MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το πέταγμα στην ελευθερία!

Στον δρόμο της ελευθερίας στον Αττικό ουρανό, οδηγήθηκαν την Κυριακή 25 Απριλίου 12 άγρια πουλιά από την εθελοντική ομάδα της ΑΝΙΜΑ.

Monopoli Team | 25.04.2021

Η ατμόσφαιρα στο ξέφωτο του Υμηττού ήταν ζεστή, παρά τη βροχερή μέρα και τον συννεφιασμένο ουρανό. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί, περίμενε με χαρά και ανυπομονησία την «εκδήλωση απελευθέρωσης» των άγριων πουλιών από τους εθελοντές της ΑΝΙΜΑ.

Ένα τελετουργικό που γίνεται πολύ συχνά, καθώς η επανένταξη των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον αποτελεί την κορύφωση του κύκλου της δράσης της ΑΝΙΜΑ για κάθε άγριο ζώο που περιθάλπει, ανατρέφει και φιλοξενεί για όσο χρειάζεται.

Ιστορίες και θρύλοι

Κατά τη διάρκεια της “απελευθέρωσης” η Μαρία Γανωτή, πρόεδρος και ψυχή της ΑΝΙΜΑ, μάς σύστησε τους “πρωταγωνιστές” της ημέρας καθώς και την περιπέτεια του καθενός από τη στιγμή που διασώθηκε από τους εθελοντές της ΑΝΙΜΑ.

Το… τελευταίο βήμα πριν την απελευθέρωση

Έτσι μάθαμε για τις ιδιαίτερες συνήθειες του φιδαετού, τις “παραξενιές” του εντυπωσιακού μπούφου, τις παραδόσεις για την πανέμορφη Τυτώ, την κουκουβάγια που μοιάζει με φάντασμα, φωλιάζει σε ερειπωμένα σπίτια και προκαλεί θρύλους που τρομάζουν τους ανθρώπους!

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς την ένταση και τη συγκίνηση της στιγμής που τα πουλιά “αφήνονται” ελεύθερα στο πέταγμά τους, επιστρέφοντας θεραπευμένα και δυναμωμένα στο φυσικό τους σπίτι. Και όλοι οι θεατές της «τελετής», μικροί και μεγάλοι, σεβόμενοι της συστάσεις των εθελοντών για ησυχία, ξεσπούν σε χειροκροτήματα μόνο μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας απελευθέρωσης…

Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Μαρία Γανωτή, Πρόεδρος της ΑΝΙΜΑ

Νοσομομείο Άγριας Ζωής στην Αττική

Στην εκδήλωση της Κυριακής, συμμετείχε και ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οποίος μας ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου νοσοκομείου Άγριας Ζωής, στο Πεντελικό όρος.

Σχετικά με την ΑΝΙΜΑ

Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής είναι σωματείο και ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα, καθώς και από κτηνιάτρους, βιολόγους, δασολόγους και φίλους της φύσης και της άγριας ζωής. Συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες που αποτελούν την Επιστημονική Επιτροπή του φορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην ΑΝΙΜΑ διασώζουν άγρια ζώα και σώζουν λίγο από την ανθρωπιά τους12.09.2018

Κύρια δραστηριότητα της ΑΝΙΜΑ είναι η περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να ασχολείται με το αντικείμενο αυτό, η ΑΝΙΜΑ, μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις που ασχολούνται με την περίθαλψη άγριων ζώων, έρχεται να καλύψει μια βασική ανάγκη για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής στη χώρα.

Παραλαμβάνοντας άγρια ζώα από όλη την Ελλάδα, περιθάλπει σε ετήσια βάση πάνω από 5.000 πουλιά, θηλαστικά και ερπετά. Μεταξύ των ζώων αυτών συγκαταλέγονται και πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση άγρια ζώα.

Δείτε περισσότερα για τη δράση της ΑΝΙΜΑ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριβαλλοντικές Οργανώσεις: Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον νέο νόμο για τις περιοχές Natura 200012.09.2018
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤους χρωστάμε την διάσωση των ειδών στην Ελλάδα. Ας τους γνωρίσουμε12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b