MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στα Κίτρινα Φώτα: Ο Νίκος Καρακαλπάκης επιστρέφει και ερμηνεύει Leonard Cohen

Ο Νίκος Καρακαλπάκης επιστρέφει μουσικά με την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Στα κίτρινα φώτα», σε απόδοση ελληνικών στίχων από την Λίνα Νικολακοπούλου

Στα Κίτρινα Φώτα, Νίκος Καρακαλπάκης
Στα Κίτρινα Φώτα, Νίκος Καρακαλπάκης
Monopoli Team

Ο Νίκος Καρακαλπάκης επιστρέφει μουσικά με την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Στα κίτρινα φώτα». Πρόκειται για το θρυλικό “Famous Blue Raincoat” του Leonard Cohen, σε απόδοση ελληνικών στίχων από την Λίνα Νικολακοπούλου, που κυκλοφόρησε το 1981 με την φωνή της Δήμητρας Γαλάνη.

Σαράντα χρόνια μετά, ο ερμηνευτής παρουσιάζει μία σύγχρονη και λιτή μουσική εκδοχή του κομματιού. Η μεστή και ευαίσθητη ερμηνεία του, με τη συνοδεία των ήχων της ηλεκτρικής κιθάρας που έπαιξε η Αρετή Κοκκίνου, χαρίζουν μια φρέσκια μουσική καταγραφή. Ένας ύμνος στην αγάπη και τη μοναξιά, ζωντανεύει ξανά, κάτω από τα «κίτρινα φώτα».

Λίγα λόγια για το Νίκο Καρακαλπάκη: Νίκος Καρακαλπάκης

Ο Νίκος Καρακαλπάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος παμψηφεί του τμήματος σύγχρονου τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε πιάνο κι ανώτερα θεωρητικά της μουσικής. Εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2007 και παράλληλα παραδίδει μαθήματα ορθοφωνίας και σύγχρονου τραγουδιού.

To ντεμπούτο του στο τραγούδι έγινε με τη συμμετοχή του στο έντεχνο σχήμα των Graviton και τον ομώνυμο δίσκο τους . Ακολούθησαν συνεργασίες – δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις – με δημιουργούς όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Νένα Βενετσάνου, ο Λίνος Κόκοτος, ο Φίλιππος Γράψας, η Πηγή Λυκούδη, ο Γιώργος Καγιαλίκος, η Αρετή Κοκκίνου, η Μαρία Παπαδάκη και πολλοί ακόμη.

Έχει τραγουδήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό δίπλα σε σημαντικούς ερμηνευτές, ηθοποιούς και μουσικούς ενώ επιμελείται τα μουσικά προγράμματα που παρουσιάζει.

Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Ό,τι Μας Ανήκει» από την M.L.K σε επιμέλεια παραγωγής δικής του και ενορχηστρώσεις της Αρετής Κοκκίνου. Ήταν μία δουλεία με πολλές υπογραφές σημαντικών δημιουργών και συντελεστών. Το album «Ότι μας ανήκει» το πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας του βρέθηκε στα πρώτα 40 ελληνικά και ξένα cds σε πωλήσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IFPI ενώ έχει παρουσιαστεί από σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, έντυπα και site.

Τον Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφορεί το digital single “Οι σταγόνες της αγάπης” σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους του Μάνου Τσιλιμίδη και τον Ιανουάριο του 2020 την «Ιέρεια» σε μουσική και στίχους του Γιώργου Καγιαλίκου.

Στις 6 Μαρτίου του 2020 εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα διδασκαλίας «Λίλιαν Βουδούρη» στη πετυχημένη μουσική παράσταση με τίτλο «Ψάξε στο όνειρο μας», ως ερμηνευτής και επιμελητής του προγράμματος. Μαζί του η Χαριτίνη Πανοπούλου και ο Γιώργος Τσοκάνης.

Ακούστε κι εσείς τα “Κίτρινα Φώτα” από τον Νίκο Καρακαλπάκη:

Κυκλοφορεί από την MLK σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Θα το βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κασέτα του Μελωδία: Ο Γιώργος Νταλάρας επιστρέφει με νέο άλμπουμ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές:

Επιμέλεια Παραγωγής: Νίκος Καρακαλπάκης

Μουσική Επιμέλεια, Κιθάρες: Αρετή Κοκκίνου

Ηχοληψία, επεξεργασία ήχου: Τόλης Κετσελίδης (StudioLibra)

Φωτογραφία εξωφύλλου: Πολυχρόνης Γεωργακόπουλος

Φωτογραφία πορτραίτο: Βαλεντίνα Αναστασοπούλου

ArtDesign: Μαργαρίτα Καμαριώτ

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b