MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθαρά Δευτέρα: Θα πετάξουμε χαρταετό φέτος; – Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την επιβολή επιπλέον έκτακτων μέτρων για την αργία της Καθαράς Δευτέρας, αλλά θα ισχύουν τα ίδια ακριβώς με κάθε άλλη ημέρα εν μέσω του τρέχοντος lockdown.

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Monopoli Team

Με τους γνωστούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας από μία συγκεκριμένη ώρα και μετά – ανάλογα την περιοχή – θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα φέτος, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Πώς θα πετάξουμε χαρταετό φέτος

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει το άνοιγμα των πάρκων, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούμε να μετακινηθούμε στέλνοντας τον κωδικό μετακίνησης 6 με sms στο 13033 και να πάμε να πετάξουμε χαρταετό, τηρώντας την ίδια στιγμή τα προβλεπόμενα μέτρα των αποστάσεων, της αποφυγής του συνωστισμού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός του δήμου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ‘Ενας χρόνος κλειστού πολιτισμού: Οι Art workers μιλούν12.09.2018

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού / Οι 6 εξαιρέσεις

Όπως ισχύει και γενικά, έτσι και την Καθαρά Δευτέρα, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, εκτός κι αν ισχύουν οι παρακάτω έξι λόγοι που μπορούν να επιτρέψουν σε κάποιον να ταξιδέψει εκτός νομού.

Οι εξαιρέσεις αυτές αφορούν σε:
  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Σε κάθε άλλη περίπτωση απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράβαση.

Περισσότερες σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b