Που θα βρείτε την πιο νόστιμη λαγάνα στην Αθήνα;
Τα παρακάτω αρτοποιεία φτιάχνουν την πιο νόστιμη λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα σιγά σιγά πλησιάζει και όλοι ετοιμαζόμαστε για το καθιερωμένο οικογενειακό τραπέζι, που θα περιλαμβάνει όλες τις αγαπημένες μας νηστίσιμες λιχουδιές, από χαλβά μέχρι ταραμοσαλάτες. Αυτό που περιμένουμε όμως με περισσότερη λαχτάρα είναι η λαγάνα, το πεντανόστιμο αυτό ψωμί που έχουμε την ευκαιρία να τρώμε μόνο μία φορά τον χρόνο -γι’ αυτό και φροντίζουμε να παίρνουμε πάντα την καλύτερη.
Γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε τέσσερα αρτοποιεία της πόλης στα οποία μπορείτε κι εσείς να βρείτε την πιο νόστιμη λαγάνα για ένα αξέχαστο σαρακοστιανό τραπέζι.

Όλες οι λαγάνες στους Φούρνους Κατσαρός στη Γλυφάδα φτιάχνονται με προζύμι αργής ωρίμανσης. Στα καταστήματά τους μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία, όπως είναι η κλασική σταρένια λαγάνα με 80% προζύμι, μαστίχα, μαχλέπι και γλυκάνισο, λαγάνα ολικής αλέσεως, λαγάνα ολικής με καρύδια και η υπέροχη σταρένια λαγάνα με ελιά, ντομάτα, πιπεριά πράσινη και κόκκινη -για όσους θέλουν να δοκιμάσουν λαγάνα σε διαφορετική εκδοχή.
Σάκη Καράγιωργα 56
Ελ. Βενιζέλου 28
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στο Captain’s στον Άλιμο θα βρείτε ίσως τις πιο πρωτότυπες και διαφορετικές λαγάνες που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Συγκεκριμένα εκτός από την κλασική λαγάνα, θα βρείτε ολικής, πολύσπορη καλαμποκιού, μεσογειακή, λαγάνα με ελιά και φυσικά την διάσημη λαγάνα γεμιστή με χαλβά.
Λεωφόρος Καλαμακίου 40-42, Άλιμος
Η Πνύκα είναι ένας από τους πιο ιστορικούς φούρνους στο κέντρο της Αθήνας και γι’ αυτό τον λόγο τον έχουμε τιμήσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το ψωμί τους είναι εγγύηση, γι’ αυτό και τους προτιμούμε και για την Καθαρά Δευτέρα, όπου προσφέρουν πεντανόστιμη λαγάνα. Εκτός από την «κλασική» λαγάνα, θα βρείτε και λαγάνα ολικής, ζέας, αλλά και λαγάνα με ντομάτα και βασιλικό.
Πρατίνου 13, Παγκράτι
Πετράκη 24, Σύνταγμα
Τοσίτσα 26, Εξάρχεια
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αφήσαμε για το τέλος τον πιο ιστορικό φούρνο στο Κουκάκι, που σύστησε στους Αθηναίους το κουλούρι Θεσσαλονίκης και κάθε Καθαρά Δευτέρα προσφέρει μία από τις καλύτερες λαγάνες της πόλης! Η συνταγή του είναι η κλασική (λευκό αλεύρι, μαγιά, σουσάμι), το αποτέλεσμα όμως είναι μαγικό, γι’ αυτό και κάθε χρόνο σχηματίζονται ουρές έξω από τον «Τάκη» -γι’ αυτό φροντίστε να πάτε από νωρίς, για να εξασφαλίσετε τη λαγάνα σας.
Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι