MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο φωτίζονται γαλανόλευκα

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, όλος ο κόσμος θα “ντυθεί” στα γαλανόλευκα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

credit: Greek Orthodox Archdiocese of Australia
credit: Greek Orthodox Archdiocese of Australia
Monopoli Team

Την 25η Μαρτίου, όλος ο κόσμος θα “ντυθεί” στα γαλανόλευκα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη με έντονη παρουσία της ελληνικής διασποράς, εμβληματικά μνημεία θα φωτιστούν με μπλε και λευκό χρώμα, για να τιμήσουν τη σημαντική αυτή επέτειο για το ελληνικό έθνος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GreekReporter, μια σειρά από πόλεις στις ΗΠΑ θα φωτίσουν μνημεία και σημαντικά κτήρια τους με το μπλε χρώμα της ελληνικής σημαίας για ένα βράδυ. Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Καλιφόρνια θα φωτιστεί το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά και οι διάσημοι πυλώνες έξω από το διεθνές αεροδρόμιο, LAX, μετά από πρωτοβουλία της United Hellenic American Societies of Northern California (UHAS) και τον πρόεδρο της, Τάσο Ζωγράφο.

San Francisco City Hall, Credits: Taso Zografos

San Francisco City Hall, Credits: Taso Zografos

Στη Βοστώνη, τη Μασαχουσέτη, το Πρόβιντενς, το Ρόουντ Άιλαντ, το Νιού Χαμπσάιρ, το Λόουελ, το Μάντσεστερ των ΗΠΑ θα φωτίσουν μπλε τις εμβληματικές γέφυρές τους, αλλά και τα δημαρχεία τους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

On March 25th, New England’s bridges and buildings will be illuminated in blue, on the occasion of the Greek Revolution’…

Δημοσιεύτηκε από Consulate General of Greece in Boston στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Στον Καναδά θα υπάρξει ανάλογος εορτασμός με τον φωτισμό του εμβληματικού CN Tower στο Τορόντο, την Τετάρτη 24 Μαρτίου μετά τη δύση του ηλίου, ενώ θα φωτιστεί και το “θαύμα της φύσης” που μοιράζονται οι ΗΠΑ με τον Καναδά, οι Καταρράκτες του Νιαγάρα. Ο φωτισμός θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου σε livestream στην ιστοσελίδα τους, στις 4 το πρωί.

credit: Greek Orthodox Archdiocese of Australia

credit: Greek Orthodox Archdiocese of Australia

Τέλος, στην Αυστραλία, μία χώρα με σημαντική παρουσία της ελληνικής ομογένειας, θα στολιστεί με την ελληνική σημαία η φημισμένη Όπερα του Σίδνεϋ στις 25 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από το GreekReporter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάνεκεν Πις: Το φημισμένο άγαλμα στο Βέλγιο θα “ντυθεί” τσολιάς για την 25η Μαρτίου12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια viral εμφάνιση στο Super Bowl, ένα comeback που θα συζητηθεί και η ελευθερία του Τύπου
Επίκαιρα
Γραμμή 4: Ο μετροπόντικας «Αθηνά» έφτασε στον Ευαγγελισμό
Επίκαιρα
Υπερθέρμανση του πλανήτη: Πιο κοντά από ποτέ στο σημείο «χωρίς επιστροφή»
Επίκαιρα
Πάνω από 3.000 φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και πρατήρια έκλεισαν τους τελευταίους 30 μήνες
Επίκαιρα
Ο Ιανουάριος του 2026 ο 5ος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τα Epstein Files, η τραγωδία στην Χίο και… “ο τζάμπας πέθανε”
Επίκαιρα
Ιράν: Απεργία πείνας ξεκίνησε η βραβευμένη με Νόμπελ ειρήνης Νάργκες Μοχαμαντί
Επίκαιρα
Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο 7-8 Φεβρουαρίου
Επίκαιρα
Ισπανία: Απαγορεύει τη χρήση social media για παιδιά κάτω των 16
Επίκαιρα
Ανησυχητική εικόνα για το κάπνισμα στην Ελλάδα: 3η θέση στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Φοντάνα ντι Τρέβι: Είσοδος με εισιτήριο για τη μείωση του υπερτουρισμού
Επίκαιρα
1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του