MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΓΟΡΕΣ

Hello, March: Υποδεχόμαστε τον νέο μήνα με τα πιο όμορφα «μαρτάκια» της αγοράς

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υποδεχόμαστε τον πρώτο μήνα της Άνοιξης με τα ασπροκόκκινα «μαρτάκια» που μάς «προστατεύουν» από τον ήλιο και στολίζουν με χρώμα τον καρπό μας.

Monopoli Team

Ποιος δεν γνωρίζει τους «μάρτηδες» ή αλλιώς τα «μαρτάκια»; Τα κλασικά βραχιολάκια φτιαγμένα από κόκκινη και λευκή κλωστή που μάς έφτιαχναν οι γιαγιάδες από όταν ήμασταν παιδιά για να μη μάς «κάψει ο ήλιος».

Πρόκειται για ένα έθιμο που πιθανότατα έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου έδεναν μια κλωστή (την Κρόκη) στο δεξί χέρι και το αριστερό πόδι, σύμφωνα με τον λαογράφο Νικόλαο Πολίτη.

Με το πέρασμα των χρόνων το έθιμο θέλει κάθε 1η Μαρτίου να φτιάχνουμε βραχιολάκια με άσπρη και κόκκινη κλωστή και να το δένουμε στον καρπό μας, φορώντας το μέχρι το τέλος του μήνα. Τότε, σύμφωνα με την παράδοση, αφήνουμε το βραχιολάκι πάνω σε κάποιο δέντρο για να το βρουν τα χελιδόνια, που ερχόμενα την άνοιξη ως αποδημητικά πουλιά, θα χρησιμοποιήσουν τις κλωστές για να στήσουν τις φωλιές τους.

Φτάνοντας στο σήμερα, η παράδοση εμπνέει τους δημιουργούς, οι οποίοι παίρνουν τα βασικά υλικά που είναι η κλωστή στα δύο χαρακτηριστικά χρώματα του κόκκινου και του λευκού και φτιάχνουν ακόμα πιο ιδιαίτερα βραχιολάκια, στολίζοντάς τα και με άλλα υλικά, όπως χάντρες ή προσθέτοντας μεταλλικά στοιχεία.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές όμορφες και ιδιαίτερες επιλογές σε «μαρτάκια» όσοι από εσάς θέλετε φέτος να φορέσετε κάτι διαφορετικό, στηρίζοντας τη δουλειά κάποιων ανεξάρτητων δημιουργών ή κοινωφελών ιδρυμάτων.

Παιδικά Χωριά SOS

Τα «μαρτάκια» των Παιδικών Χωριών SOS κυκλοφορούν σε τέσσερα υπέροχα σχέδια και πολύ καλές τιμές, που μπορείτε να βρείτε στο eshop τους και με την αγορά των οποίων στηρίζετε παιδιά και οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Σύλλογος «Φλόγα»

Επιλέγοντας ένα από τα «μαρτάκια» του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», είτε για εμάς είτε για τους φίλους μας, βοηθάμε τους ανθρώπους του να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους, στηρίζοντας τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους, ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρουμε το σπουδαίο μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς. Βρείτε εδώ τα πολύ όμορφα σχέδια σε «μαρτάκια» που δημιούργησαν οι μανούλες της «Φλόγας» μαζί με τις εθελόντριες.

Lifelikes

«Έβαλες Μαρτάκι, να μη σε κάψει ο ήλιος;». Αν η απάντηση είναι όχι, τότε επισκεφθείτε το eshop του Lifelikes και διαλέξτε ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά σχέδια για εσάς αλλά και για να κάνετε όμορφα δωράκια στους αγαπημένους σας. Βρείτε τα όλα εδώ αλλά σας προειδοποιούμε πως η επιλογή θα είναι δύσκολη!

Trouvaille

Ξεχωριστά, χειροποίητα «μαρτάκια» από το ελληνικό brand Trouvaille με μια διάθεση πιο chic bohemian, για όσους θέλουν το βραχιολάκι τους να ξεχωρίζει. Εδώ βλέπετε δύο επιλογές με μεταλλικό στοιχείο και το χαρακτηριστικό ματάκι με τα οποία το Trouvaille μάς καλεί να υποδεχτούμε την άνοιξη με προσοχή στον καυτό ήλιο και το…μάτι!

Gold and White

«Κάθε Μάρτη αρχίζει μια Άνοιξη» για το brand, που παρουσιάζει μία πλούσια συλλογή με «μαρτάκια» για κάθε γούστο, έτσι ώστε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας ή τους φίλους σας. Βρείτε εδώ όλα τα ξεχωριστά σχέδια και εξοπλιστείτε κατάλληλα για την Άνοιξη.

pARTners

Διαφορετικά από κάθε τι που χαζέψαμε στο Instagram, δημιουργημένα με μεράκι αλλά και πολλή φαντασία – δεν γινόταν να μην τα ξεχωρίσουμε. Εδώ θα βρείτε κι άλλες επιλογές, πιο κοντά στο κλασικό ασπροκόκκινο σχέδιο, ωστόσο αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό αξίζει να ρίξετε μια ματιά!

Meitani Jewelry

Και καθώς μπαίνει η φετινή Άνοιξη δεν υπάρχει καλύτερο μήνυμα από το να ευχηθούμε «Ελευθερία». Υπέροχα «μαρτάκια» που φέρνουν την ελπίδα σε μπρούντζο και ασήμι για να επιλέξετε ανάλογα με το γούστο σας. Βρείτε τα όλα εδώ.

Peponaki Shop

Υπέροχα, διαφορετικά σχέδια για όλους εσάς που θέλετε το «μαρτάκι» σας να ξεχωρίζει, έχει να σας προτείνει η οικογενειακή επιχείρηση Peponaki Shop.

Flintstone jewelry

Τι θα λέγατε φέτος να επιλέγατε ένα «μαρτάκι» με πλεκτό σχέδιο και το μονόγραμμα της επιλογής σας; Έτσι το βραχιολάκι σας θα είναι ιδιαίτερο και μοναδικό, ειδικά φτιαγμένο για εσάς, για μια διαφορετική Άνοιξη όπως η φετινή. Βρείτε τα εδώ.

Amicitia jewels

Για όλους εσάς που προτιμάτε το boho στιλ στα κοσμήματά σας και θέλετε το «μαρτάκι» σας να ταιριάζει με αυτό, τότε δείτε τις υπέροχες προτάσεις του amicitia jewels, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 άνετες πιτζάμες και set για να νιώθεις όμορφη στο σπίτι12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b