλα ροδάκινα ή 6 μεγάλα βερίκοκα όλα τα φρούτα πρέπει να είναι πολύ ώριμα. Αν θέλετε παγωτό σοκολάτα μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 4 με 5 κουταλιές της σούπας πραλίνα.

    Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ