MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Μουσείο Κοτσανά γιορτάζει ψηφιακά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Μουσείο Κοτσανά συμμετέχει ψηφιακά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18η Μαΐου) με δημιουργικές και καινοτόμες δράσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Το Μουσείο Κοτσανά
Monopoli Team

Το Μουσείο Κοτσανά συμμετέχει ψηφιακά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18η Μαΐου) και σας καλεί να απολαύσετε από την ασφάλεια του προσωπικού σας χώρου δύο δημιουργικές και καινοτόμες δράσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Μουσείο Κοτσανά

Οι δράσεις:

«Αρχιμήδης από την αρχή!»: Διαδραστική εμπειρία επίσκεψης Αρχιμήδης απο την αρχή

Μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια διαδραστική «ψηφιακή» εμπειρία επίσκεψης, αφιερωμένη στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό, φυσικό, εφευρέτη και αστρονόμο Αρχιμήδη! Οι λειτουργικές εφευρέσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου αποκαλύπτονται, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό εργαστήρι αφιερωμένο στους σπουδαιότερους αρχαίους Έλληνες εφευρέτες, με πρωταγωνιστή τον Αρχιμήδη.

Αφού γνωρίσουμε τις σπουδαιότερες εφευρέσεις του Αρχιμήδη και όσες συνδέονται με το έργο του, θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό του σπουδαίου εφευρέτη, να γίνουμε οι προσωπικοί «βοηθοί» του και να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε από την αρχή μια μοναδική εφεύρεση!

Η ζωή, η εποχή, η φιλοσοφία του και η τεχνολογική κληρονομιά του Αρχιμήδη έρχονται σε πρώτο πλάνο. Εφευρέσεις όπως η αυτόματη θεραπαινίδα του Φίλωνος, το υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου, το αυτόματο σπονδείο του Ήρωνος, ο ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και πολλά ακόμη επιτεύγματα σπουδαίων εφευρετών, αποδεικνύουν περίτρανα πως η σύγχρονη τεχνολογία δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τη σπουδαία συμβολή τους.

Ώρα διεξαγωγής δράσης: 18:00
Διάρκεια: 60’
Δηλώσεις συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν μέσω πλατφόρμας ΖΟΟΜ: Για τη σύνδεση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, έως τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, με ονοματεπώνυμο & email στο [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα: Online εκδήλωση για παιδιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση12.09.2018

WalkThrough!: Μια διαδραστική εικονική περιήγηση στην Έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Aπαρχές των Tεχνολογιών» Walkthrouth

Απολαύστε ένα ψηφιακό ταξίδι στον κόσμο της τεχνολογίας αιχμής των αρχαίων Ελλήνων! Με ένα «κλικ», οι τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων ζωντανεύουν μπροστά σας! Σπουδαίοι εφευρέτες όπως, ο Ήρων, ο Φίλων, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος σάς προσκαλούν να ανακαλύψετε την τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας μέσα από τις εφευρέσεις τους.

Από τον Υπολογιστικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων έως το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, παρατηρούμε πως οι βάσεις για τις σημαντικότερες κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, ο υπολογιστής και οι ρομποτικές κατασκευές, είχαν τεθεί ήδη από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας – η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος, ο υδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και αμέτρητες ακόμη εφευρέσεις, έρχονται να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας των Αρχαίων Ελλήνων στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

Δηλώσεις συμμετοχής: Η συμμετοχή στη ψηφιακή περιήγηση είναι δωρεάν. Για την αποστολή του σχετικού link είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, έως τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, με ονοματεπώνυμο & email στο [email protected].

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων: Τρίτη 18 Μαΐου 2021
Πληροφορίες: καθημερινά 09.00 – 17.00 στα τηλέφωνα: 211 411 0044 & 690 72 92 002
Διεύθυνση: «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b